ÜCRETSİZ!!! Dropbox 20GB+ Zaman Kısıtlamasız Depolama Alanı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cihancndn

Üye
    Konu Sahibi
ÜCRETSİZ!!! Dropbox 20GB+ Zaman Kısıtlamasız Depolama Alanı
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu alandaki neredeyse tüm sistemleri denedim. Box cazip gibi görünsede (50 gb veriyor fakat aylık 10 GB sınırlaması var üstelik çook yavaş) Rahatlıkla en iyisi DropBox diyebilirim, fakat ücretsiz olarak sadece 2GB sağlaması, veya bazı telefon alan kişilere 2 yıllık 50 GB vermesi 2 yıl sonunda ne olacağı muamma oluşu, beni farklı arayışlara itti. Önce aynı PC den farklı account denedim fakat olmadı IP adresi aynı olduğu için yemedi, 2-3 gündür bu Dropboxta 20 GB'ın üzerine çıkmaya çalışıyordum, sonunda başardım, bunu da birçok kez sıcak fırsat yakaladığım artık aile gibi olduğumuz DonanımHaber ailesi ile paylaşmak istedim. Başta biraz karışık gelebilir, fakat 20GB üzerine çıkmak çok ama çok basit. Bu bir açık, henüz fixlenmemiş bir açık o nedenle elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ediyorum. Zaman alıyor, sabır istiyor ama değeceğini düşünüyorum

DropBox'ta 20 GB+ için Aşağıdaki aşamalar eksiksiz yapılmalıdır...

1 - Aşağıdaki linkten yeni bir hesap alıyoruz.

DropBox Hesabı Aç ------> (2 dropbox hesabım var, 1. hesabımı bu şekilde kendim çıkarttım 22 GB'a. diğer hesabı da kendim yapacaktım, fakat herkes yararlansın diye konu açtım forumda paylaşayım dedim, konu biraz uzun ve zahmetli gördüğünüz gibi. Konu açmaya baya zaman ayırdığım içinde referans linkimi ekledim. Bu linki kullanarak hesap açabilirseniz çok mutlu olurum. Bana da ufak bir teşekkür etmiş olursunuz)

2 - Login olduktan sonra ''Bonus Space'' sekmesine geçip ''Invite a Friend'' kısmına tıklıyoruz, en altta çıkan referans linkimizi bir yere kaydediyoruz.

3 - Aşağıdaki linkten VirtualBox programını indiriyoruz. Bilmeyen arkadaşlar için; bu program Windows üzerinden farklı bir işletim sistemi kullanmanızı sağlıyor.

VirtualBox İndir ------>

4 - Aşağıdaki linkten de VirtualBox ta çalıştırmak üzere Ubuntu İşletim Sistemini indiriyoruz.

------>

5 - VirtualBox'ı kurduktan sonra ubuntu için sanal bir bilgisayar kurmamız gerekiyor;

✔ Bunun için ''New'' sekmesine tıklıyoruz. sanal pcniz için isim seçiyorsunuz, Type kısmından linux seçiyoruz, Version bölümünde ise ubuntu seçiyoruz.

✔ Bir sonraki aşamada sanal bilgisayarım için kullanmak istediğimiz ram miktarını atıyoruz.

✔ Sanal bilgisarayarınıza ''Create a virtual hard drive'' ı seçip sanal bir diskte ekleyebilirsiniz.

✔ Son olarak Create butonuna basıyoruz. indirdiğimiz iso dosyasını seçiyoruz, ardından starta basıyoruz.

✔ Biraz bekledikten sonra seçim ekranı gelecek ''Ubuntuyu denemek istiyorum'' veya ''try ubuntu'' kısmını seçiyoruz.

6 - Sistem açılınca Firefox'a tıklıyoruz ve adresine gidiyoruz. Burada Ubuntu için dropbox uygulamasını indiriyoruz. Install butonuna tıklıyoruz programı kuruyoruz. (32 bit ubuntu indirdiyseniz 32, 64 ise 64 olanı indiriyoruz)

7 - Dropbox uygulamasını çalıştırıyoruz, "I already have a dropbox account" seçiyoruz, ama başka bir işlem yapmıyoruz, Firefoxu açıp başta kaydedin dediğim referans linkini giriyoruz ve sayfayı açıyoruz.

8 - ÇOK ÖNEMLİ! Diğer 7 işlemi eksiksiz yaptıysanız herşey yolunda demektir, tamda herşey yolundayken VirtualBox menüsünden ''Machine'' sekmesi altından ''Take Snapshot'' yapıyoruz, ve sistemi öylece kaydediyoruz. Bu işlemi, defalarca aynı kurulumu yapıp zaman kaybı yaşamamak için yapıyoruz...

9 - Firefox'ta Açtığımız referans linkine kafamıza göre bilgiler giriyoruz, (isim, soyisim, mail ve şifre şeklinde) Dropbox uygulamasına mail ve şifreyi giriyoruz. 2 GB seçip aktive ediyoruz. Eksiksizce yaptığımız bu işlem sonucu 500MB kazanıyoruz.

örnek:
Ali
Can
[email protected]
121212

10 - İşemi yeniden yapmak için VirtualBox'ta (Machine -> Close -> Power off Machine & select Restore current snapshot) yapıyoruz, sonra tekrar starta basınca hızlıca uydurma bilgiler girip yaptığımız işlemleri tekrarlıyoruz. Her bir seferde kotamız 500 MB arttırılıyor. Bu şekilde toplamda 16 GB kazanıyoruz. Yani 32 kez bu işlemi tekrarlıyoruz. 16 + 2 = 18 GB depolama alanımız oldu bile

18 GB alan için ortalama gerekli zaman :

15 dk ilk işlemler,

her bir oturum 2 dakika = 32x2 = 64 + 15 = 79 dakika

11 - Yukarıda ki işlemler bitince Get Free Space sekmesine tıklıyoruz, burada twitter, facebook, görüş zımbırtılarını gerçekleştiriyoruz ve 750 MB ekstra alan kazanıyoruz. Sonra Facebookta ve twitter beğenmekten vazgeçip takibi bırakabilirsiniz :)

12 - Son aşama ise kendi halinde gelişen bir durum, minimum 4 GB'lık bir hafıza kartına kendi çektiğiniz fotoları kopyalıyorsunuz. Ben macro çekimlerimi ekledim (fotoğrafların diskteki boyutu minimum 2.51 GB olmalıdır) Kopyaladığınız yol DCIM/Camera şeklinde olmalıdır. Yani hafıza kartına girince DCIM klasörü altında bulunan Camera klasörüne kopyalıyorsunuz, bu hafıza kartını, dropbox yüklü olan ve hesabınızla ilişkilendirdiğiniz, tablet veya telefona takıyorsunuz. Wi-Fi açıyoruz, ve fotolar DropBox hesabına yüklenmeye başlıyor, Her 500 MB foto için 500 MB hediye ediyor bize Dropbox, ta ki 3 GB limitine ulaşana kadar.

13 - Bu işlemler sonucunda hesabım 22 GB olarak görünüyor. 1.5 - 2 saatlik bir zaman gerekiyor tabii ama verilen emeğin karşılığını alıyorsunuz. :D

14 - Alıntı değildir kendi emeğimdir arkadaşlar.

Herkese iyi forumlar. :)
 
calypso16

calypso16

Üye
ben bonus space sekmesini bulamadım

- - - Eklendi - - -

buldum tamam peki virtuel box pc'ye zarar verirmi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt