Yardım S4 i9500 odin/sayaç sıfırlama bir yöntem buldum olur mu?

Sponsorlu Bağlantılar

mustikose

mustikose

Üye
    Konu Sahibi
S4 i9500 odin/sayaç sıfırlama bir yöntem buldum olur mu?
Merhaba arakdaşlar,

Bilindiği üzere s4 i9500 modelinin 4.4... andorid sürümüne sayaç sıfırlama hakkında internette hiç bir bilgi bulunamamaştır(ya da ben bulamadım) . İnternette bazı bilgiler mevcut fakat eski olduğu için işe yaramamaktadır. Ben araştırırken bazı bilgiler buldum ve şöyle bir tahmin yürüttüm. Aşağıda bir video bulunmakta bu videoda ki telefon modeli i9500 dir ve videoda verilen ilgili dosyayı sistem telefon üzerinden yükleyince sayaç sıfırlanmakta. Fakat bu video 2013 yılına ait ve videodaki ilgili telefonun andorid sürümü 4.2.2 dir. Ancak bizim telefonlar güncel olduğu için yani 4.3 ya da 4.4 oldukları için bu yöntem işe yaramamaktadır. Bende şöyle düşündüm android sürümünü 4.2.2 ye çeksek(düşürsek) odin ile orjinal rom yükleyerek. Sonrada bu videodaki adımları yapsak sayaç sıfırlanmaz mı. ?? Yoksa düz bir mantık mı kurdum. Profesyonel arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşk.

İlgili video: http://
Evet arkadaşlar yaptım ve oldu :) :) :) BUMMMM :):):)
 


strk92

Üye
yaptınız ve oldu mu ? bildiğim kadarıyla knox sebebiyle 4.4.2 ye dönüş yapamamıyor olmanız gerekiyor. nasıl yaptığınızla ilgili daha ayrıntılı bir bilgi verir misiniz ?
 
mustikose

mustikose

Üye
    Konu Sahibi
yaptınız ve oldu mu ? bildiğim kadarıyla knox sebebiyle 4.4.2 ye dönüş yapamamıyor olmanız gerekiyor. nasıl yaptığınızla ilgili daha ayrıntılı bir bilgi verir misiniz ?

Telefondan öncelikle rootu kaldırdım sonrasında Sammobile sitesinden 4.2.2 Android kitkat sürümünü indirdim sonra telefonu download moda alıp 4.2.2 yi yükledim ardından videoda verilen bir link var onu indirip sd karta attım recovery moddan o dosyayı yükledim telefon kendine reset atıyor hemen telefon açılmadan odin moda girdim current binnary: Samsung offical olmuştu fakat system status: custom yazıyordu yapamadım sandım tekrar o paketi yükledim tine custom yazıyordu dedim bari telefon açılsın açıldı falan işte sonra tekrar odin moda geldim hepsi offical olmuş işlem tamamdır. 4.4.2 yi geçmeyi ise kiesden yaptım. Telefonu pcye bağla kies programını aç zaten otomatik uyarı geliyor güncel değil en son sürüm güncellensin mi diye ordanda telefonu güncelledim. Hiç bir sıkıntı yok şuan :)
 
Anil-D

Anil-D

Üye
knox calisiyormu kardesim
 
Anil-D

Anil-D

Üye
eminmisin knoxun çalıştığına dair video cekermisin
 
Anil-D

Anil-D

Üye
konu acip oldu ise sayet detayli anlatirsan herkez yararlansin dosyalarida verirsin
 
mustikose

mustikose

Üye
    Konu Sahibi
Olur kardeşim ama neden sorduğunu biliyorum anladım seni. Bak şöyle bir ayrıntıda vereyim ben. Benim telefonu 4.4.2 yi güncellediğim zamanda benim telefon rootluydu ve ben hiç knoxu çalıştırmadım o yüzden odin modda yanlızca current binary ve system status yazıyordu knox sayaçları yoktu ben ordan yırttım zaten yani knoxla ilgili bir işlem yapmadan direk odin modu sıfırlayabildim eğer dediğin gibi rootluyken knox benim yüklü olsaydı ben yukarıda yazdığım işlemleri yapsamda işe yaramayacaktı. Birazdan video geliyor kardeşim.
http:// youtu.be/kQINt0g6Waw ya da www. youtube.com/watch?v=kQINt0g6Waw
 
Son düzenleme:
Anil-D

Anil-D

Üye
sımdı 4.4.2 den bunu deneyen sıfırlanmıcakmı
 
mustikose

mustikose

Üye
    Konu Sahibi
Forumlarda araştırdığıma göre knox sayacıyla rootun arasında bir bağlantı var diye biliyorum. Ben zaten konuyu olur diye açmadım böyle yapsam olur mu dedim kimse cevap vermedi bende riske girerek yaptım ve oldu. Yani denesinler sonuçta bunun bir zararı yok. Deneyip yapamayanlar içinde forumlarda knox devre dışı bırakma işlemleri var. Bu seferde şöyle bir şey yapacaklar. Knoxu devre dışı bırakıp sonra benim yukarıda yaptığım işlemi yaparsın yine aynı şekilde sonuca varmış oluyorsun. Sadece knox biraz işi uzatabilir.
 
ykpknl

ykpknl

Üye
iyi fikir aslında bnde düşünmüştüm bunu da yapmaya üşenmiştim 4.4.2 sıfrlanmıyosa sfırlanan sürümü yükleyip sayacı sıfırlayıp güncel sürüme dönmek 10 numara fikir telefonuma bşe olursa garantiye böle yapıp yollıcam bnde :D
 


Üst Alt