Verson VX99 Çin Malı Java Destekli Telefon

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Verson VX99 Çin Malı Java Destekli Telefon
Arkadaşlar Merhaba

Dün M620 telefonunu değiştirmek için telefoncuya gittim. Telefonları incelerken Verson'un VX99 modeli dikkatimi çekti. Alıp inceledim. Daha önce bu model telefonu birkaç markada araştırmıştım ancak java destekli olması beni kendine çekti. Fiyat olarak 239 YTL. Java özelliğinin yanısıra sensörler mevcut. Cihazı hafif salladığınızda duvar kağıdı değişiyor. Çağrı geldiğinde ters çevirip meşgul tonu gönderebiliyorsunuz. Yani Nokia E bilmem neyden tek farkı markası. Bir günlük kullanıcı olmama rağmen menüsü, mesaj yazma kolaylığı, ergonomisi hemen telefona alışmamı sağladı. Tavsiye edebileceğim bir cihaz. İlerleyen günlerde burada yine cihazla ilgili deneyimlerimi paylaşacağım

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Lina_TR, batmanlee7272 ve burak9400

burak9400

burak9400

Üye
abicim ilerleyen günlerde cihazla ilgili deneyimlerini paylaşacagını yazmışsın ama halen paylaşmamışsın galiba konuya olan ilgi yüzünden:D ama ben ilgileniyorum ve deneyimlerini tüm ayrıntılarıyla paylaşmanı istiyorum kötü yanları iyi yanları şarjı kaç gün gidiyor vs.vs. çok uzun konusunca baş agrısı yapıyormu mesela bunlar benim örnek sorularım:D ama senden çok daha ayrıntı bekliyorum...şimdiden teşekkürler

--------------- Ekleme ---------------

ha bir de benim için en önemlisi ses olayıdır.acaba anycool t818 kadar ses çıkarabiliyor mu?????

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Şarj konusu benim için muamma Burak kardeşim. Günde ortalama 200 mesaj çektiğim için iki gün civarı gidiyor. Yani dün sabah şarj ettiysem yarın sabah tekrar takmam gerekiyor. Ama sorun değil zaten çift batarya veriyorlar. Bunun dışında bir konu daha var. Geçtiğimiz hafta Pazar günü bir komşuma da bu telefondan almak için TeknoSa'ya gittik orada MyPhone'un aynı model ürünü vardı. Tuşları biraz daha kalitesiz geldi bana o yüzden almadık. Oradan çıkıp bir Turkcell bayisine girdik aynı telefonu gördüm onun da tuşları aynıydı. MyPhone pek iyi bir ürün değil. Şengüller (belki bilirsin) Verson'un ama bayisi gbi birşey. Oradan aldık. Tuş takımı konusunda bir sıkıntı daha var. Dört yönlü erişim tuşu biraz ince tasarlanmış basmak zor oluyor. Bir de iki numaralı hattın arama tuşu, sağ yön tuşuna çok yakın mesaj yazarken sağ tuşa basmak gerektiğinde kazara 2 numaralı arama tuşuna basıp mesajı 2. hattan göndermiş olabiliyorsun. TV konusunda bu cihaz eski Trident'imden daha iyi sonuçlar veriyor. Bir de izlerken hangi yöne çevirirsen görüntü sensörler sayesinde o yöne dönüyor bu da kçük ama hoş bir detay. Sony Ericsson W610i cihazımı aldıktan birkaç gün sonra batarya kapağı rahatsız edici şekilde oynamaya ve gıcırdamaya başlamıştı. Orjinaliyle değiştirdim bir süre sonra yine aynısı oldu. Bu telefonda bu sorunu yaşamadım. Baş ağrısı konusuna gelince. En kaliteli diye düşündüğümüz telefonlar bile baş ağrısı yapar. İki telefonu üst yüzleri karşılıklı olacak şekilde koyup birbirini aratıp ortaya bir nesne koyduğunda nesnenin ısındığını görebilirsin. SAR değerinin düşürülmesiyle bir nebze bunun önüne geçilebiliyor. Ben bluetooth kulaklık kullanıyorum ama kullanmadığım zamanlarda da (örneğin aralıksız üç saat telefon görüşmesi yaptığım oldu anlarsın ya) baş ağrısı yaşamadım. Menüler önceki nesil Çin mallarına göre daha hızlı. Bu arada java var dediğim gibi. Bazı arkadaşlar oyun ve program yüklendiğine inanmayabilir. Yarın söz sana programı çalıştırıp buraya resimlerini de ekleyeceğim. Bunların dışında yine kullanıcı deneyimlerimle ilgili merak ettiklerine de cevap veririm.

