Uyku moduna geçmiyor (Yardım)

Konu Sahibi
Uyku moduna geçmiyor (Yardım)
Asus X550JX-XX106T modelini kullanıyorum. İlk aldığım zamanlarda kapağı kapattığımda uyku moduna giriyor ve ekrani acar açmaz şifre ekranı geliyordu. Zaman sonra güncellemeler geldikten sonra falan artık ekranı kapattıgımda uyku moduna giriyor bildirim ışığı yanıp sönüyor fakat kapağı geri açtığımda ise laptop yeniden açılıyormuş gibi açılıyor hatta cok cok daha geç açılıyor. Normalde 8sn de açılıyorsa böyle 1dk da açılıyor. Binevi yeniden başlatıyor. Çözümü bilen veya yardımcı olabilecek varmı?

MaxipmaN

Üye
Bu windows 10 güncellendikce batıyor galiba. asusun sistem uygulamaları varsa onları guncelleyin

Konu Sahibi
Laptopu alalı 1 sene oldu aldıktan 1 ay sonra sorun başladı. Araştırdım fakat çözüm bulamadım

Çözüm için;
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri'ni tıkla > Soldan Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin'e tıkla > Üstte Şu Anda Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıkla > Altta Kapatma Ayarları başlığı altında Hızlı Başlatmayı Aç tikini boş bırak > Değişiklikleri Kaydet dedikten sonra sorun çözülecektir.

Konu Sahibi
Sağolun laptop şuan yanımda değil yarın hemen deneyip size buradan bildireceğim ve eklemek istiyorum diğer seneceklerin hepsi uykudamı olacak çünkü sorun oluşunca bende kapat kapatılınca hiçbirşey yapma olarak secmiştim

Kapağı kapatınca uyku moduna geçer. Deneyip ve sorunun çözülüp çözülmediğini tekrar bildirebilirsin.
Ek çözüm için; Hepsini uyku moduna al ve kaydet.

Konu Sahibi
Hepsi uyku modunda ve dediginiz gibi kutucuk isaretini kaldırıp tekrar denedim sorun devam ediyor.

Cadiiac in dediği yöntem benim bildiğim doğru yöntem. Ben win7 ye o şekil yapıyordum. Sorun hala hallolmazsa kapağı kapatinca hazirda beklet e al

Konu Sahibi
Hic bir şey yapma seçeneğini kullanıyorum şuanda yapacak bisey yok böylede kullanılır.

O zaman Windows 10 sürümü ile sorun olabilir. Temiz format at düzelir belki. Olmadı Windows 8 sürümüne döndür. yine de olmazsa teknik servis yolu gözükebilir.

Konu Sahibi
Kullanayım şimdilik okadarda hayati bi durum değil zaten sorun 6 aydır falan var

Ekran Kartı Driveri Kurulu Değildir.Tek Nedeni O