ufo çılgınlığı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cihan10

cihan10

Üye
    Konu Sahibi
ufo çılgınlığı
aslında başlık ufo şarlatanlığı olacaktı



Uzun bir süredir hangi haber kanalını açsam karşıma UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan çıkıyor.


Uzaylıların sık sık dünyamızı ziyaret ettiğini iddia ediyor.






Ne yalan söyleyeyim. Kendisine çok iyi bir konu seçmiş ve bu konuyu tekeline almış. Bolivya’da bir köylünün cep telefonu ile çektiği basit bir görüntü bile TV ekranlarında Haktan Akdoğan tarafından yorumlanıyor.


ABD Başkanı Obama görevi devralırken gökyüzünden geçen cisimler bile Haktan Akdoğan tarafından yorumlandı.


Bir dostumun söylediği gibi “Tuncay Güney’in UFO’cu” versiyonu şeklinde tanımlanabilir…


Dersine iyi hazırlanmış.


Dünyaya geldiği iddia edilen uzaylıların neden konunun uzmanları ile temasa geçmediği sorulduğunda cevabı hazır: “İnsanların ruhsal tekamülünü tamamlamasını bekliyorlar”


Dünyayı gözlemleyen binlerce dev teleskop neden UFO’ların izine rastlayamıyor sorusunun cevabı ise bir cümlede özetleniveriyor: “Uzayda hayat var ama NASA bizden gizliyor”


Haktan Akdoğan’ın tek ilgi alanında UFO’lar yok. Organizasyon yönü de çok güçlü. Geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleştirdikleri 4. Uluslararası UFO Kongresi’nde ABD’den getirilen “UFO gören masum köylüler” yaşadıkları ilginç deneyimleri anlattılar.


Beyoğlu’nda UFO Müzesi bile açan Haktan Akdoğan’ın yaydığı samimiyet dalgası, uzaylılar gibi saçma kavramları bile inanılır duruma getirebiliyor.


Yüzünden sahtekarlık akmıyor, kendisine yöneltilen en ağır eleştirilerde bile bağırıp çağırmıyor, iyi niyetli bir insan görüntüsü çiziyor. Bu da Haktan Akdoğan’ın inandırıcılığını arttırıyor. Neredeyse ben uzaylıyım dese inanacaksınız.


Açık konuşayım. Anlattıklarına zerre kadar inanmasam da Haktan Akdoğan’ın azmini ve UFO konusuna olan tutkusunu takdir ediyorum. Bir program boyunca takılmadan, tamamen içi boş bir konuyu kendi mantık sınırları içinde çelişkiye düşmeden anlatabilmesi gerçekten önemli bir başarı.


Ömrünü bu konuyu tartışmaya ve hayal ürünü olan bir konuyu insanlara kanıtlamaya adamış. Bir gün uzaylılar Taksim meydanına inse, “Merhaba biz dostuz” dese herhalde buna en fazla Haktan Akdoğan üzülür ya da boşluğa düşer diye düşünüyorum.


Türkiye’de UFO konusuna gönül vermiş insanların uzaylılara ait ellerinde tek delil Roswell’deki “UFO Otopsisi” görüntüsünü, videoyu çekenlerin bile kurgu olduğu itiraf etmesine rağmen internet üzerinden yayınlamaya devam ederek dezenformasyon yapıyorlar. ( )


Sahte uzaylı otopsisi videosunun prodüksiyonunu yapan Santilli isimli yapımcı, 2006 yılında bir makale yayınlayarak bu görüntülerin sahte olduğunu dünyaya duyurdu. ( )


Kitaplığımı karıştırırken elime bir bilim dergisinin 1997 yılında yayınlanmış bir sayısı geldi. Derginin kapak konusu “UFO Şarlatanlığı” başlığını taşıyor. Dünyada bu konu ile ilgili yapılmış çalışmaları inceleyen dergi, UFO iddiası ile objektiflere takılan görüntülerin büyük bir kısmının atmosfer olayları, metoroloji balonu, sokak lambası, uçak, gök cisimleri, helikopter, uydu, maket uçak vs olduğu örnekler ve kanıtlarla anlatılıyor.


