Vakit'e göre 7 gencin ölüm nedeni

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiye yeni yıla Ankara'dan gelen bir felaket haberiyle uyandı. 7 Üniversiteli genç doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi. 7 ailenin ocağına ateş düştü. Türkiye acıya boğuldu. Vakit Gazetesi ise, "Yılbaşı felaketi" başlığıyla sürmanşetine taşıdığı bu haberi insanın kanını donduran bir biçimde duyurdu. Felaketlerin nedenini "Yılbaşı eğlencesi" olarak duyurdu.

İşte Vakit Gazetesine göre Yılbaşında yaşanan felaketlerin nedeni:

''İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldu. Ankara'da yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, alkol alıp sızan doğalgazı farkedemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamalarına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.''

TV PROGRAMLARINA TEPKİ

Vakit Gazetesi, yılbaşı gecesi TV'lerde yayınlanan programlara da tepki gösterdi. ''Türkiye'de kartel televizyonları adeta vicdanları kanattı. Gazze'deki felakete rağmen, televizyonlar Noel Babalı, dansözlü ve içkili yılbaşı kutlamaları dur durak bilmedi'' diye yazan gazete, haberine şöyle devam etti:

''Yılbaşı eğlence programlarında Aydın Doğan Grubu'na bağlı televizyonlar başı çekti. Kanal D, Star ve CNN Türk yılbaşının kutlanması için propaganda yaptı. TRT de yılbaşını kutlamaktan geri durmadı. TRT, ''Yılbaşı Özel Eğlence Programı'' düzenledi. TRT'nin yılbaşı eğlence programlarında en çok eleştiri alan kısmı ise Eurovision'da Türkiye adına yarışacak olan Hadise'nin yarı çıplak olarak ekrana çıkması oldu. Kartel medyası ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı yılbaşı kutlamalarını, Filistin'de kardeşlerini kaybettikleri için kan ağlayan vatandaşların tepkilerine rağmen ekranlarına taşıdılar.''

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Ölen öldü kalan sağlar bizimdir derim.
Eninde sonunda yaşayan herkes öte tarafa postalanacak. Biz de sıranın gelmesini bekliyouz netekim.

bekir19038

bekir19038

Üye
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar sözünü boşa dememiş atalar. adamlar daha ne yazsın . bu millet batının terbiyesizliklerini kendine örnek aldıkça daha başına neler gelir neler. hadi Gazze' ye saygınız yok , müslümanlığa aykırı işler yapıyosunuz bari bir dediğiniz diğer dediğinize tutsun . daha 2 aydır kriz kriz diye ortalığı yıkıyosunuz iş eğlenceye gelince kriz mriz unutulup sanki çook zengin bir ülke gibi zengin ve birçok pislikleri iyi olarak gösteren ...... leri örnek edinip bilmem yılbaşı kutlaması , 14şubat bilmem nesi kutluyoısunuz bide doğru söyleyenleri kötüleyip gerici ilan ediyosunuz. ayıp bu yaptıklarınız diyor başka bişey söylemek istemiyorum (çünkü biz batının pisliklerini örnek edinmemişlerdeniz.)

Daisy

Daisy

Üye
Yalnız bu olayı yeni bir yılın başlangıcı olarak kutlayanlar da var. Dillere pelesenk olmuş bir kaç söz; yok gavur icadı, yok batının işleri. Sonuçta belirli farklılıklar var toplumlar arasında. Gerek kültür, gerek örf-adet, din vb.

Ortada ölmüş 7 kişi, bunların acılı aileleri var ve kalkıp resmen yeni yılı kutladıkları için ilahi adalet tarafından cezalandırıldılar manasına gelen bir haber yayınlanıyor.

Şahsen doğru bulmuyorum böyle ibareleri. Tabii ki herkes üzülüyor bu katliama fakat hayat devam ediyor ve bu insanlar da günlük yaşantılarına devam etmişler. Olayın farklı yerlere çekilmesi çok çok yanlış.

ouSahin

ouSahin

Üye
Vakit gazetesi vaktini şaşırdı sanırım...

Olay Yeni Yıl kutlamaların sırasında oLmuyor....olay uyurken ögrenciLerin dogalgaz borusundan kaçan gaz sonucu oluyor...

Suçlu yeni yılın gelişini kutludıktan sonra uykuda ölen ögrencilermi ?
Yoksa o gaz kaçagını dikkate almayan utanmaz yetkililer ve ev sahibindemi?

