VIBER Symbian'a Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

ozakin70

ozakin70

Üye
tabi güzel olur ama şunuda belirtelim oparatöre değil internete veriliyor para yani %50 daha ucuz olur yani %25 paralı
beleş diye yüklemeyin hemen çarpılırsınız:') net paketiniz varsa yükleyin veya tlniz varsa
...

yavuz580

yavuz580

Üye
:tşk:

ozakin70

ozakin70

Üye
BAŞTAN SÖYLEYEYİM MERAK EDENLER OKUSUN ÇÜNKÜ BAYAĞI UZUN:')
Viber Nedir???

Aslında Viber, ana fonksiyonuyla Skype uygulamasına daha çok benziyor. Fakat Viber, Skype gibi herhangi bir kayıt gerektirmiyor ve de sadece iPhone’lar arasında konuşma imkanı sunuyor.

Viber uygulamasını ilk açtığımızda, ilk olarak “Bildirimler” (Push Notifications) için izin isteniyor. Bu izni veriyoruz, çünkü uygulama kapalı iken bizi birileri aradığında, “Bildirimler” sayesinde haberimiz oluyor.

Ardından “Continue” (Devam) seçeneğine tıklayıp telefon numaramızı gireceğimiz ekrana geçiyoruz. Uygulama tarafından bu ekranda da Adres Defterimize de (Contacts) erişim izni isteniyor. Bu sayede Viber uygulaması , diğer Viber kullanıcılarını otomatik olarak tespit edip Adres Defterimizde işaretliyor.
Adres Defterine erişim izni (OK) verdikten sonra da bu sefer kullanıcı adımız yerine geçecek telefon numaramızı girip yine “Continue” seçeneğine tıklıyoruz.

Uygulama, girilen telefon numarasının doğruluğunu kontrol etme amaçlı 4 basamaklı bir kod (Access Code) gönderiyor.
(SMS mesajında kullanılan operatöre ve yoğunluğa bağlı olarakgecikmeler yaşanabilmektedir.)
Telefonumuza gelen SMS mesajında yazan bu kodu (Access Code) ekranda girdikten sonra da “Enter Viber” seçeneğine tıklayıp uygulamayı kullanmaya başlıyoruz.

Bu uygulamanın, iPhone’un Telefon uygulamasına fazlasıyla benzeyen bir arayüzü bulunuyor.
Sadece Adres Defterinde (Contacts) fazladan Viber kullanıcıları işaretli olarak gözüküyor. Bu da yukarıda anlattığımız gibi Adres Defterlerindeki numaraların diğer Viber kullanıcıları ile karşılaştırılması sayesinde oluyor.
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamanın nasıl kullanıldığını açıkladıktan sonra da biraz da temel ve önemli özelliklerinden bahsedelim

• İnternet bağlantısı üzerinden görüşmemize rağmen ses kalitesi inanılmaz derecede iyi. Hem Wi-Fi bağlantısı, hem de 3G bağlantısı ile sorunsuzca görüşebilirsiniz.
  • Uygulama App Store’da ücretsiz (FREE) olarak yer alıyor.Telefon görüşmesi yapmak yada uygulamayı kullanabilmek için için de herhangi bir abonelik veya servis ücreti alınmıyor. Sadece internet bağlantısı kullandığı için, diğer uygulamalarda internet bağlantısında nasıl ücretleniyorsanız bu uygulamada da aynı şekilde ücretlendiriliyorsunuz.
  • Görüşmeler sırasında çok fazla veri trafiği oluşmuyor. 3G internet bağlantısı üzerinde 1 dakikalık görüşmede, ortalama 750KB.’lık bir veri trafiği oluşmakta. Sınırsız ya da yüksek limitli data paketi bulunan kullanıcılar bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilirler.
  • Uygulamanın Skype’ta olduğu gibi iOS4 versiyonlu cihazlar için Multitasking desteği bulunuyor. Yani bir yandan Viber ile konuşurken, bir yandan da diğer uygulamaları kullanabiliyoruz. Tabii bu durumda, ekranın en üstünde kırmız renkli bir alan oluşuyor.
  • Uygulamanın içinden Viber kullanmayan numaralar da aranabiliyor. Bu durumda uygulama kapanıp klasik Telefon uygulamasına geçiliyor. Kullanıcıların bu noktada dikkatli olmaları gerekiyor. Bedava Viber ile görüştüklerini sanıp farkında olmadan normal Telefon görüşmesi yapıyor olabilirler.
  • Bu tip Voip uygulamalarınn GSM operatörünüz ile bir ilgisi bulunmuyor. Tüm görüşmeler internet üzerinden gerçekleşiyor. Yani internet hizmetini hangi servis sağlayıcıdan (Mobil İnternet, ADSL, Fiber, vs.) aldıysak, hizmet aldığımız firmanın internet kullanım tarifesi geçerli oluyor. Telefon numaramız sadece aynı uygulamayı kullanan diğer arkadaşlarımızın kolayca bulunması amacıyla kullanıcı adı olarak kullanılıyor.
  • Uygulamanın geliştiricileri bu uygulamayı iPhone için geliştirdiklerini ve diğer cihazlar da ciddi test etmediklerini belirtiyorlar. Bir de Android, Nokia ve BlackBerry cihazlar için de uygulamayı geliştirdiklerini vurguluyorlar.