Görüntülerin büyük bir çoğunluğunun da düzmece olduğunu söylememe gerek yok sanırım…


Yerli yabancı birçok bilim adamının da görüşlerine yer verilmiş.


Bu bilim adamlarından biri de UFO konusunda en deneyimli isimlerden biri Astrofizikçi Prof. Dr. Orhan Gölbaşı…


Yıllardır bu konuyla ilgili araştırmalar yapan, yaptığı açıklamalar nedeniyle UFO’cular tarafından defalarca mahkemeye verilen Gölbaşı yıllarca süren araştırmalarını birkaç cümle ile özetliyor:


Gölbaşı, `UFO vardır, zaten UFO tanımlanamayan uçan cisim demektir. Ama uzaylılara ait bir UFO söz konusu değildir. Şu ana dek görüntülenen tüm UFO`lar gök kaynaklı, yıldızlara ve gezegenlere ait görüntülerdir` diyor.


Uzaylıların araçları olarak tanımlanan UFO iddalarının bir aldatmaca olduğunu belirterek bugüne kadar ortaya konan resim ve sembollerin tamamen birileri tarafından hazırlanmış materyaller olduğunu savunuyor. Prof. Dr. Gölbaşı, sahte doktor gibi birçok meslekle ilgili sahteciliği ortaya konan kişilerin tutuklanıp hapse atıldığını ancak astronomi ile ilgili sahte verileri ortaya konanlara böyle bir uygulamanın yapılmadığının da altını çiziyor. .


İnternette bu şarlatanlığı ortaya koyan birçok site var. Bu sitelerde tek tek. isim ve tarih verilerek, kimin hangi tarihte hangi UFO iddiasını neden ortaya attığını ve onun nasıl çürütüldüğü açıklanıyor. Hatta bazı internet siteleri bir sokak lambasının tripot kullanılmadan amatör kamera ile çekilmiş görüntülerinin UFO’ya nasıl benzetilebileceğini video örnekleriyle anlatılıyor.


Yapılan araştırmalarda, uzaylılarla temasa geçtiğini iddia edenlerin büyük bir kısmında ise psikolojik bazı rahatsızlıklar dikkat çekiyor. Hayal dünyaları güçlü, yaşadığı hayatı beğenmeyen, hayal ile gerçeği birbirine karıştıran bazı insanlar çeşitli UFO senaryoları ile ortaya çıkabiliyor.


Filmi vizyona giren, yeni kitabı ya da CD’si piyasaya çıkan insanların uzaylılarla temasa geçtiğini söylemesini ise bu kulvarın tamamen dışında tutuyorum
kaynak çeşitli dergiler ve bilim adamları (şarlatanlar yoktur)
 


serinaga

serinaga

Üye
Gözle görmeyince, elle tutmayınca hep sanal dünyaların sanal kahramanları vardır, ama doğru ama yanlış, ehhh varsa da elbet bir gün karşılaşırız ... İşte o an anlarız.
 
SHS

SHS

Üye
hacı sen mi hazırladın bu yazıyı
 
lolaman

lolaman

Üye
Ufo olsa ne olcak olmasa ne olcak varsa ya ölcez ya da acayip güzel bi evrene gitcez bu kadar basit :D
 
cihan10

cihan10

Üye
    Konu Sahibi
Ufo olsa ne olcak olmasa ne olcak varsa ya ölcez ya da acayip güzel bi evrene gitcez bu kadar basit :D
gideceğin yerin güzel bir evren olacağı nı nerden biliyorsun belkide çok sıcak olacak
 
SHS

SHS

Üye
davet eden yok zaten neyi tartışıyonuz :ehe
 
Astrosman

Astrosman

Üye
:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt