USB OTG Buldum Arkadaşlar Yuppii

Sponsorlu Bağlantılar

APOvBABA

APOvBABA

Üye
    Konu Sahibi
USB OTG Buldum Arkadaşlar Yuppii
Forumda birçok arkadaşın ve benim de onlardan görüp öğrenip aradığım kabloyu buldum sonunda. Burdan bulamayan arkadaşlar varsa yardımcı olmak istedim bilmeyenler için de teşvik etmek. Kabloyu genelde gittiğim yerlerde her fırsatta sordum bugün eminönünde uğur bank pasajında buldum fiyat 15 tl , süper kablo gerçekten.

Hakkında kısaca bilgi:
Kabloyu N8, C7, C6-01 cihazlarına bağlayarak takçalıştır özelliği olan usb donanımları telefonda kullanıyoruz. Usb donanımlarımızı şekil A' da gördüğümüz girişe takmak suretiyle Mouse, Klavye, Flash Bellek vb çalıştırıyoruz. (Hatta ben webcam takmayı bile düşünüyorum xD). Bu sayede flash bellek ile ek bir hafızaya da sahip oluyoruz. Örn; 32 Gb. Konu hakkında bikaç video paylaşacağım..

C6-01 Mouse Kullanımı
[video=youtube;aT1fKxrPV8g]http://www.youtube.com/watch?v=aT1fKxrPV8g[/video]

C6-01 16 Gb Flash Bellek Kullanımı
[video=youtube;WuOnyvDpyrQ]http://www.youtube.com/watch?v=WuOnyvDpyrQ[/video]

N8 Klavye Kullanımı
[video=youtube;hYiF0widt8c]http://www.youtube.com/watch?v=hYiF0widt8c[/video]

İlginiz için teşekkür ederim..

MersinNewYork

MersinNewYork

Üye
zaten var bende merak ettiğim bır şey var pc harddisk i görürmü n8de?

farukbekl

farukbekl

Üye
iki tane telefon.
sonra otg kablosu.. ve bir tanede usb data kablosu. otg yi bir telefona. usb data kabloyuda bir telefona tak ve. usb data kablosunun dişi kısmını otg (erkek) olana tak. herhangi telefondan birini depolamayı seç. birde öyle kullan.. iki telefon arasında veri aktarımı yap.:) bu çok işime yaradı.:)

• Beğen
Tepkiler: carizma.632
APOvBABA

APOvBABA

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaş bilgim yok ama pc dahili harddiski göreceğini sanmıyorum. Harici harddiskten bahsediyosan olabilir..

- - - Eklendi - - -

iki tane telefon.
sonra otg kablosu.. ve bir tanede usb data kablosu. otg yi bir telefona. usb data kabloyuda bir telefona tak ve. usb data kablosunun dişi kısmını otg (erkek) olana tak. herhangi telefondan birini depolamayı seç. birde öyle kullan.. iki telefon arasında veri aktarımı yap.:) bu çok işime yaradı.:)

Mutlaka yarar, yani heryönden kullanışlı ve gayet işe yarar bi şey. Saolasın önerin için :)

>Lips Of AngeL<

>Lips Of AngeL<

Üye
bende de var yaklasık 2 ay oldu alalı cok memnunum :D

gs_1991_apo

gs_1991_apo

Üye
bn kabloyu kendim yaptm ::) 5 tl ye mal oldu :D

APOvBABA

APOvBABA

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar birde kafama takılan bişey var. Acaba bu kabloya Usb çoğaltıcı taksak desteklermi? Mesela mouse ile klavyeyi aynı anda kullanmak için. Bi sorun olur mu?

Yigit Reyiz

Yigit Reyiz

Üye
APO dene bir bende merak ettim

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
MersinNewYork' Alıntı:

görmez. symbian, ntfs dosya sistemini tanımıyor.

akinorta

Üye
harici olanları fat32 olduğu sürece tanıyabilir.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
harici harddiskleri destekliyor ama fat32 formatında olmak şartıyla ama hddlerin güç tüketimini telefon karşılamıyor Benim hdd çift erkek usb başlıklı birini tele takıp diğerini pc usb takınca hdd yi görüyor ama çok mesakatli iş

ozggurr

ozggurr

Üye
Arkadaşlar birde kafama takılan bişey var. Acaba bu kabloya Usb çoğaltıcı taksak desteklermi? Mesela mouse ile klavyeyi aynı anda kullanmak için. Bi sorun olur mu?
OTG usb hub desteklmiyor ama ayni anda klavye+mouse kullanmak icin 4 alternatif var:

1-kablosuz klavye+mouse seti.
2-BT mouse+usb klavye seti
3-BT klavye+usb mouse seti
4-BT mouse+klavye seti

harici enerji kaynagi olan Fat32 harddiskleri destekliyor.

APOvBABA

APOvBABA

Üye
    Konu Sahibi
OTG usb hub desteklmiyor ama ayni anda klavye+mouse kullanmak icin 4 alternatif var:

1-kablosuz klavye+mouse seti.
2-BT mouse+usb klavye seti
3-BT klavye+usb mouse seti
4-BT mouse+klavye seti

harici enerji kaynagi olan Fat32 harddiskleri destekliyor.
eyw kablosuz klavye mouse seti en mantıklısı

trontr

Üye
inanmıcaksınız ama ebaydan aldım. hala da alablirsiniz ordan. 1.35 dolara evimden çıkmadan aldım. evime geldi taaa çinden 1 kuruş da kargo ücreti ödemedim. gidip çarşıya almaya kalksam dolmuş param bile daha pahalıya gelirdi :D

- - - Eklendi - - -

bazı mouseları görmüyor. benim harici hard diski de görmedi

carizma.632

Üye
iki tane telefon.
hocam zehir gibi işliyorsun .. paylaşım içinde teşekkürler banada lazım bundan bi tane

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
bu kablo sayesinde mp3 çalara, flash belleğe ve diğer telefonlara çok daha hızlı veri taşıyabiliyorum. Bende çok aramıştım ve alanya'da tesadufen buldum :)

TheMadness

TheMadness

Üye
iki tane telefon.

Symbiandan android telefona şarj aktarimi da oluyor ama n8de algilamadi nedense

maxuma

maxuma

Üye
Apo kardeşim bakamadın nasıl yaptın dıye sormuştum ama
bırkaç yabancı blog sitesinde bunları buldum elektrik bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
Insanın kendı birşeylet yapması bambaşka bişey.

Üst Alt