L-LumieRe
Üye
veeee INTEL çuvalladı....ivy bridge işlemciler...
haberi şimdi okudum ve hemen yazasım geldi ....
Dualarımız kabul oldu ve intel yeni cıkardıgı ivy bridge işlemci ailesinde çuvalladı
AMD için fırsat bu fırsat bence...
Hemen bu cuvallamanın ayrıntılarına gececek olursam..
Inten bır önceki sandy bridge aılesınde yonga ile ısı dagıtıcı kapak arasında lehim kullanılmıştı ve ısı iletimi oldukça ıyıydı...
Amaaaa.. Intel yenı ivy bridge ailesınde yonga ıle ısı dagıtıcı kapak arasında termal macun kullanmayı tercıh etmıs....
Ve ıste sonucları...
2600k ve 3770k ıle yapılan overclockta 4.9ghz de hava sogutmada 2600k nın sıcaklıgı 80 derece iken 3770k nın sıcaklıgı 100 dereceyı vurmuş ve kendını kapatmış.....
valla sevındım. ıyı oldu intele....
Ancak bu sorunu kısa surede hallederler gibi. 2. Nesıl ıvy bridge adı altında lehımlı ıslemcılerın pıyasaya cıkması cok surmez gıbıme gelıyor....
Dualarımız kabul oldu ve intel yeni cıkardıgı ivy bridge işlemci ailesinde çuvalladı

AMD için fırsat bu fırsat bence...
Hemen bu cuvallamanın ayrıntılarına gececek olursam..
Inten bır önceki sandy bridge aılesınde yonga ile ısı dagıtıcı kapak arasında lehim kullanılmıştı ve ısı iletimi oldukça ıyıydı...
Amaaaa.. Intel yenı ivy bridge ailesınde yonga ıle ısı dagıtıcı kapak arasında termal macun kullanmayı tercıh etmıs....
Ve ıste sonucları...
2600k ve 3770k ıle yapılan overclockta 4.9ghz de hava sogutmada 2600k nın sıcaklıgı 80 derece iken 3770k nın sıcaklıgı 100 dereceyı vurmuş ve kendını kapatmış.....
valla sevındım. ıyı oldu intele....Ancak bu sorunu kısa surede hallederler gibi. 2. Nesıl ıvy bridge adı altında lehımlı ıslemcılerın pıyasaya cıkması cok surmez gıbıme gelıyor....

. Kasa almayi denemedim, bilgisayar parasi odemek istemiyorum. Anakarti acayip kompakt ve islemci onboard, cikarilmiyor. Bu sebeple MediCenter PC yapmayi dusunuyorum, aluminyum kasa icine.