Konuyu nereye baglamışlar ya...böLe gazeteleri medya diye öne sürüyorlarya lanet oLsun:@

c3r3n

c3r3n

Üye
Ne kadar saçma bir haber...Ne alakası var gazzeyle israille bilmem neyle.İnsanların dini duygularından yola çıkarak sömürye çalışıyorlar fakat biraz zekası olan işin nereye vardığını çözebilir...Tabi ki orada ki masum kişilere bizde üzülüyoruz nitekim insanız ama olayın boyutunu farklı yönlere çevirmeyelim...

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Hepimizin varacağı yer ora dert etmeyin :ehe

bekir19038

bekir19038

Üye
herkes anlamak istediği yere çekmiş vay be bu türkçe ne kadar sünebilen bir dil be . diyor başka bişey demiyorum...

__Midas__

__Midas__

Üye
artık ülkemizde insanların eğlemesi de suç oldu anladığım kadarı ile, eğlenmekten ziyade bikaç arkadaşın aynı evde toplanması konu olmuş bu arkadaşlara, onlara göre bu çok büyük suç ve cezalarınıda çektiler, zihniyet apaçık bu, insanların artık birbirine saygısı kalmamış ve en acısıda daha acılar tapzayken böyle haberlerin yapılması, aileler, akrabalar, arkadaşlar, yakınlar hiç düşünülmüyor,ver veriştir ne de olsa ortada çok büyük ahlaksızlık var ***BİRKAÇ ARKADAŞ AYNI EVDE TOPLANMIŞ*** çok şey söylenir ama burda söleyemicem,,,,

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Böyle insanlarla aynı havayı solumak...

mz_snr

Üye
rezillik tek kelimeyle,bu örümcek kafalıların soyu tükense keşke...

bekir19038

bekir19038

Üye
millet sündürmeyi marifet olarak zannettikçe , sündükçe süner bu türkçe

--------------- Ekleme ---------------

Keşkeee...(sözüm sündürebilene...)

--------------- Ekleme ---------------

birde milleti bilgilendirmek amaçlı (hani biz örümcek kafalıyızya , bizler cahil , okumaz etmez insanlarızya ) bir makale de vereyim sonra benim ve benimgibiler hakkında konuşurken (tabiki biraz düşünme yeteneği kaldıysa) düşünerek karar verin iftiralar atın
İşte Kartel'in iki yüzü!

Konya'da birKur'an kursunda İpragaz tankının yeterli ek donanımı olmadığı için meydana gelen patlamada 17 kızımız can vermişti. Kartel nasıl bakmıştı olaya? İşte, son facianın ardından Vakit'e saldıran kartel medyasının iki yüzü. Vakit gazetesinin hukukçu yazarlarından Ali İhsan Karahasanoğlu, kartel medyasının iki farklı olaya nasıl şaşı baktığını işte böyle sorarak analiz etti. İşte Karahasanoğlu'nun konuya ilişkin çok çarpıcı bugünkü yazısı:

Konya'da 17 Kur'an talebesi Ankara'da 7 üniversiteli...!

