noss_bar
Emekli Yönetici
-
Konu Sahibi
-
Bana pek yararı olmaz ama çok uğraşmışsın, uğraştığına da değiyor zaten MaxiPDA daki türkçeleştirmeyi en iyi yapanlardansın. Birde bildiğin exe decompiler varmı ARM assembly kodlarını gösteren? Ben ARMu diye bir program buldum ama kodlar düzenlenmiyor.
ben exe dosyasının resource bölümünü gösteren uygulamaları değil; decompile eden (ida ollydbg gibi) yani assembly kodlarını gösteren program arıyorum. Zaten dediğim gibi Arm işlemci decompiler istedim yoksa x86 decompile eden arm yi decompile edemez. Aslında ida iyide çok karışık ve pahalı. Neyse bulursan söylersin.
Sen mesajımı yanlış anlamışsın. Ben mesajımda x86(32 bit) decompile eden decompiler'in Arm(Bunun bit'i hakkında bilgim yok) decompile edemeyeceğini söyledim.Arkadaşım bir önce ki mesajda cevabını verdim ama sanırım sen isimleri ezbere biliyorsun veya az biraz bilgin var ama mantığını tam anlamamışsın arm işlemci demek 16 bit kodlama destekleyen işlemci tipidir x86 dediğin 32 bit kodlama desteklemesi bunların seninassembly dediğin kısım makine kodlamalrının kaçlık kodlama yapıldığıdır. symbian 16 bitlik sistemdir windows 32 bit ve 64 bit sistemleri var zaten biliyorsun. windows 95 in hem 16 bitlik hem 32 bitlik versiyonu var istenirse 16 bitlik versiyonu telefona kurulabilir tabi telefonun sürücülerini rom u ve ekran çözünürlüğünü ayarlarsan yani işlemci 16 bit destekliyor herneyse konu bu değil. exeler hep sıkıştıralarak toplanır biz buna packer paketle unpacker paketi aç gibi decombiler compress sıkıştır ve aç ile aynı anlama gelir yani 16 bitlik exeleri senin demenle arm tipi zxthan ile telefon unpack edebilirsin veya Petran UI ile pc üzerinde yapabilirsin. Şimdi açılmış senin demenle decombiler exe yi İstersen Epoc iD ile pc üzerinde istersen telefonda gene zxthan ile kelime kelime Metin gibi düzenlersin. Yok ben kodlama düzenleyecem Hex dediğimiz Bölümdür direk harf ve rakamla istersen karakter karakter düzenlersin 20 sayısının aralık boşluğu 60 sayısının A harfine denk geldi tabi kodlama biçimleri var ASCI UTF-8 Unicode vs vs Bunun için san PSPad önerdim İş Hex olunca ister Açılmış 32 bit Olsun İstersen Açılmış 16 bit olsun Hex aynı işi yapar ok Yok daha derine gidicem diyorsan assembly kodları girer 0 1 olayı bununlarla uğraşıcak bir insan zekası olduğunu sanmıyorum
0040113B |. 8D9424 D409000>LEA EDX,DWORD PTR SS:[ESP+9D4]
00401142 |. C1E9 02 SHR ECX,2
00401145 |. F3:A5 REP MOVS DWORD PTR ES:[EDI],DWORD PTR DS>
00401147 |. 8BC8 MOV ECX,EAX
00401149 |. 33C0 XOR EAX,EAX
0040114B |. 83E1 03 AND ECX,3
Aynı zamanda -mesajından anladığım kadarıyla- decompile etmeyi unpack etmeyle karıştırmışsın. Unpack etmek örneğin UPX ile paketlenmiş executable'yi native(doğal) haline getirmektir. Decompile etmek ise bir nevi programın kaynak kodlarını almaktır (hangi dilde olursa olsun). 0 1 olayı ise binary olayıdır ve şuanda yeryüzünde bu 0 1 leri anlayacak zekaya sahip insan yoktur(olmadığını düşünüyorum)Arkadaşım bir önce ki mesajda cevabını verdim ama sanırım sen isimleri ezbere biliyorsun veya az biraz bilgin var ama mantığını tam anlamamışsın arm işlemci demek 16 bit kodlama destekleyen işlemci tipidir x86 dediğin 32 bit kodlama desteklemesi bunların seninassembly dediğin kısım makine kodlamalrının kaçlık kodlama yapıldığıdır. symbian 16 bitlik sistemdir windows 32 bit ve 64 bit sistemleri var zaten biliyorsun. windows 95 in hem 16 bitlik hem 32 bitlik versiyonu var istenirse 16 bitlik versiyonu telefona kurulabilir tabi telefonun sürücülerini rom u ve ekran çözünürlüğünü ayarlarsan yani işlemci 16 bit destekliyor herneyse konu bu değil. exeler hep sıkıştıralarak toplanır biz buna packer paketle unpacker paketi aç gibi decombiler compress sıkıştır ve aç ile aynı anlama gelir yani 16 bitlik exeleri senin demenle arm tipi zxthan ile telefon unpack edebilirsin veya Petran UI ile pc üzerinde yapabilirsin. Şimdi açılmış senin demenle decombiler exe yi İstersen Epoc iD ile pc üzerinde istersen telefonda gene zxthan ile kelime kelime Metin gibi düzenlersin. Yok ben kodlama düzenleyecem Hex dediğimiz Bölümdür direk harf ve rakamla istersen karakter karakter düzenlersin 20 sayısının aralık boşluğu 60 sayısının A harfine denk geldi tabi kodlama biçimleri var ASCI UTF-8 Unicode vs vs Bunun için san PSPad önerdim İş Hex olunca ister Açılmış 32 bit Olsun İstersen Açılmış 16 bit olsun Hex aynı işi yapar ok Yok daha derine gidicem diyorsan assembly kodları girer 0 1 olayı bununlarla uğraşıcak bir insan zekası olduğunu sanmıyorum
Asıl amacım crac.k yapmak değil. Çok farklı bir amacım var. Neyse son kez hatırlatayım: Arm Disassembler/Decompiler bulup bana özel mesaj ile bildirirsen sevinirim.decompile etmek ile unpack etminin farkını biliyorum sen cra.ck yapıcam desene en başından kaynak kod olayına girmedim ama exe üzerindende yapılabilir bir tane yapmışlığım var ne gerek var bu kadar teferruata mesajları okuyanlar ne konuşuyor bu uzaylılar diyecek
Hex ile düzenlemede bildiğime göre karakter sayısı sabit kalmak zorundadır örneğin "Come Here" 9 karakterlidir bunu Türkçeleştirirken "Buraya Gel" yazamassınız çünkü bu 10 karakterlidir. Eğer böyle yaparsanız çevirdiğiniz uygulama hiç açılmaz. bu yüzden ya bir kaç karakter eksik Türkçeleştireceksiniz ya da boşlukları sileceksiniz.Ancak siz konu sahibine de danışın, benim Arm işlemciler hakkında bilgim çok yoktur.Gerçekten muhteşem bir anlatım olmuş sırf denemek için bir tane program türkçeleştirdim fakat program içerisindeki Hakkında kısmına türkçeleştirme işlemini yaptığıma dair birşeyler yazmak istiyorum onu nasıl yapıcam? Yardımlarınızı bekliyorum.
Gerçekten muhteşem bir anlatım olmuş sırf denemek için bir tane program türkçeleştirdim fakat program içerisindeki Hakkında kısmına türkçeleştirme işlemini yaptığıma dair birşeyler yazmak istiyorum onu nasıl yapıcam? Yardımlarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?