veeee INTEL çuvalladı....ivy bridge işlemciler...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
veeee INTEL çuvalladı....ivy bridge işlemciler...
haberi şimdi okudum ve hemen yazasım geldi ....

Dualarımız kabul oldu ve intel yeni cıkardıgı ivy bridge işlemci ailesinde çuvalladı :dance:

AMD için fırsat bu fırsat bence...
Hemen bu cuvallamanın ayrıntılarına gececek olursam..

Inten bır önceki sandy bridge aılesınde yonga ile ısı dagıtıcı kapak arasında lehim kullanılmıştı ve ısı iletimi oldukça ıyıydı...

Amaaaa.. Intel yenı ivy bridge ailesınde yonga ıle ısı dagıtıcı kapak arasında termal macun kullanmayı tercıh etmıs....

Ve ıste sonucları...

2600k ve 3770k ıle yapılan overclockta 4.9ghz de hava sogutmada 2600k nın sıcaklıgı 80 derece iken 3770k nın sıcaklıgı 100 dereceyı vurmuş ve kendını kapatmış.....

:halay2: valla sevındım. ıyı oldu intele....
Ancak bu sorunu kısa surede hallederler gibi. 2. Nesıl ıvy bridge adı altında lehımlı ıslemcılerın pıyasaya cıkması cok surmez gıbıme gelıyor....

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
INTEL toparlar durumu. Acaba 3. nesil mobil islemcilerde durum nasil. Tamda Laptop almak uzereydim.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
INTEL toparlar durumu. Acaba 3. nesil mobil islemcilerde durum nasil. Tamda Laptop almak uzereydim.

abi bosver ıntelı...
amd Trinity ıslemcılı notebook al derım :oke:
daha cıkmadı ama ıntelden ıyıdır bence

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap

abi bosver ıntelı...

Hasan kardesim, haklisin aslinda. Bende bir yerde okumustum. Zira AMD bayagi gelistirdi mobil islemcilerde kendini. Grafik performanslari ve isil degerleri oldukca iyi gozukuyor. Yeni nesiller ne zaman cikacak acaba. Su an goruyorum A4-A6-A8 islemcilileri. Fiyatlarida cazip.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
Hasan kardesim, haklisin aslinda. Bende bir yerde okumustum. Zira AMD bayagi gelistirdi mobil islemcilerde kendini. Grafik performanslari ve isil degerleri oldukca iyi gozukuyor. Yeni nesiller ne zaman cikacak acaba. Su an goruyorum A4-A6-A8 islemcilileri. Fiyatlarida cazip.

abı ılk resmı tanıtım 15 mayıs denılıyor..
Soylentılere gore i5 ıvy brıdge lerden de ıyıymıs..
Hem ıslemcı olarak hemde GPU olarak...
Zaten ıntelın HD4000 den ne beklenırkı...

Bu trınıtyler pıyasayı sarsacaga benzıyor :D

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Sarssin valla. Toshiba Satellite R830 um vardi, hanima sinirlendim daha bir yilini doldurmamis cihazi vurdum duvara. Ilk defa boyle bir sey yaptim ve utaniyorum kendimden fakat yapacak birsey yok.:ah

Allahtan magnezyum kasa, su an parca pincik televizyona bagladim kullaniyorum:d:. Kasa almayi denemedim, bilgisayar parasi odemek istemiyorum. Anakarti acayip kompakt ve islemci onboard, cikarilmiyor. Bu sebeple MediCenter PC yapmayi dusunuyorum, aluminyum kasa icine.

Neyse biraz daha bekleyeyim o zaman AMD islemciler icin fakat bu hosuma gitti.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
Sarssin valla. Toshiba Satellite R830 um vardi, hanima sinirlendim daha bir yilini doldurmamis cihazi vurdum duvara. Ilk defa boyle bir sey yaptim ve utaniyorum kendimden fakat yapacak birsey yok.:ah

Allahtan magnezyum kasa, su an parca pincik televizyona bagladim kullaniyorum:d:. Kasa almayi denemedim, bilgisayar parasi odemek istemiyorum. Anakarti acayip kompakt ve islemci onboard, cikarilmiyor. Bu sebeple MediCenter PC yapmayi dusunuyorum, aluminyum kasa icine.

