Uzak Doğu Sineması (Kore, Japon ... Filmlerine Dair )

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Uzak Doğu Sineması (Kore, Japon ... Filmlerine Dair )
Keulraesik (THE CLASSİC) -KLASİK

Filmin adı Keulraesik, ingilizce adı ise The Classic.


Film duygusallık barındıran türden..
Müzikleri olsun filmin konusu ve kendinden geçiren özelliği olsun izleyenleri en güzel şekilde etkilemeyi başaran nadir filmlerden.. En çok etkileyen de..
İzlenmesini şiddetle tavsiye ettiğim bir film -ki izleyenlerin pişman olmayacagına eminim..
Konusu eski dönemlerde Kore de geçen bir aşk hikayesi.. Kore sinemasının romantik flmler konusundaki başarısını düşününce harika nidasını işitebileceğimiz cinsten..
...​














A Moment To Remember

(HATIRLANACAK BİR ANI)







Yil: 2004
Ulke: Guney Kore
Yonetmen: John H. Lee

Konu ve Yorum: Film genc bir kizin istasyonda bekleme sahnesi ile baslar; bir markette bir adam ile karsilasir ve filmin konusu hakkindaki ilk ciddi sinyali aliriz. Film yasanan bir ask, baglilik, korkular, intikam, fedakarlik ve bunlari tabiri caiz ise "baltalayan" ve genc kizimizin 27 yasinda yakalandigi bir hastalik etrafinda gelisir: Alzheimer!


Film dram üzerine kurulu kah güldüren kah ağlatan..
Kore yapımı romantik harika bir film..

İzlediğim duygusal ve romantik sayılı kore dizileri arasında en güzellerinden biri dyebilirim..
İzlenmesini tavsiye edebilirim..

















...​






MY SASSY GİRL


(HIRÇIN SEVGİLİM)







My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo), 2001 Güney Kore yapımı bir romantik komedidir. Hikayesi Kim Ho- tarafından yazılan aşk mektupları üzerine kurulu filmin yönetmeni ve senaristi Kwak Jae-yong'dur.
Filmin uluslararası İngilizce adı My Sassy Girl (Türkçe'ye olası çevirisiyle, "Küstah Kız Arkadaşım") olmakla birlikte, orijinal adının İngilizce'ye doğrudan çevirisi Bizarre Girl'dür ve bunun Türkçe'ye olası çevirisi de "Garip Kız"dır.
Film sadece Güney Kore'de değil bölgenin Japonya, Çin, Tayvan, Filipin, Hong Kong, Singapur gibi ülkelerinde de büyük bir başarı kazanmış ve bir ABD film şirketi filmin yeniden çekim haklarını satın almıştır. Yann Samuell tarafından yönetilecek yeniden çevrimin 2007 yılında gösterime gireceği belirtilmektedir.
Filmde iyi kalpli ve kimi zaman da naif kolej öğrencisi Kyun-woo'nun güzel ama bir o kadar da çılgın olan kız arkadaşı Jun Ji-hyun ile yaşadığı komik ve kimi zaman zaman duygusal ilişkisi konu edilmektedir.
Film 2001 yılında Güney Kore'de Friend'den sonra en çok izlenen ikinci film olmuştur.






Bir arkadaşın önerisiyle izlemiştim , güzel bir yapımdı.. tavsiye edilir.















...


MY LİTTLE BRİDE



(BENİM KÜÇÜK GELİNİM)







Benim küçük gelinim; adının hakkını veren filmlerden.Büyükbabalarının arkadaşlığından dolayı birbirine yakın olan iki ailenin torunlarının başına geleni anlatıyor bu hikaye.Büyükbabalar doğacak çocuklarını evlendirmek için söz veriyorlar birbirlerine; ama çocukların ikisi de erkek olunca bu söz bir sonraki kuşağı evlendirmek üzere tekrarlanıyor.Son kuşakta kızımızdan yaşça büyük yurt dışında okuyan; eğlenceli, biraz da sapık bir bünyeye sahip erkek karakterimiz büyükbabanın hastalığı üzerine apar topar ülkesine dönüyor.Kızımız ise, daha 15 yaşında olup liseye gitmekte bu sırada.Büyük baba bu ikisini alıyor karşısına ve “sizden son isteğim evlenmeniz, yoksa huzur içinde ölemem” diyerek azcık da ölüyorum ayaklarına yatıyor ve duygu sömürüsünün kelime manasını bizimkiler üzerine bire bir uyguluyor..

Bizimkilerde; çocukluktan beri birlikte büyümüş, oynamış, kavga etmiş; abi-kardeş gibi bakmışlar birbirlerine.Ancak yapılan baskılara dayanamayıp sonunda mihraba doğru kol kola ilerliyorlar.Aynı evde, farklı odalarda yaşayan iki çocuk gibi yemek yaparken, ellerindeki pırasalarla kılış dövüşleri yapıp, bulaşıkları kim yıkayacak diye taş-makas-kağıt oynayacak kadar olgun takılıyorlar yani.Kısacası hep birlikte eğleniyorlar ama işler belli bir süre sonra ciddileşmeye başlıyor.Zira hanım kızımızın okulda hoşlandığı bir beyzbol oyuncusu etrafta dolanırken ve “kocası” intörn olarak okula öğretmenlik yapmaya gelirken; herkesten evli olduklarını gizlemek daha da zorlaşmaya başlıyor.Tabi kocasına sarkan ve onun peşini bırakmayıp evlerinin kapılarına kadar dayanan sınıf öğretmeni de her şeyin üstüne tuz biber olabiliyor..


İzlediğim ilk Kore filmi ,kore filmleri sevdiren türden ..













...






Do Re Mi Fa Sol La Si Do


(MÜZİK VE SEVGİLİM)










Türü: Drama / Romantizm
Diğer Adı: Do Re Mi Fa Sol La Si Do
Yönetmen: Keon-hyang Kang
Senaryo: Keon-hyang Kang, Yeo-ni Kwi
Yapım : Güney Kore (105 dk.)
Oyuncular : GeunseokJang, Ye-ryeon Cha, Ui-cheol Jeong, Ju-hwan Im, Min-ji Park, Eun-kyeong


Müziğin ve aşkın bir arada oldupu bir film.. ilk başlarda nolacak diye sorularla boğuşurken filmin sonunun nasıl geldiği anlaşılmıyor..
Filmin konusu geçmişteki sevgilisiyle şu an daki sevgilisinin (sevdiğinin) arasında sıkışıp kalmış bir kızı anlatıyor.. duygusal ve bir oı kadar da dramatik..












....​






MY MİGHTY PRİNCESS


(SÜPER SEVGİLİM)










KANG So-hwi, güzel bir dövüş sanatları dehasıdır, ve yetişkinliğe doğru bir yolculuğa çıkmak üzeredir. Ama onun yolculuğu başkalarınınkine benzemez. İnsan üstü gücü ve dövüş sanatlarındaki ustalığı üniversitedeki arkadaşlarını, hatta gönlünü kaptırdığı delikanlıyı bile korkutur. Çok üzülen So-hwi dövüş sanatlarından vaz geçer ve artık farklı bir yol seçmeye karar verir.
Kendisi de bir dövüş sanatçısı olan babası, aile geleneğinin son mirasçısını kaybetmekten korkar ve So-hwi’nin eski arkadaşı olan Il-young'ı onu kararından vaz geçirmesi için görevlendirir.
Bu sırada, kötü ruhlu Heuk-bong dövüş sanatları dünyasını ele geçirmek için geçmişte çaldığı efsanevi 'Keskin Kılıç'la kılıç ustalarını teker teker öldürerek bir savaş çıkartır. So-hwi’nin babası Heuk-bong'u durdurmak için karşısına çıkar, ama ölümcül bir şekilde yaralanır.
Babası ölüm döşeğindeyken, So-hwi içini kavuran intikam ateşiyle bir kez daha kılıcına sarılır...





...​


BABY AND ME
(BEBEK VE BEN)


Tür :Komedi / Romantik
Yönetmen : Kenny Ortega
Senaryo : Peter Barsocchini
Görüntü Yönetmeni : Daniel Aranyo
Süre : 1 saat, 40 dk.


Oyuncular : Zac Efron, Ashley Tisdale, Corbin Bleu, Vanessa Anne Hudgens, Lucas Grabeel, Monique Coleman, Bart Johnson, Leslie Wing, Alyson Reed
Yapımcı : Kenny Ortega, Bill Borden, Barry Rosenbush, Don Schain
Filmin Konusu:
Jun-su 19 yaşında popüler ve asi biridir. Bir gün, ailesi hayatını düzene sokması için onu evde yalnız bırakır. Jun-su bağımsızlığının 6 aylık bir bebeğin kapısına bırakılmasıyla son bulacağını hiç düşünmemiştir. Onun Wooram’a bakmak ve Wooram’ın istediği anne sütünü bulmaktan başka seçeneği yoktur.
Anne sütünü nereden bulabilir?


Komedi ve romantizm dalında harika olmasa da güzel filmlerden..








...​



SHİNOBİ




Yapım :2005, Japonya
Tür :Aksiyon / Romantik
Yönetmen :Ten Shimoyama
Senaryo :Kenya Hirata, Futaro Yamada (Kitap)
Oyuncular :Nakama Yukie, Erika Sawajiri, Jo Odagiri, Shiina Kippei, Masu Takeshi
Süre :1 saat, 41 dk.
Gösterim Tarihi :17 Ekim 2005

Bir zamanlar yetenekleri ile kimsenin baş edemeyeceği karanlığın insanları vardı. Sadece savaşmak için yaşayan bu gölgelerin savaşçıları “Shinobi” olarak bilinirlerdi. Iga ve Koga iki köyün ninja soylarıydı. Her iki boyunda farklı üstünlükleri vardı. Her iki boyda 400 yıl boyunca Shinobi’nin gizemli sanatları ile sayısız ninja yetiştirmişlerdi.Yüzyıllar süren savaşlardan sonra topraklara barış gelir ve Shinobi boyundan gelen bir adam bir başka boydan kızla tanışır ve hikayemiz burada başlar.





