UFO - Tanımı Yapılamayan Gök Cisimleri / Nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
UFO - Tanımı Yapılamayan Gök Cisimleri / Nedir ?
Kaynaktır :) New Mexico'daki UFO'lar - FBI Dosyaları
Basına sızan raporlardan biri de 22 Mart 1950 tarihini taşıyordu. Rapor federal görevlilerle ordu mensupları arasındaki yazışmaların sonucu olarak hazırlanmıştı:
"Bir hava kuvvetleri elemanının bildirdiğine göre New Mexico'da üç ayrı uçan nesne ele geçmiş bulunmaktadır. Yaklaşık 65 metre çapında olan cisimlerin merkez bölümleri kubbe şeklindedir. Uçan cisimler her birinde üçer adet olmak üzere insan formuna benzeyen, ancak boylan sadece 90 santimi bulan D.D. mürettebat tarafından idare edilmektedir. Dünya Dışı pilotların üzerinde çok ince metal kumaşa benzeyen maddeden yapılmış giysiler vardır."

UFO (Unidentified Flying Objects)
Yani Türkçe adıyla Tanımlanamayan Uçan Cisimler. Yarım asırdan fazla bir süredir insanların en büyük merak konularından biri ufolar ve yeni bin yılda da en fazla ilgi odağı olacak gibi gözüküyorlar. Gerçek ya da değil; bir tek şey var ki o da UFO'ların güncelliğini hala ilk günkü gibi korumasıdır. Ve bu güncellik hiç bitmeyecek bir sürecin içinde varlığını sürdürecektir.

UFO Nedir?

Bir çok fenomenlerde anlatıldığı üzere, bu tanımlanamayan uçan cisimler kimi zaman bir daire şeklinde, kimi zaman çok büyük boyutlarda bir elips ya da bir puro şeklinde görülmektedirler. Bir zamanlar hayal gücünün ve bilinçaltının insanlara bir oyunu olarak yorumlanan bu olgu, bugün inkar edilememektedir. Televizyon kameraları karşısında bilimselliği ve somut gerçekleri savunan ve bir adım geri basmayan, UFO olayını görmezlikten gelen bilim adamları, profesörler vb. kişiler, televizyon kameraları stop düğmesine bastıkları andan itibaren de bu olguyu onaylayıcı bir tavır sergilemektedirler.
Ama son yıllarda kamuya açılan resmi dosyalar, hükümet bazındaki sözcülerin konuşmalarında UFOlarla alay ettiği dönemlerde bile konunun ne kadar ciddiye alınmış olduğunu göstermektedir. O dosyalar çok şey anlatmakta ve hem görgü tanıklarının, hem de bilinmeyen gök cisimlerinin radarda izleme olaylarının kayıtlarını içermektedir. Bu kayıtlarda askeri jetlerin UFOları kovalarken nasıl başarısız olduklarından tutunda, köylerdeki saman yığınlarının üstüne inenlere kadar bir dolu kanıt bulunmaktadır. Bu belgeler çeşitli tanımları içermektedir ve bu tanımlamalar da yanlış olmadığı gibi, hayal ürünü de değildir ve o cisimler dünyadaki hiçbir şeye de benzememektedir.
Bir de son zamanlarda en çok UFOlar tarafından kaçırılma olaylarının öne çıktığı görülmekte, kişiler yaşadıkları bu olayları anlatabilmek için olmadık yollara başvurmakta ve inandırabilecek birilerini bulabilmek için amansız bir mücadele vermektedirler. Kaçırılma konusu, daha az somut kanıt sunan bir konudur ve araştırmacılara göre, gerçek fiziksel anomalilere dayalı psikolojik olgulardır.

• Beğen
Tepkiler: calipso_anka ve ism@il 54

ism@il 54

ism@il 54

Üye
ben ufolara pek inanmam doğrusu...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben inanırım.

oguziverson

oguziverson

Üye
ufoyu fln bilmem ama uzayda kesinlikle başka bir canlı grubu olduğuna ve bizi gözetlediklerine (tabi teknolojileri ne kadar gelişmiş bilemem) inanıorum.