Neyse biraz daha bekleyeyim o zaman AMD islemciler icin fakat bu hosuma gitti.

abı pc calısıyorsa sorunyok :D
multımedıa yapardım bende :D takardım tv ye sınema keyfı :ehe

abı lınk acılmadı bakamadım... :hmmm

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
abı mobılım heralde ondan acılmıyor... :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
AMD işlemcili notebook kullanıyorum: Acer Aspire 5552G
Intel işlemcili kardeşimin masaüstü bilgisayarı var: Intel Core i5 2500k

AMD işlemcisinin oyun performansı mükemmel ama Intel onu kaça katlamış sayamadım.

Sadece Intel Core 2 Duo 2.4ghz işlemciyi Intel Core i5 2500k'ya yükselttik. Önceden 640x480 çözünürlükte bile kasıla kasıla oynayabildiğimiz Crysis 2 oyununu şimdi 1440x900 çözünürlükte 60 FPS'de oynuyoruz. Yok böyle birşey :yuru Ekran kartı almaya hiç gerek kalmadı :yuru

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
AMD işlemcili notebook kullanıyorum: Acer Aspire 5552G
Intel işlemcili kardeşimin masaüstü bilgisayarı var: Intel Core i5 2500k

AMD işlemcisinin oyun performansı mükemmel ama Intel onu kaça katlamış sayamadım.

Sadece Intel Core 2 Duo 2.4ghz işlemciyi Intel Core i5 2500k'ya yükselttik. Önceden 640x480 çözünürlükte bile kasıla kasıla oynayabildiğimiz Crysis 2 oyununu şimdi 1440x900 çözünürlükte 60 FPS'de oynuyoruz. Yok böyle birşey :yuru Ekran kartı almaya hiç gerek kalmadı :yuru

sımdıkı ekran kartı neydı ?

SilentOne

SilentOne

Üye
tabi zaten i5 2500 var bnim leptopta hiç kasmıyor performans süper ama bide ssd hardisk takıcan tamadır :D

futbol123

futbol123

Üye
Abi notebooklar bir alakası yokki bu pc işlemcisi:ehe notebook konusunda yardımcı olurum :)

abi bosver ıntelı...
Hasan intel gibisi varmı? amd de neymiş :d: amd nin notebookların gösterdiği performans berbat.. Örn a6-a8 işlemciler fiyatına göre konuşuyorum.Birtek ekran kartları iyi oluyor.Onboard lar arasında en iyisi.

o işlemciler berbat abi

i5 ten iyi olabilir mi be :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
Tehlike ";4654294][COLOR="DarkRed' Alıntı:

Abi notebooklar bir alakası yokki bu pc işlemcisi:ehe notebook konusunda yardımcı olurum :)

Hasan intel gibisi varmı? amd de neymiş :d: amd nin notebookların gösterdiği performans berbat.. Örn a6-a8 işlemciler fiyatına göre konuşuyorum.Birtek ekran kartları iyi oluyor.Onboard lar arasında en iyisi.

o işlemciler berbat abi

berke tum ıvy bridge aılesınde aynı rezıllıgı yapmışlar..
Ayrıca trınıty mobıl ıslemcılerın i5 mobıllerden ıyı oldugu heryede yazıyor....

Eskı amd mobıller kotu ona laf yok ama yenı trinity aılesı bomba gıbı gelecekmıs :aha:
[/COLOR]

Türe

Türe

Üye
neden intele cephe alınıyor ki :hmmm

futbol123

futbol123

Üye

abi bosver ıntelı...

berke tum ıvy bridge aılesınde aynı rezıllıgı yapmışlar..
Ayrıca trınıty mobıl ıslemcılerın i5 mobıllerden ıyı oldugu heryede yazıyor....

Eskı amd mobıller kotu ona laf yok ama yenı trinity aılesı bomba gıbı gelecekmıs :aha:
Bakalım hele bir çıksında iyimi kötümü bakarız..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
[QUOTE=" Tehlike ";4654294]

o işlemciler berbat abi

[/QUOTE]

yap bakalim bi calisma kardes. Takipteyim:oke:

Photoshop vs kullanacagim. Harici ekran karti olursa sevinirim. Cekirdegi bol on bellegi zengin olsun fekat fiyat ta uzmesin:yuru

futbol123

futbol123

Üye
yap bakalim bi calisma kardes. Takipteyim:oke:

Photoshop vs kullanacagim. Harici ekran karti olursa sevinirim. Cekirdegi bol on bellegi zengin olsun fekat fiyat ta uzmesin:yuru
bütçen ne kadar abi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt