Tuz Gölü'nde kuruma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Tuz Gölü'nde kuruma
Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, Tuz Gölü ve diğer göllerin sanılanın aksine küresel ısınma sonucu değil yanlış su politikaları nedeniyle kuruduğunu savundu







Güven Eken, yaptığı yazılı açıklamada, Tuz Gölü'nün yer aldığı Konya Kapalı Havzası'nda DSİ'nin yanlış su politikaları nedeniyle her yıl bir Tuz Gölü kadar suyun israf edildiğini öne sürdü.

DSİ'nin yanlış su politikaları yüzünden yılda 1 milyar 150 milyon metreküplük emniyetli su rezervine sahip Konya Havzası'nda 1 milyar 786 milyon metreküp su tüketildiğini belirten Eken, bu kapsamda her yıl havzada 636 milyon metreküp yani bir Tuz Gölü'nü dolduracak miktarda suyun kaybedildiğini ifade etti.



Konya Kapalı Havzası'nda DSİ tarafından yapılan baraj ve kanal inşaatları, on binlerce yasa dışı kuyu ve aşırı su tüketen tarımsal ürünlerin son 20 yılda Türkiye'nin en büyük ikinci gölünü kuruttuğunu belirten Eken, buna bağlı olarak başta flamingolar olmak üzere birçok canlının yaşamının tehlike altında olduğunu bildirdi.

Eken, Tuz Gölü'nün kurumasına neden olarak küresel ısınma gösterilse de asıl nedenin DSİ'nin suyun aşırı kullanımıyla sonuçlanan tarımsal su yatırımlarının uygulanması olduğunu savundu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt