Ve ZTE Türkiye pazarında: Aynı segmentte %30 daha ucuz fiyatlandırma sözü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Ve ZTE Türkiye pazarında: Aynı segmentte %30 daha ucuz fiyatlandırma sözü

Basın toplantısı klişelerindeki gereksiz ayrıntıları kendimize saklayıp, size doğrudan özünü aktarıyoruz:

ZTE, ülkemize ilk etapta üç farklı telefonla giriş yapıyor. Bunların ikisi (Live ve Cool) alt/orta biri ise (Grand X) orta/üst seviye modeller.

Sırasıyla göz gezdirelim bakalım:

ZTE Live

-Android 2.3.5 işletim sistemi

-800 MHz hızında tek çekirdekli işlemci
-3.5 inç'lik (840×480) dokunmatik TFT ekran
-5 MP'lik arka kamera / VGA ön kamera

-3G (HSDPA), Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 bağlantıları

-MicroSD kart yuvası (+32GB) (2GB ile geliyor)

Bu arada yetkililerin belirttiğine göre, geçen yılın son çeyreğinde İngiltere'de farklı bir isimle altında çıkan bu model iki çeyrek üst üste satış rekoru kırmış.

Tabii muhtemelen bu rekorun sebebi uygun fiyatlandırması olsa gerek. Bakalım bizde fiyatlar nasıl seyredecek…

Bir kaç da görüntü aktaralım:

ZTE Cool

-Android 2.3.5 işletim sistemi
-800 MHz hızında tek çekirdekli işlemci
-3.5 inç'lik (840×480) dokunmatik TFT ekran
-5 MP'lik arka kamera / VGA ön kamera

Gördüğümüz gibi teknik özellikleri Live ile aynı. Sadece tasarımları farklı ve bir de Cool'un dört tane kapasitif dolaşım tuşu var, Live de ise hem tuşlar fiziksel hem de 3 (arama tuşu konmamış ona, sadece menü, geri ve ana ekran tuşları var) ile sınırlı.

Ve bu da ailenin reisi olan
GrandX. Gerçi ismi çok şaşaalı ama günümüz şartlarında ancak orta/üst olarak değerlendirebiliriz kendisini.

-Android 4.0 işletim sistemi
-Nvidia Tegra 2 yongaseti (Çift çekirdek@1GHz)
-4.3 inç'lik (540 x 960 piksel) dokunmatik ekran
-5 MP arka, VGA ön kamera
-Dolby Sound ses desteği

Evet; cihazlar bunlar. Satışa sunuldukları vakit daha detaylı biçimde ele alacağız zaten.

Gelelim en önemli noktaya:

Doğrudan KVK yetkililerin bu üç model için de dedikleri şu:

''Şu an piyasada aynı seviyede bulunan akıllı telefonlardan %20 ila %30 oranında daha ucuz olacaklar''.

Evet bunu aklımızda tutup bir diğer önemli açıklamayı daha aktaralım:

Sunulan KVK garanti desteği kapsamında eğer telefon herhangi bir sebepten -ki buna kullanıcı hataları da dahil- donanımsal ya da yazılımsal olarak zarar görürse gerekli işlemler 24 saat içerisinde tamamlanacak.
Eğer 24 saat içerisinde bu işlem tamamlanmazsa aynı telefonun yenisi kişiye gönderilecek.

Ve KVK'nın sunduğu güzel avantajlardan bir diğeri de bir süreliğine ücretsiz olarak kullanılabilecek KVK Bulut servisi.

Şimdilik 5 GB'lık alan bu telefonları alanlara ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak ilerleyen dönemlerde kapasite artacak ve bir fiyatlandırma belirlenecek.

Evet; izlenimlerimiz bunlar.

Ne yalan söyleyelim cihazlardan ziyade yan faydalarını sevdik. Özellikle de ilk ikisini.

Bildiğimiz gibi ZTE maliyet odaklı fiyatlandırma ile başta Çin ve Hindistan olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde ciddi bir pazar payına sahip. Dahası son pazar rakamlarına göre Avrupa'da da etkisini giderek yükseltiyor. Ki zaten mevcut durumda da dünyanın en büyük dördüncü cep telefonu üreticisi konumundalar.

Bu arada hedefleri üçüncülüğü almakmış, ki bu da Apple'ı geçmek ve Samsung ile Nokia'nın gerisine yerleşmek anlamına geliyor.

