Ücretsiz java navigasyon sistemi (Samsung Monte'de denendi)

Sponsorlu Bağlantılar

Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
Ücretsiz java navigasyon sistemi (Samsung Monte'de denendi)
Bu örnek görüntüsü bilgisayarda yapıldığı için gerçeğinden biraz farklıdır.

Bir buçuk saatinizi ayırarak (ki aşağıdaki haritalara sahip değilseniz bir buçuk saat) ücretsiz navigasyon sahibi olmak istermisiniz? Anlatımı uzun ama kolayca yükliyebileceğiniz bir program.

We-Travel programını duymuştur belki. Bu program ile ücretsiz navigasyon yapabilecez. Yalnız kullanacağımız programlar freeware programlardır. Herhangi bir karşılık beklenmeden geliştirilmektedirler. Bu nedenle hatalar çıkabilir, normaldir.

Kullanacağımız telefonda GPS desteği olmalıdır. Yoksa navigasyon yapamayız.

We-Travel programı(cihaza kurulacak) -> "I agree to the terms listed above" tıklayıp download tuşuna basarak indirebilirsiniz.

Mapgenerator programı(bilgisayarda çalıştırılacak) -> (Son Sürüm)

Mapgenerator programının çalışması için bilgisayarınızda MySQL'nin yüklü olması gerekmekte ->

Ayrıca haritaları Garmin haritalarını kullanarak oluşturacağımız için bir de haritasını oluşturacağınız bölgeyi iaçeren .img uzantılı(Garmin Mobile'ın kullandığı haritalardan) bir Garmin haritası gerekmektedir. İllegaloldunu düşündüğümden direk link yayınlamicam. Başka bir konuya yönlendircem. [/COLOR] haber.com/m_36011868/mpage_1/_/tm.htm bu konu içerisinde yorumlarda bulabilirsiniz. İnternette küçük bir araştırma yaparakta haritayı bulabilirsiz.

Anladığınız gibi Mapgenerator programının kendisi de Java ile çalışıyor. Hepinizin bilgisayarında yüklüdür ama yine de söyleyeyim. Bilgisayarınızda Java'nın da yüklü olması gerekiyor.

Önce MYSQL programını kuruyoruz. Kurduktan sonra ayarların yapılacağı bir ekran açılacaktır. burada devamlı next diyerek geçiyoruz. En sonda 'password' yani şifre yazacağımız ekran geliyor. Burada şifremizi yazıp hemen altındaki ''Enable root access from remote machines'' kutucuğunu işaretliyoruz. Next, Execute diyerek ayarları uygulayıp kaydetmiş oluyoruz. Bu konuya fazla girmeyeceğim çünkü asıl konudan ayrılmak istemiyorum.

İndirdiğimiz "WeTravel_Mapgenerator_2.20.zip" içerisindeki Yeni klasörünü masaüstüne çıkartıyoruz. "start Wetravel Mapgenerator.exe"ye tıklayıp, programı açıyoruz.
Not: Bende "java.lang.NullPointe..." hatası veriodu bu işlemi yapınca düzeldi. Anlatığım işlemi yapmak için "WeTravelGen.7z" indirip içindeki dosyaları önceden indirdiğimiz. "WeTravel_Mapgenerator_2.20.zip" içerisindeki WeTravelGen klasörünün içerisine çıkartın.




We-Travel Mapgenerator en son sürüm olduğu için burdaki resimler ile birkaç farklılık olabilir.











Artık sıra harita ve bazı gerekli dosyaları telefonumuzun hafıza kartına atarak programın kurulum ve kullanımına geldi. We-Travel'ı indirdiğiniz(ilk link) paketin içinde klasör dizinleri hazırlanmış. Bu klasörleri hafıza kartınızdaki WeTravel klsörüne kopyalayın. Yeni versiyon için gereken klasör dizini değişik ve ilk kurulum için daha basit. Ankara haritasını atacaksanız, WeTravel\Maps\Ankara şeklinde olacak. Bunun için verdiğim linklerde ismi Map olan klasörün adını şehir ile değiştirip WeTravel\Maps içine atmanız yeterlidir.

We-Travel'ı kurup çalıştırıyoruz ve program bize hafıza kartında kullanacağı bölümü otomatik arayıp aramamasını soruyor. Aramasını isteyip WeTravel adlı klasörü bulmasını sağlamış oluyoruz. Evet diyoruz ve program menu, skin gibi bazı ayarların bulunduğu bir sayfa açıyor. Burada uğraşmanıza gerek yok, sonra istediğiniz gibi seçerseniz. Ok diyerek ilerliyoruz. Şimdi ise bir yer ismi yazıp bu şekilde haritadan bir yer bulmamızı istiyor. Örn: "Tokat" yazıyoruz. Gelen seçeneği seçtikten sonra sokak adı istiyor. örn: Mustafa yazıp uzakta ara'ya tıklayıp. Aradığımız cadde sokak... orda çıkacaktır. We-Traveli her açtığımızda seçtiğimiz caddeden başlıyacaktır.