Konya'da birKur'an kursunda İpragaz tankının yeterli ek donanımı olmadığı için meydana gelen patlamada 17 kızımız can vermişti. Kartel nasıl bakmıştı olaya?
İnsanlarımızı kaybetmişiz.. Acımız büyük..
Hayatını kaybedenlerin bir ihmalleri yok... Kusur; büyük oranda, kurs yöneticilerinin de değil... Anne babalar, iyiniyetlerle çocuklarını kursa göndermişler, onların da bir suçları sözkonusu değil...
“Şu konuda bari Kur'an kursu düşmanlığı yapmayalım” demişler miydi?
Hayır!
“Cehalet..” dediler..
“İlkellik” dediler..
“Dağ başında kaçak kurs” dediler..
“Cennete gittiklerini sanıyorlar..” dediler.
“Kurs yöneticilerinin kusuru yok” dediği için vefat eden kızlardan birinin babasından “Çarpık kafa” diye sözettiler..
Daha nice hakaretamiz ifadelerle, Kur'an öğrenen o masum kız çocuklarını, onların ailelerini tahkir ettiler.
Tabii onların şahsında, milyonlarca mütedeyyin insanı da..
Dindar insanlara nefretlerini, 17 masum çocuğun vefatında bile kustular..
Peki aynı kartel, yılbaşı eğlencesi için biraraya gelen 7 üniversitelinin, bu kez gaz patlaması değil ama, benzer bir sebeble (doğalgaz kaçağı) ölümüne nasıl baktı?
Doğalgaz kaçaklarına karşı tedbir olarak açık bırakılması gereken pencerenin, kağıt ile kapatılması gerçeği ortada iken, 7 üniversitelinin ölümüne nasıl yaklaştılar?
Kur'an kursu için, “Dağbaşında kurs.. Olacağı bu işte” diye başlık atıyorlardı..
Haydi bakalım, bu olay dağbaşında değil, başkentte.. Başkentin en mutena semtlerinden birisinde.. ÜstelikCHP'li birisinin belediye başkanlığı yaptığı bir ilçede..
Öğrenciler de, ortaokul seviyesinde değil, hepsi üniversiteli.. Hem de öyle sıradan üniversite değil.. Bilkent'li öğrenciler bunlar..
Kur'an kursu öğrencilerine/ailelerine gösterdikleri yaklaşımı, 7 üniversiteli için de gösterdi mi kartel?
Hayır..
Ben saf saf, “Kartel, Kur'an kursundaki patlamayı nasıl haberleştirdiğini hatırlayıp, birazcık utanma hissi duymuş mudur acaba?” diye düşünürken, onlar yine her zamanki gibi “mütedeyyin insanlara saldırı” operasyonlarını yinelediler..
Hepimiz öleceğiz. Öyle veya böyle.. Amenna.
Ama Kur'an kursu öğrencilerini yerin dibine batırmak için, bin dereden su getirenler, 7 üniversiteli öğrencinin ölümünde, niye gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorlar?
Hatta gerçekleri yazanları suçluyorlar?!
Kur'an kursunda yöneticileri suçladınız... Yetmedi..
Anne babaları suçladınız.. Yetmedi.
Hatta ölen çocukları bile suçladınız.
Çünkü onlar Kur'an öğreniyorlardı..
Peki (şeklî açıdan bakarsanız), benzer bir ölüm olan 7 üniversitelinin can vermesine nasıl bakıyorsunuz?
Şimdi bu olayda, benzer suçlamaları kimlere yapacaksınız?
Buyurun, sizi dinliyoruz, kartelin satılık kalemleri!..
Patronun sekreteri konumuna düşmüş olan, anlı şanlı köşe yazarları..
İpragaz'ın sattığı tanktaki eksik donanımın suçunu bile, Kur'ankursu yöneticilerine yıkmaya kalkışan ahlaksızlar!..
“Suç, gaz tankında imiş!” diye dalga geçen, patronun alacağı üç kuruşluk reklam uğruna, suçlu şirketin avukatlığına soyunan yalakalar!
Son olaya da, benzer bir mantıkla yaklaşmayı hiç düşünür müsünüz?
Tabii ki hayır..
Onlar bu olayı da, yine mütedeyyin insanlara hakaret etmek için fırsat olarak gördüler..
Vakit'in dünkü haberini, eleştirmeye kalkıştılar..
Vakit'in, “İsrail'in, Müslümanları katlettiği şu günlerde, yılbaşı eğlencelerini böyle tahrik etmeyin” şeklindeki yayınlarından rahatsızlık duydukları için, 7 üniversitelinin ölümünü haberleştiren Vakit'i suçlamaya kalktılar..
Gazetecilik değil, tetikçilik yaptılar.
Oysa, Vakit'i suçlamak için uğraş verdikleri saatlerde, Beyazıt'ta onbinlerce insan, İsrail zulmünü kınıyordu..
Kartel medyası, Vakit'i suçlamak için habire çaba sarfederken, internet sitelerinden, Vakit'i mahkum etmeye kalkışırken, Beyazıt'taki dev gösteriyi görmüyordu.. Görmezlikten geliyordu. Halka da göstermiyordu..
Dün kartel gazetelerinin internet sitelerini takip ettim, akşam geç saatlere kadar merakla bekledim..
Beyazıt'taki gösteri, ne zaman ve nasıl haber olacak diye..
Boşuna bekleyiş.
Saat 19.00'da artık “pes” ettim..
Saat 13.00'te başlayan bir gösteriyi, 6 saat halktan gizleyenler, o saatten sonra haberi verseler ne olacak ki? O saatten sonra verseler de, nasıl verecekleri, “6 saatlik gizleme” operasyonlarından belli değil mi zaten!
Yazıklar olsun, gerçekleri gizleyen maşalara..
Yazıklar olsun, gençleri zehirlemek isteyen uşaklara!

