Tavsiye Üniversiteli Lumia sahipleri ünide internete girmek için...

Sponsorlu Bağlantılar

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Üniversiteli Lumia sahipleri ünide internete girmek için...
Arkadaşlar bildiğimiz üzere Tüm üniversiteler eduroam internet alt yapısını kullanıyor ve bu alt yapıda güvenlik protoklü olarak EAP-TTLS+PAP yada EAP-TLS+PAP alt yapısı kullanılıyor. 8.1 güncellemesiyle EAP-TTLS,TLS geldiğini söylediler evet gelmiştide sevindim artık üniversitemde rahat rahat wifiyi kullanabilecektim dedim. Fakat ağ işlem dairesine gidip bilgi aldığımda sisteme EAP-TTLS geldiği ama PAP alt ayarlarının gelmediğini öğrendim. Test ettik ve sonuç olumsuzdu. Şu an yine hayaller suya düştü denebilir. Ufak bir ayar olan PAP ı Tam sürümde getirmeleri için Üniversiteli olsun olmasın sistemin gelişmesi için katkıda bulunmak isteyen herkesi şu konuya oy vermelerini rica ediyorum. Ayrıca twitter facebook kanadından da Bu PAP isteğini dile getirebilirsiniz.

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Çok güzel bir konu. Kendi adıma teşekkür ederim.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Kendi üniversitemin wi-fi ağını kullanmıyorum ama genede önemli bu konu teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Burak Altun
osmanmert94

osmanmert94

Üye
Ben Nevşehir üniversitesinin kini kullanabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: phasan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet bugün haberi de çıktı. WPA2 EAP-TLS protokolü desteği gelmiş fakat eduroam için .PAP yok maalesef.

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Ben resmen okuldaki ilgili kurumla sürekli mailleştim gittim geldim ve Eap-ttls yi PAp lı kullandıklarını söylediler. Eğer papsız kullansak herkesin kullanıcı bilgileri serer üzerinde açık olur o yüzden pap korumasını kullanıyoruz dediler. Koskoca ms nasıl bunu atlar analamdım symbianda bile olan bir şey bu. Okulumuzun internetine symbianlı teleofnlar bile girebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altun
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Teknik terimleri bilmiyorum ancak anadolu eduroam'a sorunsuz girebiliyorum

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Android ile giren varmı .

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Eminim wp 2000 yılı olarak yola çıkmış sistem böylece 2020 de şimdiki androide yetişir belki

The SLayeR

The SLayeR

Üye
ben lg g2 ile gaziantep ünisinn nete girebiliyorum

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
The SLayeR

The SLayeR

Üye
desene wp nin önnde uzun bi yol var kardeşim ..

burakcan42

Üye
ısparta sdü de giremiyoruz gene :) açma sanırım bizim ağlarda bir sorun var kimse giremiyor. önceden giren n97m de girmiyor.

PureFood

PureFood

Üye
oyumu yolladım ben de..

alical33

alical33

Üye
İyi de ben üniversitemin wifi ağına lumia 920 yi aldığım ilk günden beri girebiliyorum hitit üniversitesinde

Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Hitit Üniversitesinde girebiliyorum.Oyumuzu kullandık inşallah çozer microsoft konuyu