Şimdi bazı ayarları yapma vakti.
Menu / Settings / GPS içinde Internal GPS seçeneğini seçiyoruz.
Menu / Settings / Screen içinde yolu 3 boyutlu görmek istiyorsan 2D on üzerine bir kere tıklıyoruz ve 3D on şeklinde değiştiğini görüyoruz(bu isteğe bağlıdır)
Tema, skin gibi görünüm ayarlarını Menu / Settings / Advanced / Screen Details içinden yapabiliyoruz. Yine aynı yerden otomatik ekran dönmesi(destekliyorsa), ekranda nelerin gösterileceğini(yer isimleri, ikonlar vs), dokunmatik ekranlar için özel bazı tuşlar seçebiliyoruz.
Daha çok çeşit ayarlar var sizlerin kurcalayınca göreceği gibi ama şimdiden karışıklık yaratmak istemiyorum. Zamanla gerekli gereksiz her türlü ayar ve paylaşımların yapılacağına inanıyorum.

Yukarıdan istediğimiz ayarları yaptıktan sonra menuden exit diyerek çıkıyoruz. Programa tekrar gireceğiz ancak bu sefer açılıştan itibaren GPS'in kullanılabileceği bir yerde olmalısınız. Tekrarlamakta fayda var. Daha önce kullanmadıysanız GPS'inizin ilk bağlantısı 10 dk kadar sürebilir. Sonraki kullanımlarda 10-20 sn arasında değişmektedir. GPS bağlandıktan sonra(her cihazda bazı ikonlar olur bağlanıldığını gösteren) ekranda harita çıkacak ve bulunduğunuz konumu gösterecektir. Daha sonra menuden Navigate To diyerek istediğimiz yeri yazarak vs. sesli navigasyon yapabiliriz..

Hazırlanış, kurulum, genel kullanım genel olarak bu şekilde. İlerleyen süreçte fırsat buldukça programı beraber iyice irdeleyeceğiz. Birbirimize yardım ederek ve aşağı da bahsedeceğim şekilde hata veren ya da bir terslik oluşan durumlarda log dosyalarını paylaşarak programın gelişmesine katkıda bulunarak bu konuda bir soru işareti bırakmayacağız. Hayırlı olsun diyeyim herkese :)
Log dosyaları konumları(yazılı metin dosyalarıdır)
Cep telefonumuza kurduğumuz We-Travel programı için; Hafıza Kartı\We-Travel\Logfiles içinde,
Bilgisayarımızda çalıştırdığımız Mapgenerator programı için C:\Windows\System32\WeTravelGen\LOG içindedir(lastlog dosyaları en son yapılan işlem içindir).

Samsung Monte - Wetravel


Görüntüler detaylı değildir. Bu görüntüler uyduya bağlanmamışken çektim. İleride navigasyon uygularken çekip buraya ekliyeceğim​



Birkaç ekran görüntüsü paylaşalım











Paylaşılan Haritalar


Ankara haritası ->

İstanbul haritası ->

Mersin haritası ->

Trabzon haritası ->

İzmir haritası ->

Aksaray haritası ->

Kayseri haritası ->

Konya haritası ->

Tokat haritası ->

Antalya haritası ->

Bursa haritası ->

Samsun haritası ->

Çanakkale haritası ->

Sivas haritası ->

Kocaeli haritası ->

Amasya haritası ->

Isparta haritası ->

Adana haritası ->

Batman haritası ->

Diyarbakır haritası ->

Aydın haritası ->

Çorum haritası ->

Denizli haritası ->

Giresun haritası ->

Kahramanmaraş haritası ->

Türkiye Haritası ->

veya

burdan türkiye haritası indirebilirsiniz ama bu haritalar pek detaylı değil



Not: Bir kısmı alıntı bir kısmı kendi emeğimdir.​
 
  • Beğen
Tepkiler: giresunlu_23, 32dragon, vedovedo ve 8 diğerleri


JavaStar

JavaStar

Üye
Samsung Starda navigasyon var mı?
 
Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
Malesef starda navigasyon yok ama ücretsiz olarak haritada gezineblirsiniz
 
ekremozo

ekremozo

Üye
monte de deneyen var mı
 
Paranoya

Paranoya

Üye
teşekkürler.
 
ekremozo

ekremozo

Üye
hacı bu donanimhaber dekinin aynısı.... hadi onu geçtik ben cmd den kod yazdığımda hata verıyor ne dıyosun bu işe?
 
Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
hacı bu donanimhaber dekinin aynısı.... hadi onu geçtik ben cmd den kod yazdığımda hata verıyor ne dıyosun bu işe?