Bakalım başarabilecekler mi…

• Beğen
Tepkiler: " Tehlike " ve Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Bakalım ama ben ZTE'ye para verir miyim?Hayır.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
hele bi satışa sunulsunda ... Sonra kesin bir fiyatlarıda belli olsun...

hidayet02

hidayet02

Üye
Nasıl Desem; Benim Telefonum Nokia, Ama Eşimin Telefonunu ZTE Gibi Olacak.

Bence Özellikle Bu Forumdan da Kimse Almaz. Çünkü Bu Forumda Kullanıcılar Çoğunlukta Nokia Sonra Samsung Ardından iPhone ve Htc Alır...

Türkiye Genelinde Zaten Nokia ve Samsung Hem Orta Hemde Düşük Gelir Düzeyli Kullanıcılara Her Zaman Telefon Çıkarıyor... Ki Çoğu Kullanıcılarında Aklına Kazındılar...

Bu Ülkede Dandik Analog Tv Yayını Yapan Yüksek Ses Çıkaran Çin Üretimi Takoz Telefonlardan Sonra Ağzı Yanan Çok Oldu... Şimdi Hepsi Telefoncu Vitrinlerinde 40 TL...

Bu Nedenle Ülkemiz Pazarına Sonradan Giren Trident ve LG Gibi Telefonlar Her Ne Kadar Kaliteli Telefon Yapmaya Çalışsada Fazla Tutulmadı...

Sözün Özeti;

Bu Türkiye'de Ucuz Dayanıklı Ama Kalite Fanatiği Nokia'cı.
Oyun Uygulama Görsel Fanatiği Samsung'cu
Yine Kalite Oyun Dayanıklılık Görsellik Fanatiği iPhone'cular Var.

Şimdiden İsmini Unuttuğum ZTE Bu Ülkede Ne 3 Ne 4 Nede 6'ıncı Olur... Belki 10...

Bu Arada Gerçekten İsmini Unuttum Konunun Başına Baktım:D

İyi Forumlar:)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Sanada...|-):D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Tanımıyorum bu markayı, desteği de yetersizdir. Kendini iyice geliştirsin sonra belki alırım. Tabi önce Xperia Pro'mu 4 yıl kullanmam lazım.

.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
Adamlar korkudan arkasına kocaman KVK yazmış :ehe

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Tanımıyorum bu markayı, desteği de yetersizdir. Kendini iyice geliştirsin sonra belki alırım. Tabi önce Xperia Pro'mu 4 yıl kullanmam lazım.

ZTE Era'ya felan baksan bir...Oldukça iyi ama para vermem Çin markasına.TVli Çin mallarından dolayı değil,yaptıklarından dolayı...

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar bu arada Grand X sadece Türkiye'de satılacakmış.:)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
ZTE Era'ya felan baksan bir...Oldukça iyi ama para vermem Çin markasına.TVli Çin mallarından dolayı değil,yaptıklarından dolayı...

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar bu arada Grand X sadece Türkiye'de satılacakmış.:)

Bu iyi bir haber :)

muttalip07

muttalip07

Üye
bence iyi marka sayılır dünyanın 4.büyük telefon üreticisiymiş:yuru

erko merko

erko merko

Üye
Zamanında millet htc'ye para vermem diyordu şimdide buna diyorlar :) Ne bu marka takıntısı anlamıyorumki zaten kvk garantili olacak ve bence gayet güzel telefonlar.

Symbianize

Symbianize

Üye
Huwaei de i aralar boyleydi simdi nokia ya yetisiyor bence ucuza satiyorsa neden olmasin :hmmm

MasteLaa

MasteLaa

Üye
ŞAhsen alınası gibi durmuyor :hmmm

Kerim.

Kerim.

Üye
bu markanın türkiyede tanınması için daha çok zaman var gibi duruyor:hmmm.

- - - Eklendi - - -

bu arada zte live xperia neo çakması gibi olmuş:ehe

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Tasarımlar çok çakma ve kaliteli bir çin malından çok dandik ucuz çin malı telefon havası var. Ben beğenmedim. Kalite için Nokia, Samsung, Sony, LG, HTC, Apple markalarından şaşmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Tasarımlar çok çakma ve kaliteli bir çin malından çok dandik ucuz çin malı telefon havası var. Ben beğenmedim. Kalite için Nokia, Samsung, Sony, LG, HTC, Apple markalarından şaşmamak lazım.
Aynen abim ;) Aslında bildiklerinden şaşmayacaksın :kıskıs:

Mert045

Mert045

Üye
Babam almış süper telefon ama dokunmatik çok hassas değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt