Ünlü Yapılar - Petronas İkiz Kuleleri - Kuala Lumpur

Sponsorlu Bağlantılar

Calaissien

Üye
    Konu Sahibi
Ünlü Yapılar - Petronas İkiz Kuleleri - Kuala Lumpur
Petronas Kuleleri



Genel Bilgiler
Yer : Kuala Lumpur, Malezya
Kullanım Alanı : İş Merkezi
İnşa Tarihi : 1992-1998
Mimar : César Antonio Pelli

Teknik Bilgiler

Yükseklik : 452m
İnşa Alanı : 341.760 m²
Kat Sayısı : 88
Dünya Sıralaması : 2


Petronas Kuleleri, Malezya'da Petronas petrol holdingine ait ikiz kuleler. Toplam 452 m yükseklikle başkent Kuala Lumpur 'da gökyüzüne yükselirler.

1996 yılından, 2003 yılındaki Taipei 101 binasının inşasına kadar, birçok gökdelen listelemesinde, Dünya'nın en yüksek yapısı olarak kabul ediliyordu. Ancak en yüksek katı 378 m, çatısı 403 m olan bina için bu sınıflandırma çok tartışmalıdır. Zira bu her iki noktada da Sears Kulesi (412 m ve 442 m) daha uzun olduğu gibi, anten dâhil toplam yüksekliği ise 527 m'dir.

170.m yükseklikte 41 ve 42.ci katlar arasındaki çelik köprü ile kuleler birbirine bağlıdır. Köprü 2000 yılında kullanıma açılmıştır. Uzunluğu 58 m olan bu köprü 750 ton ağırlığındadır. Köprünün ziyareti için ücretsiz verilen o günün sabahı 8.30'da dağıtılır ve genelde 2 saat içinde hepsi tükenir.(ücretsiz olan nedir? Tükenen nedir?) Kulelerin en uç çatısı ziyarete açık değildir.

Kuleler, birçok alış veriş merkezi, doğal bilimler müzesi "Petrosains" , bir senfoni orkestrası, bir sanat galerisi ve birçok büro için alan sağlamaktadır.

Kulelerden her biri 76 asansöre sahip olup, bunların 29 tanesi her seferinde 26 kişi taşıyan çift katlı asansörlerdir.İnşaat için 37.000 Ton çelik kullanılan yapıda 32.000 de pencere vardır.

Mimari tasarımı "César Pelli & Associates Architects" mimarlık bürosu yapmıştır. Büro bu işinde , daha önce yaptıkları kule projelerinde ki tecrübelerini kullanmıştır. Mesela bunlardan biri, inşası gerçekleşmeyen Chicago'da ki "Miglin-Beitler Skyneedle" projesidir. Her iki kule de eşit karakeristik özellikler gösterir. Mimar César Antonio Pelli, çelik, beton ve camdan islami mimariyi temel alan bir yapı meydana getirmiştir.

Petronas kuleleri öncelikli olarak iş binası olarak tasarlanmış olup , geleneksel ikiz konseptiyle , New York'daki Dünya Ticaret Merkezi'ne (World Trade Center) benzetilebilir.

Kuleleri en güzel gören manzara, 421 m yükseklikteki Menara Kuala Lumpur'dendir (Manera Kuala Lumpur TV kulesi).Menara KL, bir tepenin üzerinde bulunduğundan, Petronas Kuleleri'nin de üstünden yükselir. Böylelikle buradan 2 devasa kuleye yukardan bir bakış sağlanır ki bu manzara geceleyin daha da etkileyicidir.

Kaynak : Wikipedia
 


nurikaratas

nurikaratas

Üye
vay canına paylaşım için sağol kardeş...:oke:
 
xkadir61

xkadir61

Üye
büyüyim bende yapacam bunlardan birkaçtane:)
 

Calaissien

Üye
    Konu Sahibi
hangi parayla :D
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
446
DaNq3rB0y
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
646
HeiLmasTer®
Cevap
5
Görüntüleme
9K


Üst Alt