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Yaw arkadaşlar ne ufo var nede uzayda başka canlı türleri.uzayda canlı olsaydı çoktan bize savaş açarlardı delmediğimiz tabaka kalmadı

oguziverson

oguziverson

Üye
Yaw arkadaşlar ne ufo var nede uzayda başka canlı türleri.uzayda canlı olsaydı çoktan bize savaş açarlardı delmediğimiz tabaka kalmadı
kendi gezegenimizin tabakasını delios onlara ne ne bilion belki onların teknolojileri bizden geri beyin nerde???????!!!!!!:kop:

arslansem

arslansem

Üye
Bence var.Keşke gelseler tanışsak falan :ehe
-Sizin dünyada aşk var mı aşk?
-Sen bi gel de ayarlarız :kop:
Ata Demirer'den...

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Yaw arkadaşım müslüman deılmisiniz. Dinimizde böle bişe varmı,

--------------- Ekleme ---------------

kendi gezegenimizin tabakasını delios onlara ne ne bilion belki onların teknolojileri bizden geri beyin nerde???????!!!!!!:kop:

madem bizim teknoloji onlardan ileri peki onlar gelip dünyaya bizim teknolojimizin ileri olduğunu nasıl öreniyor, eğer öle olsa onların teknoloji bizden ileri

oguziverson

oguziverson

Üye
madem bizim teknoloji onlardan ileri peki onlar gelip dünyaya bizim teknolojimizin ileri olduğunu nasıl öreniyor, eğer öle olsa onların teknoloji bizden ileri
dünyaya gelip bizim teknolojimizi öğrendiklerini kim söledi onu anlayamadım ikinci kez sölüyorum beyin nerde?????!!! müslümanlıkla alakayı anlamadım ???? üçüncü kez sölüyorum beyin nerde???

Odysseus

Odysseus

Üye
dünyaya gelip bizim teknolojimizi öğrendiklerini kim söledi onu anlayamadım ikinci kez sölüyorum beyin nerde?????!!! müslümanlıkla alakayı anlamadım ???? üçüncü kez sölüyorum beyin nerde???

Beyin nerde derken ? :hmmm

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Arkadaşım sen demedin mi belki onların teknolojileri bizden ileri peki bunu nasıl örendiler

--------------- Ekleme ---------------

Asırlardır, dinsizler, dinleri inkâr etmek için çeşitli yalanlar uydurmuşlardır. Mesela, Âdem aleyhisselamı inkâr etmek için ilk insanların vahşi olduğunu, maymundan geldiğini, dil bilmediğini de söylerler. Halbuki Allahü teâlâ, bütün eşyanın, ismini, ilmini ve sanatını Hz. Âdem’e öğrettiğini bildiriyor. (Bekara 31)

“Tanrıların Arabaları” diye kurgu yazılar yazan Erich von Daniken bunlardan biri, Mısır Piramitleri gibi harikaları görünce, (Bunları insan yapamaz. Tanrılar yapmış olabilir) düşüncesiyle hayaller üretmiştir. Gayri müslim kafası, tanrı çok olursa çok iş yapar sanıyor. Her şeye gücü yeten bir Allah’ı düşünemiyor.

Dinsiz, tanrıya inanmaz. Fakat müslümanların itikadlarını bozmak için birçok tanrının olduğunu söyler. Bunun için Gök tanrıları veya Tanrıların Arabaları demeleri de inkârcılıklarından ileri gelmektedir. Cennetle, Cehennemle alay ederler. (Cehennemde dansözler var. Biz Cenneti değil, Cehennemi isteriz) derler. Bunları, Cehenneme inandıkları için değil, inananlarla alay etmek için söylüyorlar. Çok tanrıdan bahsetmeleri de bundandır.

İnsan maymundan gelmiş diyenlere, yani evrim masalına, bilim havası vermek için antropolog demişlerdir. Aslında vicdanlı bir biyolog veya antropolog, ilme ihanet etmez. İnsan kafatasına maymun veya domuz dişi koyup ilim adına ortaya sürmez... [Geniş bilgi için Darwin ve Evrim Teorisi maddesini okuyunuz.]

