Uygulama Usb on the go (otg) kablosu sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

-Emre

-Emre

Üye
İkinizi de buradan uyarıyorum arkadaşlar tartışmanın devamı gelirse, olay sözlü uyarının ötesine gidecek.

Konuya gelince açıklığa kavuşturayım.
Otg özelliği için root gerekmez. 4.0 ve üzeri sürümlerde gelen bir özelliktir.
Eğer ki cihazınız üretici firma tarafından bu güncellemeyi almışsa otg özelliği vardır.
Ama cihazınız için çıkan en son güncelleme 2.3.6 sürümünde kalmışsa otg kullanamazsınız. Custom romlar ile kullanmak zorundasınız. Tabi kernel destekliyorsa. Orası geliştiricilerin marifetine kalmış.

Eğer ki cihazınız otg kablosunu algılıyorsa fakat belleği görmüyorsa arkadaşlarımızın dediği gibi fat32 veya ntfs olarak biçimlendirmeyi deneyin. Kablonun sağlam olup olmadığını test etmek için usb mause bağlayın imleç çıkarsa eğer otg özelliğiniz var ve kablonuz sağlam demektir.

Yanlış mesajları silmissiniz hocam. Otg desteği androide 2.3.4 sürümünde gelmiştir.galaxy S2 2.3.6 sürümünde (orjinal) otg desteği vermektedir.

mrdn_4747

mrdn_4747

Üye
Kablodandır bendede aynı sorun yapıyordu kabloyu değişrirdim oldu

• Beğen
Tepkiler: cancan59
mcnpl4

mcnpl4

Üye
telefonunla uyumlu bi kablo degildir belki

• Beğen
XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye
İkinizi de buradan uyarıyorum arkadaşlar tartışmanın devamı gelirse, olay sözlü uyarının ötesine gidecek.

Konuya gelince açıklığa kavuşturayım.
Otg özelliği için root gerekmez. 4.0 ve üzeri sürümlerde gelen bir özelliktir.
Eğer ki cihazınız üretici firma tarafından bu güncellemeyi almışsa otg özelliği vardır.
Ama cihazınız için çıkan en son güncelleme 2.3.6 sürümünde kalmışsa otg kullanamazsınız. Custom romlar ile kullanmak zorundasınız. Tabi kernel destekliyorsa. Orası geliştiricilerin marifetine kalmış.

Eğer ki cihazınız otg kablosunu algılıyorsa fakat belleği görmüyorsa arkadaşlarımızın dediği gibi fat32 veya ntfs olarak biçimlendirmeyi deneyin. Kablonun sağlam olup olmadığını test etmek için usb mause bağlayın imleç çıkarsa eğer otg özelliğiniz var ve kablonuz sağlam demektir.

Arkadaşin tlf s3 android sürümü 4.1 otg desteklior sürüm olarak fkt kerneli desteklemiodur

• Beğen
speedydancer

speedydancer

Üye
Bi kere android 4.0 üstü gibi bişey yok romla da alakası yok otg kernel ve tel in fabrikasyon olarak otg destekli yapılmasına bağlıdır. Benim tel xperia miro android 4.0.4 ics var ama kernel desteklemiyor ne yaptıysam olmadı. Zaten sony nin sitesinde de miro not support otg diyor

XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye

Kardesim neden yanlış bilgi veriyorsun?

Sen bana mi takmiş durumdasin neyin yalniş bilgisi.
S3 4.1 kullanmio mu?
Otg kernelle alakalı değil mi
Gir bi xda bi kaç yazi oku tabiki ingilizceyi öğrenebldiysen. Ama ben pek sanmiyorum tartışma çıkarmaya çalışma.
Google yaz bi araştir kernel ve otg ile ilgili

• Beğen
Tepkiler: speedydancer
speedydancer

speedydancer

Üye

S3 4.1 kullanmio mu?
Gir bi xda bi kaç yazi oku tabiki ingilizceyi öğrenebldiysen. Ama ben pek sanmiyorum tartışma çıkarmaya çalışma.

Dogru söylüyor, bende miro var olmadı, kernel ve donanımla alakalı, fabrikasyon çıkışlı olması lazım

crazy_burhan

crazy_burhan

Üye

Rootsuz oldugundan dolayı usb göremiyosun olabilir çnkü onun için bi program lazm oda root istior

Otg icin root istemez,note 2de otg taktim direk tanidi herseyi benim cihazda otg takinca tepki vermiyor seninkininde gucu yetersiz olabilir ama cozumu varmis bakalim :)

-Emre

-Emre

Üye

S3 4.1 kullanmio mu?

Ya sen bana laf alacağına kendin öğren. Evet s3 4.1.2 Kernel desteklemiyor diyorsun. KERNEL DESTEKLIYOR !!!! Otg için ROOTA GEREK YOK!!! MNT KLASORUNU OKUMAK İÇİN ROOTA GEREK YOK!! OTG DESTEGI ROOTLA SAGLANABILECEK BİR ŞEY DEĞİL!!

Arkadaşın sorunu kabloda olabilir. Ya da Otg ye bağlı cihaza nasıl ulaşacağını bilmiyor olabilir.

- - - Eklendi - - -

Dogru söylüyor, bende miro var olmadı, kernel ve donanımla alakalı, fabrikasyon çıkışlı olması lazım

Fabrikasyon çıkışlı olmasına gerek yok galaxy w orjinal sürümde otg yok. Cm9 rc7den sonra KERNEL UZERINDEN!! Otg desteği geldi.

XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye

Ya sen bana laf alacağına kendin öğren. Evet s3 4.1.2 Kernel desteklemiyor diyorsun. KERNEL DESTEKLIYOR !!!! Otg için ROOTA GEREK YOK!!! MNT KLASORUNU OKUMAK İÇİN ROOTA GEREK YOK!! OTG DESTEGI ROOTLA SAGLANABILECEK BİR ŞEY DEĞİL!!

Arkadaşın sorunu kabloda olabilir. Ya da Otg ye bağlı cihaza nasıl ulaşacağını bilmiyor olabilir.

- - - Eklendi - - -

Fabrikasyon çıkışlı olmasına gerek yok galaxy w orjinal sürümde otg yok. Cm9 rc7den sonra KERNEL UZERINDEN!! Otg desteği geldi.

Off

speedydancer

speedydancer

Üye
Ben nasil bulabilirim miro için otg destekli kernel ?

-Emre

-Emre

Üye
XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye

Dediklerim sonuna kadar doğrudur tartışma çıkarmaya hiç gerek yok.

Bak, snde az önce kendin söledin wonder stock romda desteklemior diue. Cm9 destek gelio gibisinden.
Adamin tlf stock s3. Bazi tlf stock kernelleri otg desteklemior. Demekki s3ün stock kerneli,desteklemior. Bunun için kernel yüklemek gerek.
Kernel içinde root gerekli (nisbeten bnm tlf öyle bootloader varsa kırılmalı)

-Emre

-Emre

Üye

Bak, snde az önce kendin söledin wonder stock romda desteklemior diue. Cm9 destek gelio gibisinden.
Adamin tlf stock s3. Bazi tlf stock kernelleri otg desteklemior. Demekki s3ün stock kerneli,desteklemior. Bunun için kernel yüklemek gerek.
Kernel içinde root gerekli (nisbeten bnm tlf öyle bootloader varsa kırılmalı)

Anlaşıldı samsungla ilgili bilginiz 0. Samsun'da bootloader kilidi yoktur. KERNEL KURMAK İÇİN ROOT GEREKMEZ. S3 STOCK KERNEL OTG DES-TEK-Lİ-YOR! (bu samsungda böyledir, lütfen yanlış yorum yapmayın rica ediyorum)

XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye

Anlaşıldı samsungla ilgili bilginiz 0. Samsun'da bootloader kilidi yoktur. KERNEL KURMAK İÇİN ROOT GEREKMEZ. S3 STOCK KERNEL OTG DES-TEK-Lİ-YOR! (bu samsungda böyledir, lütfen yanlış yorum yapmayın rica ediyorum)

Adamim tamam samsung hakknda pek bilgim olmayabilir.
Fkt ozmn yine bnm dediğim yere gelmiomuyuz?? Adam göremio flash içeriğini demek bş terslik var ya kablo bozuk yada snn çok emin oldgn kernel DES-TEK-LE-MİYOR. Kernel değiştirmesi gerekir

-Emre

-Emre

Üye

Adamim tamam samsung hakknda pek bilgim olmayabilir.
Fkt ozmn yine bnm dediğim yere gelmiomuyuz?? Adam göremio flash içeriğini demek bş terslik var ya kablo bozuk yada snn çok emin oldgn kernel DES-TEK-LE-MİYOR. Kernel değiştirmesi gerekir

Destekliyor kardeşim benden iyi mi bileceksin yav al kanıt. http://m.youtube.com/watch?v=diif5aX0HSI

XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye

Destekliyor kardeşim benden iyi mi bileceksin yav al kanıt.

Frkettysen adamin tlf kernel frkli. Taktığı usbde flash değil sd card.
Sdcard içinde cwm yüklü hani şu rom ve kernel yklediğin program varya o. Nese sn bunlari bilion. Taktiği cardda "boot.img" dosyası var yani kernel demekli kernel yklü

-Emre

-Emre

Üye

Frkettysen adamin tlf kernel frkli. Taktığı usbde flash değil sd card.
Sdcard içinde cwm yüklü hani şu rom ve kernel yklediğin program varya o. Nese sn bunlari bilion. Taktiği cardda "boot.img" dosyası var yani kernel demekli kernel yklü

Orda dosyaların olması yüklü olduğu anlamına gelmez. Ayrıca Flash Disk sdcard farketmez. Farkettiysen o da stock dosya Yöneticisi yani rom stock. Bir de mnt klasöründen açtığını farketmissindir umarım.

Üst Alt