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Konuyu acan arkadasima tesekkur ediyorum.gercekten ciddi bir olay uzerinde durmus.ama bir seyi belirtmek isterim ki her konuda fark ettigim bir hadise olsa gerek bazi arkadaslar tesekkur etmek yerine adeta yerden yere vurmuslar.bilmem nedir amac ama farkinda olmadan forumun kalitesini ve tartisma ortaminin seviyesini fazlaca dusurmekte bu durum.iyi forumlar dileklerimle...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
yalnız konu nerdeyse 2 aylık ama viberden hala ses yok..

zordayim

zordayim

Üye
geliyor geliyor diyorlar bi gelemedi

arslanla

arslanla

Üye
Nerde kaldı şu viber? Gelse de internet üzerinden konuşmanın zevkini çıkarsak...

astegon

Üye
Viber Symbian'a gelmez. Sitesine girin bakın. .

Herhangi bir açıklama yok. eskiden vardı.

Gelelim viber'ın özetle ne olduğu hakkında. Yukarıda bir arkadaş yazmış...

"
Aslında Viber, ana fonksiyonuyla Skype
uygulamasına
daha çok benziyor. Fakat Viber, Skype gibi herhangi bir kayıt gerektirmiyor ve de sadece iPhone’lar arasında
konuşma
imkanı sunuyor."

Alakası yok. Sadece iPhone'lar arası değildir viber. Viber yüklü olan tüm cihazlarla VoIP ile konuşma teknolojisidir. Bugün Android ve iOS'da var. Muhtemelen yarın windows mobile'da olacaktır. Başka da olacağını zannetmiyorum.

Symbian iyiydi güzeldi ama artık kimse symbian için bir şey geliştirmiyor maalesef. Ben de yaz sonu itibariyle Symbian'a elveda diyeceğim.

SilentOne

SilentOne

Üye
bekliyorum kaç aydır gelmedi ya

doctorrr

doctorrr

Üye
hehe daha çok bekleriz usta boşver beaaaaaa! :D

SilentOne

SilentOne

Üye
bizi kandırıyorlar bunlar

Febris

Febris

Üye
Symbiana uygulama felan yok. 700 701 808 ide 2016 ya kadar üretip sonra Meego ve Windows Phone OS a destek vericek Nokia.

doctorrr

doctorrr

Üye
harbi meegoyu da bırakmamışmıydı bu nokia samsung un tizen olayı vardı...

kaavkw

Üye
Şu viber da gelseydi telefonun eksiği kalmayacaktı ama gelmeyecek sanırım sitelerindeki açıklamayı falan da kaldırmışlar, beceremediler sanırım, yoksa yapıyoruz demişti adamlar. Neyse ne yapalım. :)

Febris

Febris

Üye
Aynen yapamadılar sanırım.

kaavkw

Üye
Valla buna gerek yokmuş arkadaşlar benim fring denen programdan haberim yoktu, bunu hiç kullanmadım detayını da bilmiyorum ama mantık aynı olsa gerek üstelik fring'de video'lu görüşme özelliği de var, bunu bekleyeceğinize (ki büyük ihtimalle gelmeyecek) forum'dan ya da m.fring.com'dan fring'i yükleyin rahat edin.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Symbiana uygulama felan yok. 700 701 808 ide 2016 ya kadar üretip sonra Meego ve Windows Phone OS a destek vericek Nokia.

Meego yalan oldu :) N9 tizen i güncelleme olarak alacak ama

VKUCUKSAHİN

VKUCUKSAHİN

Üye
Yav ne zaman gelecek bu :/

serinaga

serinaga

Üye
Valla buna gerek yokmuş arkadaşlar benim fring denen programdan haberim yoktu, bunu hiç kullanmadım detayını da bilmiyorum ama mantık aynı olsa gerek üstelik fring'de video'lu görüşme özelliği de var, bunu bekleyeceğinize (ki büyük ihtimalle gelmeyecek) forum'dan ya da m.fring.com'dan fring'i yükleyin rahat edin.

Aynen valla bir viber'dır almış başını gidiyor. Yaw ondan güzeli FRING, SKYPE, NIMBUZZ fazlasıyla iş görüyor ...

Üst Alt