Yazının altında alıntı bir kısmının kendi emeğim olduğunu yazmıştım. Programların yeni sürümleri çıktı. Ayrıca bu kurulum rehberine bir kaç ek yaptım. Bunları sizinle paylaşmak istedim.
Ayrıca Cmd'den uğraşmaya gerek yoktur. yazıyı okuduysan kendinde göreceksin. İndirdiğin Mapgeneratör'ün içerisinde .exe uzantılı uygulama var. Oradan açabilirsin. İlgin için teşekkürler.
 
ercdgn

ercdgn

Üye
şuanda karta atamadığım için deneyemiyorum ama eve gidince denicem bakalım çalışıo mu:)
 
acati

acati

Üye
Deneyip çalıştıranlar Telefon modellerini de yazarlarsa memnun oluruz..
 
  • Beğen
Tepkiler: enexx5454
TasteKiN

TasteKiN

Üye
"You can not run this application! Use a valid EXE" bu hatayı aldım nedir ki bu :S
 
sErDArcAAn

sErDArcAAn

Üye
Uzun süredir we travel kullanıyorum . cidden cok nazli bi iş özellikle güncel harita ayarlamak. we travel resmi forumunda harita edinebilir veya güncel harita edinme yolları anlatılıyor [google translate] .
Not ekliyim : pek kararlı degil ama ücretsiz navigasyon olarak şu anlık tek secenek bu .
Paylaşan arkadaş sagolsun.
 
Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
"You can not run this application! Use a valid EXE" bu hatayı aldım nedir ki bu :S

Kardeş blgisayarında java yüklü mü? değilse yükle. Öyle bi dene. Olmazsa bi önceki sürümü var onu dene. Kurulumu şöyle;
Öncelikle aşağıdaki linkten programı indir ve arşiv içindeki "Yeni" klasörünü masaüstüne çıkar.

Başlat -> Çalıştır -> Boşluğa "cmd" yazıp tamama tıkla. -> Komut sistemine "desktop\Yeni\WeTravel_Mapgenerator.jar -WTRUN -Xmx1024m" ekle. Aşağıdaki gibi "c:\Documents and Settings\kullanıcı isminiz\desktop\Yeni\WeTravel_Mapgenerator.jar -WTRUN -Xmx1024m" satırı oluşacaktır. Enter'a basıp programa girebilirsin.



Uzun süredir we travel kullanıyorum . cidden cok nazli bi iş özellikle güncel harita ayarlamak. we travel resmi forumunda harita edinebilir veya güncel harita edinme yolları anlatılıyor [google translate] .
Not ekliyim : pek kararlı degil ama ücretsiz navigasyon olarak şu anlık tek secenek bu .
Paylaşan arkadaş sagolsun.

Kardeş Sende sağol. Dediklerinde haklısın. Bu program ücretsizler içerisinde en iyisi. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Bu arada iyiki dedin. Programı iyice araştırmak yeni menü temaları vs. indirmek isteyenler aşağıdaki linklere bakabilirler.

 
TasteKiN

TasteKiN

Üye
tamam hoş güzel herşeyi yaptım bu seferde haritayı oluşturur iken yarısına geldiğinde " error generation " hatası aldım :D


 
Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
Bendede aynı hatayı veriodu. Aşağıdaki yazıyı uygularsan düzelecektir.

İşlemi yapmak için "WeTravelGen.7z" indirip içindeki dosyaları önceden indirdiğimiz. "WeTravel_Mapgenerator_2.20.zip" içerisindeki WeTravelGen klasörünün içerisine çıkartın.
 
TasteKiN

TasteKiN

Üye
deniyorum arkadaşım teşekkür ederim...


yok olmadı win 7 kullanıyorum galiba bunun ile alakalı olmuyor aynı hata
 
Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
deniyorum arkadaşım teşekkür ederim...


yok olmadı win 7 kullanıyorum galiba bunun ile alakalı olmuyor aynı hata

Hangi ili istiosan söylersen gönderbilirim. Başka çözüm yolu istersen vista ve Win 7'de başlatta arama kısmına cmd yaz, listede çıkacaktır. Her ihtimal için sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırı seç.
 
TasteKiN

TasteKiN

Üye
Samsun haritası istiyorum Sinop da dahil olursa güzel olur valla :D

Bak şimdi mapgenerator indirdim Cmd yi yönetici olarak çalıştırıyorum verdiğin kodu yazıp çalıştırıyorum haritayı seçiyorum ilerle diyorum sonra o hatayı veriyor. Yalnız ikinci verdiğin alternatif link ile ne yapacağımı çözemedim ve Yeni dosyasına koydum galiba öyle olması gerekiyor idi :D
 
Aqrp00

Aqrp00

Üye
    Konu Sahibi
Hayır yeni dosyasının içerisindeki WeTravelGen içerisine koyman lazım. Bu arada haritayı hemen hazırlıyorum :D
Samsun haritası ->
Burada samsun haritası var şimdi sinopla birlikte hazırlıyorum :D
 
TasteKiN

TasteKiN

Üye
o link ölü arkadaşım ya

yok öyle de yapıyorum böyle de yapıyorum olmuyor kafayı yiyeceğim :D
 


Üst Alt