v6-v8-v12 Motorlar Arasındaki Farklar ?

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
v6-v8-v12 Motorlar Arasındaki Farklar ?

arkadaşlar ufaklığımdan beri sürekli aklıma takılıyor ufaklığımdan beri bu motorlar arasında ne gibi farklar oluyor mesela SL63 AMG'de v12 BiTurbo Motor Kullanılıyor ama SLS AMG'de v8 Motor Kullanılıyor v6 da böyle basit araçlarda kullanılıyor ve son olarak Mafia diye bir oyunda v16 bir Cadillac vardı deli gibi gidiyordu :) v16 ne ? :)

sanırım silindir sayısını belirtiyor ama 16 silindir arabamı olur diyorum kendi kendime tank mı bu :ehe

__xXx__

__xXx__

Üye
ya neden olmasın mesela senin amg v12 biturbo dediğin araba da 6-7 lt 560-800 hp arası çift turbo ve çift eksantrik var 12 silindirin toplam. hacmi 7 litre abartılacak kadar büyük değil:)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ya neden olmasın mesela senin amg v12 biturbo dediğin araba da 6-7 lt 560-800 hp arası çift turbo ve çift eksantrik var 12 silindirin toplam. hacmi 7 litre abartılacak kadar büyük değil:)

anlamadım ama sen diyorsan katılıyorum :D

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

Diyor ki;''v'' silindir demek yanında ki sayıda silindirin kaçta ne olduğunu belirtir:)

bir dolmuşçu tanıdık vardı ona sordum V numarası silindir sayısını gösterir dedi mesela v12 de 6 sı bir tarafta 6 sı diğer tarafta olmak üzere V şeklindedirler dedi epey güçlü ve ağır motordur dedi :)

8 silindir de de 4 4 şeklinde sıralanıyormuş v6 yı sormadım sanırım oda 3 3 :)

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
bu motorların içinde en iyisi doğal olarak v12 oluyor sanırım dimi ? ama bardaktan boşalırcasına benzin yer :ehe

• Beğen
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bu motorların içinde en iyisi doğal olarak v12 oluyor sanırım dimi ? ama bardaktan boşalırcasına benzin yer :ehe

ben hiç anlamıyorum ama sayı ne kadar büyükse o kadar iyi galiba :D bkz: Galaxy S vs SIII :ehe

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
V6 silindirlerin v şeklinde konulması anlamına geliyor yani 6 silindir v şeklinde karşlıklı 3-3 şeklinde konuluyor eski teknolojide böyleymiş 6 silindir sıralı olarak zor sığarmış. V8 ve v12 de öyledir. V8 hala kullanılıyor çünkü 8 silindiri sıralı olarak koymak zor olsa gerek. Ayrıca v motorlar daha performanslı oluyor bende bu kadar biliyorum

• Beğen
maxirabit

maxirabit

Üye

bir dolmuşçu tanıdık vardı ona sordum V numarası silindir sayısını gösterir dedi mesela v12 de 6 sı bir tarafta 6 sı diğer tarafta olmak üzere V şeklindedirler dedi epey güçlü ve ağır motordur dedi :)

8 silindir de de 4 4 şeklinde sıralanıyormuş v6 yı sormadım sanırım oda 3 3 :)
V tipi motor demek işte aynı yöne çıkar,H tipi motor, Yıldız tipi motor,W tipi motor,Boxer motor,sıralı ve v tipi olarak değişir hani porsche boxster vardır,onda boxer motor kullanılmasından dolayıda ismi oradan gelir:)
Birde silindir sayısı 12 de bitmiyor istek ve talep oranıyla daha yüksek sayılarda olanı var:)

__xXx__

__xXx__

Üye
v tipi bir yat motoru gördüm bi ara toplam 24 silindir 2340 hp ve dizeldi yanlış hatırlamıyorsam 20 lt gibi bi motor hacmi vardı ama onlar fasa fiso amerikada bi kere bi transatlantiğin motor odasını gördüm. kaç silindirdi hatırlamıyorum ama her bir piston yuvasını temizlemek için 2 kişi yuvaya giriyordu yanlışlıkla içine düşsen kolun bacağın kırılır :)

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
v tipi bir yat motoru gördüm bi ara toplam 24 silindir 2340 hp ve dizeldi yanlış hatırlamıyorsam 20 lt gibi bi motor hacmi vardı ama onlar fasa fiso amerikada bi kere bi transatlantiğin motor odasını gördüm. kaç silindirdi hatırlamıyorum ama her bir piston yuvasını temizlemek için 2 kişi yuvaya giriyordu yanlışlıkla içine düşsen kolun bacağın kırılır :)

v16 20.000cc motor var sanırım o yatta :ehe :D gemilerin falan motorları büyük oluyor zaten içinde gezinebiliyorsun hatta :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

herşeyin hayırlısı

(yine anlamadım :D )

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

V tipi motor demek işte aynı yöne çıkar,H tipi motor, Yıldız tipi motor,W tipi motor,Boxer motor,sıralı ve v tipi olarak değişir hani porsche boxster vardır,onda boxer motor kullanılmasından dolayıda ismi oradan gelir:)
Birde silindir sayısı 12 de bitmiyor istek ve talep oranıyla daha yüksek sayılarda olanı var:)

:) bilgilendirdiğin için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: maxirabit

Üst Alt