....



DAİSY
데이지 (2006)

2006 yapımı Kore filmi.
Yönetmen: Andrew Lau (Infernal Affairs Trilogy)
Oyuncular:

Jun Ji-hyun
Jung Woo-sung
Lee Sung-jae
David Chiang

Konu:

Daisy bir katil, bir polis ve sevimli bir kız arasındaki aşk üçgenini anlatıyor. İzlemeden önce konusu ve çiçekler beni Leon' a benzeyecek diye korkutsa da Leon dan çok romantik ve güzel olduğunu düşünüyorum.
Kadro oldukça iyi ve klasik müzikle de aranız iyise veya resimle ilgileniyorsanız filmi çok seveceğinize eminim.
Film bize aslında her an her polisin içinde bir katil her katilin içinde bir polis vardır mesajı veriyor. (bu yönü biraz heat a benziyor)


...





More Than Blue/슬픔보다 더 슬픈 이야기 -2009

<b>

More Than Blue / &#49836;&#54548;&#48372;&#45796; &#45908; &#49836;&#54536; &#51060;&#50556;&#44592; (2009)

YÖNETMEN:Won Tae-yeon (&#50896;&#53468;&#50672;)
SÜRE:105 dakika
TÜR:Romantik

KONUSU:
Hallyu yıldızı Kwon Sang-woo, "Stairway to Heaven" TV dizisinde trajik erkek kahraman "K" rolündeydir ve kendisini bir aşk üçgeninde bulmuştur. Üstelik kanserdir.. Kısa bir zaman sonra, yaşama veda etmeden evvel, Cupid rolünde sevdiği kadını "Cream" (Lee Bo-yeong) bulmaya gider.. Ju-hwan (Lee Beom-soo) böylece huzur içinde olacaktır.. [/color]

OYUNCULAR:
kwon Sang-woo
Lee Beom-soo
Lee Bo-yeong
Jeong Ae-yeon
Nam Gyoo-ri
Lee Seung-chul


Ailesinin kendisine büyük bir para bırakarak terk ettiği K ile tüm ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş olan Cream, birbirleriyle lisede tanışırlar. Bir süre sonra, Cream K nin evine taşınır ve ikili bazen abi ve kızkardeş, bazen baba ve kız, bazense karı ve koca olarak yaşamaya başlarlar. K, Cream a büyük bir aşk beslemektedir ve Cream ın sürekli erkek arkadaş değiştirmesini, uzaktan sakin bir şekilde izlemektedir. Ta ki ölümcül bir hastalığı olduğunu ve sadece birkaç ayı kaldığını öğrenene kadar. Şimdi sevdiği kadın için bir şeyler yapma vakti gelmiştir, çünkü geçmişte yaşadıklarının da etkisiyle Cream yalnız bırakılmaktan çok korkmaktadır. Bunu iyi bilen K, öleceği gerçeğini Cream dan saklayarak, onu sağlıklı ve iyi bir erkekle evlendirmek için araştırmalara başlar. Ancak onun çabalamasına gerek kalmadan, Cream mesleğinde başarılı bir doktor olan Ju-hwan a aşık olduğunu söyler. Bu K nin kalbini paramparça etse de, sevdiği kadının hayatını mahvetmemek için bu ilişkiyi kabul eder ve Cream a olan gerçek duygularını hiçbir şekilde açıklamaz.
</b>
...




Somewhere Over Here / &#50668;&#44592;&#48372;&#45796;&#50612;&#46360;&#44060; (2008)






Filmin Adı: &#50668;&#44592;&#48372;&#45796;&#50612;&#46360;&#44060; / Somewhere Over Here / Nowhere to Turn
Yönetmen: Seung-yeong Lee
Senaryo: Seung-yeong Lee
Tür : Drama
Yayın Tarihi: 21 Ağustos 2008

Oyuncular:

Cha Soo-yeon
Yoo Ha-joon
Bang Joon-seok
Lee Eol
Park Won-sang
Kim Byeong-ok
Oh Kwang-rok
Bang Eun-jin
Oh Kwang-rok

Konusu:

Müzisyen olmak isteyen Soo-yeon, Abroad üniversitesine gidebilme kararını vermeden önce, müzisyen olma isteğini önemsemeyen ailesinin itirazlarıyla yüzleşir. Hayallerini gerçekleştirmenin yollarını arar, fakat şans ondan yana değildir. Sonunda eski arkadaşı Dong-ho'ya karşı bir müzisyen festivalinde yarışır. Dong-ho ona güvenmektedir. Sahneye çıktığında ise Soo-yeon'un kalbi hızla atmaya başlar...
 
haltie

haltie

Üye
çok ayrı bir kültür izlemek zor:s ama bazen cnbc-e de gerçekten güzel uzak doğu fimleri oluyor
 

Benzer Konular

azattt
Cevap
0
Görüntüleme
505
azattt
ChavRash
Cevap
6
Görüntüleme
2K
Caine
jackjack
Cevap
4
Görüntüleme
22K
-LiveYourLife-


Üst Alt