Bu işleri dinsizler yürütürken, bazı müslümanların da UFO yalanına inanmaları, hele bazı müslümanların, (Merih’te Müslüman kardeşlerimiz var) demesi üzerine bu yazıyı yazmak bize vacip oldu. Bu yazıyı yazmaya karar verince, birkaç kişiye söyledim. İmanlı bir zat, (UFO’lar hakkında size bir brifing vereyim dedi. Üç arkadaşla birlikte bir saat kadar süren brifingi izledik. Bu da, Daniken’in etkisinde kalmış. UFO diye bize, kazılarda bulunmuş tarihi eserleri gösterdi. Diyelim ki o eserleri şimdi yapmak mümkün değil. Bu neyi gösterir? O devrin teknikte çok ileri olduğunu gösterir. Kazılarda medeniyetlere rastlanması, eski insanların tamamının vahşi olmadıklarını göstermektedir. Kazılarda ilkel toplumlara da rastlanması medeniyetlerin zirveye çıktığını, sonra çeşitli sebeplerle yıkıldığını göstermektedir. Medeniyetler zirvede iken, teknik çok ileri idi. Tıb da çok ilerlemişti, her hastalığın çaresi bulunuyordu. Her medeniyet, deprem, Hz. Nuh’un tufanı gibi bir sebeple yok olunca, yenisini kurmak için sıfırdan başlamak gerekir. Bu eski medeniyetleri kuranlara, tanrıların adamları veya UFO demek ne kadar mantıksız ve ilim dışıdır.

UFO, Unidentifled Flying Objects kelimelerinin baş harfleridir. Buna meçhul uçan cisimler denmiştir. Yani, gökyüzünde görülüp de ne olduğu bilinmeyen şeylere bu isim verilmiştir. UFO’lar, uzay gemisi, uçan daireler, uzaydan gelen insanlar zannedildi. Hâlâ da bunlar söyleniyor. Bugünkü tekniğin bunları tespit etmesi zor mu sanki? Amerikan Hava Kuvvetleri bunların ne olduğunu araştırdı. Neticede, dağlarda görünen oval şeylerin, bulutların içindeki buz kristallerinden yansıyan ışık topları olduğu tespit edildi. Ayrıca, bazı savaş uçaklarının uçan daire şeklinde olduğu da bir gerçektir. Süper güçler, teknoloji savaşında yaptığı çalışmaları gizlemek için, gizli çalışmalarını UFO ile kamufle etmeye çalışıyorlar. Şuranın buranın insanları daire şeklinde bir şey görünce, (İşte UFO) diyorlar.

Konularında uzman 16 bilim adamı, konuyu bilimsel olarak incelemişler, UFO’ların aslı olmadığını bir kez daha ispat etmişler, (Daniken Duruşması) isimli eserlerinde, Daniken’e hak ettiği şamarı vurmuşlardır. Fakat buna rağmen, hâlâ ülkemizde, bilimsel teknolojiye karşı çıkan mutaassıp [bağnaz] kimselerin bulunmasına hayret ediyoruz.

Müslümanlar, gezegenlerde insan veya insan gibi canlı varlık bulunmadığını bildirdiği için, din düşmanları, UFO diye bir yalan uydurdular. Allah’a inanmazlar. Fakat müslümanların itikadlarını bozmak için birçok tanrının olduğunu söylerler. Bunun için Gök tanrıları veya Tanrıların Arabaları demeleri de inkârcılıklarından ileri gelmektedir.

Dinsizlerin hilesi çoktur. Hiçbirinin aslı yoktur. Gerçeği öğrenmeli, oyunlarına gelmemeli

oguziverson

oguziverson

Üye
eee sonuç...

Lina_TR

Lina_TR

Üye
walla kardeş bu noktadan sonra hiç uraşamam,,

oguziverson

oguziverson

Üye
bnde uraşamam aman saçma sapan tartışma yapıos boşver varsa var yoksa yok demi