Maxicep ki büyük üye kitlesi sahibi bir sitenin böyle Cahil adminlerle yönetilmesini anlamış değilim .lütfen tarafsız bir şekilde bir site olsun yok tarafsız değilse bani banlayın.ama tek ricam banlanacak ta olsam bu yazıyı silmeyin.LÜTFEN...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bravo Bekir, bundan sonra evime hergün Vakit gazetesi girecek. Tek doğru haber onda çünkü. Çok sağol... :huhu:

Daisy

Daisy

Üye
Bunları yazabilmek için öncelikle sizin tarafsız olmanız gerekmez mi bekir19038 ?

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Tartışmaya lüzum yok. Hepimizin varacağı yer ora :ehe

lovestar

lovestar

Üye
rezillik tek kelimeyle,bu örümcek kafalıların soyu tükense keşke...

arkadaşım bu senin sözün değil yıllardır bize aşılanan yanlış öğretinin bir ürünü.neden sağ duyulu olmuyorsun.niçin daha adını bilmediğin tanımadığın insanlar hakkında örümcek kafalı gibi bir tabir kullanıyorsun.İnsanları yobaz,aşırı dinci,kökten dinci,örümcek kafalı gibi etiketlerle değerlendirme hakkını sana kim veriyor.peki kendi vicdanına taktığın yaftada ne yazıyor acaba.bir düşün derim ben...

Yasminozz

Yasminozz

Üye
bütün yazıyı okudum...2 taraf içinde gerçekten üzüldüm...sonuçta bakış açısı ne olursa olsun ortada yitirdiğimiz 24 genç insan var....ben her zaman tek taraf olmaya karşıyım,herşeyin aşırısına...dini aşırıya çekene de aşırı din karşıtlığına da...şimdi burda 365 gün tartışılsa bile taraflar belli olduğu için sonuç değişmicek...yine herkes kendi düşüncesinde kalcak..o yüzden tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum...

yılbaşı ile ilgili düşüncem; ne aman niye kutlayalım bu bizim değil diyorum ne de evet ya kutlanmalı diyorum...isteyen kutlasın istemeyen kutlamasın...herkes kendi bacağından asılır..ama bu, noel,yılbaşı vs.. kutlamalarının hıristiyan adetleri olduğu gerçeğini değiştirmez tabii...ben bi müslümanım ve atalarımdan böyle bişey görmedim..ama dediğim gibi herkes içinden nasıl geliyosa öyle davranmakta serbest çünkü günahıda sevabıda herşeyi kendine...

filistin olayına gelince; buda göreceli bi kavramdır,iç meselesidir...kimi,din kardeşim orda ağlarken ben nasıl eğleneyim der (ne alaka ya yas mı tutcağız diyenleriniz olcak belki ama biz ona yas tutmak demeyelimde göze sokar gibi eğlenmemek diyelim),kimi üzücü bi olay ama napalım kader der hayatına devam eder kimi de aman banane der...kimsede kimseyi suçlayamaz...ben ilk kısımda olmayı tercih ediyorum...tamam belki elimden bişey gelmez üzülmekten başka ama çıkıp hiçbişi olmamış gibi de çılgınlar gibi eğlenemem...sonuçta orda sebepsiz yere katledilen insanlar var ve ben neymiş efendim 2009 a giriyomuşum...çok mühim sanki...tabi bu benim düşüncem...

biraz duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum ya..aç insanlar varken çöpe yemek atma lüksü,katledilen insanlar varken eğlenme lüksümüz olmayıversin biraz ya ne olur ki sanki...olayları taraf yapmamayı öğrenelim biraz ya...bi tarafı yobazlıkla bi tarafı gavurlukla suçlamayalım ya...taraf oluşturmayalım ya...doğruyu bulalım doğru olalım...eleştirmek çok kolay çünkü..eleştirmek suçlamak yerine doğru olmayı denersek zaten hepimiz orta yolda buluşuruz diye düşünüyorum...

ouSahin

ouSahin

Üye
yaf adamlar eglenirken degil uyurken dogal gaz kaçagından ölüyor...

Bekir arkadaşım sana bir soru sorcam ? Sence dogaz kaçagı neden olmuş ? Gazzedeki ölen insanları bile bile yeni yıLı kutlayan bu 7 genç yüzünden mi?

bekir19038

bekir19038

Üye
Bak oguz kardeş ben demiyorum ki gazze ye saygısızlık tan öldüler diye . ben sadece gazetenin anlaşılmadığı halde yalan yanlış yorumlanmamasını istiyorum . amaaaa herkez kendi anladığı şekle çekip sündürüyo konuyu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...