Haber Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Operatörlere Fırça

Sponsorlu Bağlantılar

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Gelsin bizim köye 2g zor çekiyor :D
O zaman görürler fiberlemeyi :D

0MG90

0MG90

Üye
Ben Turkcell'in çekmediği yer görmedim henüz. Sadece internet paketi bitince hızı çok fazla düşürüyorlar.

Koradam

Üye
Ben aveada şimdiki adı ile turk telekomda ne önce ki telefonum not 3 te ne de şimdi telefonum g4 te hiç 3g çekimi görmedim en fazla ''h veya h+'' görüyorum. Yaşadığım şehirde Konya ortalama 1.5 milyon nüfusu var. İşim gereği bir çok ile gittim yine aynı şekilde. 3g alt yapısı bile çok yetersiz iken 4.5g nasıl olacak cidden merak ediyorum :D
Sen çok yanlış gelmişin H 3G demek H+ ise 3.5 G demektir

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Sen çok yanlış gelmişin H 3G demek H+ ise 3.5 G demektir
Yapma yav. O zaman sorun yok hacı :D Peki 4.5G ne olarak yazacak LTE mi?

Yalnız bir düzensizlik var yinede bazı noktalarda çekmiyor.

0MG90

0MG90

Üye

Ne yazacağını operatörlere bıraktılar. Onlara kaldı yani. 4.5G, 4G veya LTE yazacak.

Koradam

Üye
Ne yazacağını operatörlere bıraktılar. Onlara kaldı yani. 4.5G, 4G veya LTE yazacak.
Hayır telefonu yapan firma rom içinde ne yazdıysa o yazacak.Şu ikon değiştiren uygulamalar ile 4G de ne yazacağını bulabilirsiniz

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Konya 'nın Çumra kazasında bir yere baz istasyonu koymuşlar . Oda 100 metre anca kapsıyor. Bazen çekim kalitesinin %10 ' a kadar düştüğü oluyor. İnternete girmek ise tam zulüm onu geçtim radyo bile çekmiyor. İyi olmuş bakanın fırçalaması bir de siz yapamazsanız biz yaparız dese. İyi tutuşurlar firmalar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hayır telefonu yapan firma rom içinde ne yazdıysa o yazacak.Şu ikon değiştiren uygulamalar ile 4G de ne yazacağını bulabilirsiniz

Telefonların sinyal göstergesinde operatörün ismi, şebekeden alınan sinyali göre değişir. Yani 4G, 4.5G veya LTE yazması telefonla ilgili bir durum değil.

Öyle olsa geçen hafta yapılan değişiklikle Avea operatör yazısı bir anda Türk Telekom oldu. Bunun için tüm telefonlara güncelleme gelmesi gerekirdi.

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs
0MG90

0MG90

Üye
Telefonların sinyal göstergesinde operatörün ismi, şebekeden alınan sinyali göre değişir. Yani 4G, 4.5G veya LTE yazması telefonla ilgili bir durum değil.

Öyle olsa geçen hafta yapılan değişiklikle Avea operatör yazısı bir anda Türk Telekom oldu. Bunun için tüm telefonlara güncelleme gelmesi gerekirdi.
Yani operatörler ne isterse o yazacak?

Koradam

Üye

Yorumunuz ve bakis aciniz yanlis.Apple isterse telefonunda ki 3g yazisini İG yapabilir ve bunu hic bir operatör değiştirmez.Avea yerine Turk Telekom yazması ise; Telefonda operator kisminda yazacak olan isimlerin rom icinde gomulu olmamasi ve xxxx olarak degisken diye belirtilmesinden ibaret.Operator sinyalinden ne geliyorsa xxxx ile tanimli yerede aynen o yaziliyor.Tabii android de 3. Parti yazilim ile değişebilir

Mr.Sun

Mr.Sun

Üye
düzgün çekim kalitesi sunsunlarda hiç bişey yazmasada olur

boran9999

boran9999

Üye
İki hat kullanıyorum çekim kalitesi yer yer değişiyor ama Türkcell daha avantajlı yutdışına çıktığımdada roaming yani türkcellin hizmet aldığı operatörler genelde daha yayın oldukları için + bir avantaj Tabi vodafonunda avantajları azımsanmayacak kadar fazla. Bu konuda avea bunların maalesef gerisinde. İnşallah yeni ortaklıkla çekim kalitelerinide yaygınlaştırırlar.

Ufak bir not eklemeden edemeyeceğim ülkemizi bu konuda fazlada küçümsemeyelim avrupanın ileri düzey dediğimiz ülkelerindede bu sorunların olduğunuda unutmayalım. Sağlıcakla

serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
@papakudioflu @0MG90 @Koradam
Beyler ben geçen hafta hattımı 4.5g destekli kart ile değiştirdim önceki kartta turk telekom olmuştu ama 4.5g sim kartı taktıktan sonra avea yazdı.

Ayrıca her telefonda şebeke tipi @Koradam ın dediği gibi roma gömülü olan şebeke ismi ile belirtilecektir. Örneğin not 3 kullanırken H+ yazıyordu bende fakat g4 te H var daha sonra Lte var. 4.5g benim telefonumda büyük ihtimal Lte olarak görünecek. Bazı telefonlarda Lte+ yazıyorsa o şekilde görünecektir diye düşünüyorum.

BRKTNL

BRKTNL

Üye
L olarak sembol çıkacak bence. E ve H gibi.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Bizim köyde baz istasyonu ile karşı karşıyayken çekmiyor bu neyin 4 çekimi bakan bence haklı

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs

Koradam

Üye
Forumda telefonun çekme sorununu bıraktık 4G ye geçince ne yazacak onu tartışıyoruz :D :D

Üst Alt