v6-v8-v12 Motorlar Arasındaki Farklar ?

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Gemilerdeki 3000-4000hp gibi buyuk motorlari karistirmayin. Onlar iki zamanli:ehe
Performans olarak v veya sirali olmasi onemli degil. Sirali bir 6 silindirli motor bir v8'den daha iyi performans verebilir. Bu tamamen besleme,atesleme,sikistirma orani ve strok ile alakali bir durum.skoda marka birV16 motora rektefiye yapmistim silindirine iki kisi rahatca sigiyorduk. Ama bu buyuk motorlarda en unlu marka mwm'dir.

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Gemilerdeki 3000-4000hp gibi buyuk motorlari karistirmayin. Onlar iki zamanli:ehe
Performans olarak v veya sirali olmasi onemli degil. Sirali bir 6 silindirli motor bir v8'den daha iyi performans verebilir. Bu tamamen besleme,atesleme,sikistirma orani ve strok ile alakali bir durum.skoda marka birV16 motora rektefiye yapmistim silindirine iki kisi rahatca sigiyorduk. Ama bu buyuk motorlarda en unlu marka mwm'dir.

önemli bir bilgi :evet: :tşk:

R.A.M

R.A.M

Üye
V tipi motorlar ağırdır ve silindir hacmi büyüktür turbo besleme yapmadanda yüksek güçler elde edilir. :) inanmassınız 7 litre hacimli v8 motor gördüm :oha:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
12000lt hacimli sirali 6silindir motor gordum:aha:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
12000cc diyecekti. Evet sanayideyim. Motor rektefiyecilikte 20 yili doldurdum:ehe

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
V tipi motorlar ağırdır ve silindir hacmi büyüktür turbo besleme yapmadanda yüksek güçler elde edilir. :) inanmassınız 7 litre hacimli v8 motor gördüm :oha:

Cadillac Esclade'lerde v8 7.2 litre motor var diye hatırlıyorum :evet:

- - - Eklendi - - -

12000lt hacimli sirali 6silindir motor gordum:aha:

W16 4 turbolu 16.4 motor var Bugatti'de :)

- - - Eklendi - - -

W motorlar ?

- - - Eklendi - - -

iyiymiş :ehe ne motoruydu

kesin eski Amerikan falandır diyecektim ama v8 diye biliyorum onları ben :) :allalla:

R.A.M

R.A.M

Üye

Cadillac Esclade'lerde v8 7.2 litre motor var diye hatırlıyorum :evet:

- - - Eklendi - - -

W16 4 turbolu 16.4 motor var Bugatti'de :)

- - - Eklendi - - -

W motorlar ?

- - - Eklendi - - -

kesin eski Amerikan falandır diyecektim ama v8 diye biliyorum onları ben :) :allalla:

bugattiye ne bakıyorsun duyduğuma göre 12.5 bar turbo basıncı varmış biz 1.5 basmaya korkuyoruz :ehe

R.A.M

R.A.M

Üye

:ehe motorunda motor kayışı yerine zincirler varmış :ehe :evet:

yüksek torklu araçların hepsi triger kayışı yerine zincir tercih ediyor, aslında zincir daha iyi normal kayış 100000km'de bir değişirken zincir 200, 250bin km'de değişiyor hatta babam bu triger kayışından dolayı motoru yedi :ehe

adepsi_11

adepsi_11

Üye
v demek v motor demek yani silindirler normal 4 silindirlerdeki gibi dik çalışmıyor v6 yı örnek vereyim motor boloğu "V" şeklinde ve 3 silindir sağda 3 silindir solda olarak çalışmaktadır

- - - Eklendi - - -

v demek v motor demek yani silindirler normal 4 silindirlerdeki gibi dik çalışmıyor v6 yı örnek vereyim motor bloğu "V" şeklinde ve 3 silindir sağda 3 silindir solda olarak çalışmaktadır

Üst Alt