Tam bu mesajı yazarken yeni eklediğin soru geldi mail adresime. Ses konusunda da şunu söyleyeyim. Anycool T818 kadar ses çıkarmıyor ama daha berrak ve cızırtısız bir sesi var.

burak9400

burak9400

Üye
abicim verdiğin cevapların için çok teşekkür ediyorum sana ama benim soruların ardı arkası gelmez aklıma geldikçe sorarım sana bir sorum daha olacak şimdiye kadar anlattıkların beni tatmin etti:D ben 6600 kullanıyorum günde 4 defa şarj ediyorum çünkü çok fazla müzik dinliyorum.şarjı 2 gün değil 1 tam gün gitsin yeter:Dtuş konusu önemli değil ben kullanırım alışırım ona...bir de galiba çift kamerası mı varmış neymiş doğru mu bir de gerçekten 3.2 mp. resim çekiyor mu?bi de ben bazen geceyarısı sagopa kajmerin roportaj yaptıgı dergilerin resimlerini internetten indirip 6600'ıma atıp gece yatakta onları okuyorum resimleri okumada hiçbir sorunum olmuyor.acaba senin versonda sorun çıkar mı???ses konusuna gelince birşey istiyorum abicim senden eğer imkanların varsa yapmanı ve siteye koymanı rica ediyorum.ben 6600 da WMAPlus programını kullanıyorum ve bu sayede 12 db. yüksek dinliyorum şarkıları ama çok hışırtı oluyor senin versonun çıkardıgı ses net ve benim 6600 ın yükseltilmiş halinden daha üyksek ise almayı düşünüyorum...ama yaz tatilinde:D eğer bulabilirsen bir 6600ın sesini sonuna kadar açıp ama benimki gibi 12 db. yapıp bir de versonun sesini sonuna kadar açıp(aynı şarkıyı açıp tabi ki)yan yana koyup bir videosunu çekip koyabilir misin??biliyorum çok şey istiyorum ama senin bu yardımın sayesinde belki de yaz tatilinde paramı çöpe atmaktan kurtulurum.cevabını bekliyorum şimdiden tşk.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim soru sorun diye konu açıyorum zevkle cevaplarım. Kamera konusunda bir gerçek var. Bu telefonların üzerinde 5 Mp bile yazsa inanmayın, 1.3 Mp çekim yapıyor. Resimlerde ve E-Book larda sorun yaşatmıyor. Evde 6600'ım var (bozuk olsa bile asla yok etmem onu) ama arızalı. Bulabilirsem mutlaka yaparım. Bulamazsam da bunun sesini çekip eklerim :oke:

kanarya92

Üye
tesekkürler

burak9400

burak9400

Üye
ya adem abi bir sorum daha olacak.ben anycoll'llarla ilgili şöyle bişi duydum resim attıgında telefonda göremiyormuşsun bazılarını.telefonun desteklediği boyutlarda olmalıymış.ben 6600ımda her resimi açabiliyorum ve bu sorun benim için önemli sayılır...senin telefonda da böyle bir sorun oluyor mu cevabını bekliyorum.şimdiden tşk.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Burak kardeşim, emin ol bu telefonun açamayacağın resim yok. Bazı arkadaşlar nedendir bilmem bir karalama kampanyası düzenlemişler gibi sanki.İçin rahat olsun ben her türlü resmi açıyorum...

burak9400

burak9400

Üye
bir sorum daha olacak abicim..:D ben okula her zaman telefonumu götürürüm çünkü bazen lazım olur bana.ama derslerde sessize alırım 6600'ımı acaba bu telefonda da sessize alma modu var mı ve telefona çağrı geldiği zaman sessize alma modu var mı?6600 da bu dediklerim var bilirsin.senin telefonda da bunlar var mı??

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Bunda emin ol daha zevkli o iş. Telefonu ters çeviriyorsun meşgul tonu gönderiyor. Ya da sağ seçim tuşuna basınca sessize alabilirsin.

burak9400

burak9400

Üye
peki normal 6600daki gibi sessiz modu varmı??sessiz tercihi yani...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Tabi ki. İstersen kare tuşuna bekleme modundayken basılı tutarak ya da cihazın açma kapama tuşuna bir kez basıp sessiz modunu seçerek bu şlemi yapabilirsin

burak9400

burak9400

Üye
abi internette okudugum kadarıyla 2 yıl garantisi varmış bu telefonun acaba parça garantisi mi veriyorlar yok sa kapanmama garantisi mi?bir de ekran dokunmatik mi?

tv var mı?:D

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Ekran dokunmatik değil. Garanti konusu da işim düşmediği ama, bildiğim bir konu. Telefonun kapanmama garantisi söz konusu değil. O garanti sadece Türkiye'ye illegal yollardan getirilen ve artık eskimiş kullanılmayan telefonların imei numarasıyla faaliyete geçirilen cihazlara verilir. O da Allah'a emanet bir garantidir. Bu telefonlar yasal olarak getiriliyor ve Telekomunikasyon Kurumuna kendi marka ve modelleriyle kayıt ettiriliyor. Yani Verson VX99 model cihaz aynı ismiyle TK'dan onay alıyor. Diğer türlü ise sen Anycool XX model bir cihaz kullanıyorsun ancak IMEI numarası 3310 model eski bir cihaza ait. Bu tespit edildiği anda "ki tespiti fazla sürmüyor" IMEI kullanıma kapatılıyor. Bu cihaz herşeyiyle garantili yani...

TV var üstelik telefonu sallayarak kanal değiştirebiliyorsun. Ayrıca yan tuttuğunda görüntü kendisi o yöne dönüyor. Dik tutunca tekrar doğru yöne dönüyor.

burak9400

burak9400

Üye
abi bişi daha sorcam bu anycollda ve diger biçok çin mallarında tek bir giriş var hem kulaklık hem usb hem de sarj etmek için kullanılıyo senin tel.de de öyle mi bir de tv var mı??

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
TV var üstelik telefonu sallayarak kanal değiştirebiliyorsun. Ayrıca yan tuttuğunda görüntü kendisi o yöne dönüyor. Dik tutunca tekrar doğru yöne dönüyor. Ayrıca bunda iki giriş var. Biri USB ve kulaklık girişi, diğeri de şarj girişi. Nokia'nın ince girişli şarj aletlerini kullanabiliyorsun, girişler aynı..

burak9400

burak9400

Üye
abi biliyorum çok şey istiyorum ama şu videoyu ne zaman yükleyebilirsin??telefonu çok merak ediyorum da:D şöyle kendince bi tanıtım videosu yapsan ve 6600 la yanyana koyup seslerinin farkını göstersen çok güzel olur.ha videoyu koyamam dersen canın sagolsun:D bir de ben dayanamayacagımdan dolayı şunu da sorim:D6300 dan yüksek mi sesi veya n70 kadar var mıdır??

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
N70 kullanmadım bilemiyorum ama 6300 dan da 6600 dan da yüksek. Videoyu en kısa zamanda hazırlamaya çalışacağım senin için. 6600 bulamazsam da bu cihazın videolarını çekip ekleyeceğim. :oke:

burak9400

burak9400

Üye
ya adem abi bişi dicem sana ben bi arkadaşımın abisinde nokia 6233 gördüm çift hoparlorlu anycoollar kadar ses çıkarıyo hem de acayip net çıkarıyo sesi n73 le aralarındaki tek fark bu telefonun java olması flash olmaması ve sesin daha yüksek olması...şimdi senin telefondan mı alsam yoksa n73mü yoksa 6233mü??ha bir de şu videoyu koyacaksan koy artık her gün bu konuya bakmaktan ekranım aşındı:D:D:D:D sana zahmet bana bi fikir ver:D

Takipçi Satın Al

Üst Alt