Türklere özgü bazı davranıslar...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

worldcild

Üye
    Konu Sahibi
Türklere özgü bazı davranıslar...
arkadaslar işin esprisi tabi tartısma konusu olacagını düşünmüyorum...

Bu okuyacagınız tüm davranışlar sadece türklerde görülmüştür,bazılarını daha önceden duymuş olabilirsiniz,duymasanız bile en az bir tanesini yaşadığınıza eminim
Başlıyoruz...
Dışarıda yemek ve türkler...
1)Lokantada,restıranda,çay bahçesinde vs...kimse oturmasada ''bu sandalye boş mu,alabilirmiyim? denilmelidir.O sandalyenin görünmeyen bir sahibi mutlaka vardır....ve genelde tuvalettedir
2)Açık havada sigara içerken kül tablasındaki küller rüzgara kapılıyorsa,bir peçeteyi kül tablasına yerleştirip,üzerine su dökmek,rüzgara yapılmış en iyi naniktir

Okul ve türkler...
1)Sınıfta sözlü için ayağa kalkan öğrenci yerine oturmadan önce dikkat etmelidir...Arkada oturan öğrenci,sözlüye kalkan öğrencinin sırasına ayağını uzatabilir,sıra üzerine kalem,kalem kutusu,silgi koyabilir...Dikkat edilmediği takdirde,ilgili öğrencinin kalçasında acı hissetmesi mümkündür
2)Sınav başlamadan önce,sıra üstüne koyulan çantalarla,öğrencilerin iki ülke gibi etkileyici bir sınırla ayrılmaları,öğrencilerin kopya çekmesin diye aldığı bir önlemdir...
3)Her pazartesi sabahı ve cuma okul çıkışı,bayrak töreni öncesindeiokul müdürü ''evladım konuşmayı kes,arkadaki oğlum önüne dön,öndeki arkana dön,bak hala konuşuyor,kime söylüyorum vs...''bağırışlarıyla müdür olduğunu hisseder,hissettirir...

Misafirlik ve türkler...
1)''Misafire hoş geldin dedin mi ?'' Çocuğa yaşatılacak en büyük kabuslardan biridir,gelen misafire göstere göstere''hoşgeldin''deyip kabusdan kurtulmak gerekir
2)Ev sahibi,misafirin utandığından rahat yemek isteyemediğini düşünür...''Az olsun fasulye''ricası bu yüzden,tabak ağzına kadar fasulyeyle doldurularak karşılık görür...

Çocuk ve türkler...
1)Anne-baba arasındaki tartışmalarda çocuk babasından yana taraf olursa,annenin''O babansa ben de annenim...Hep onu tutuyorsun...''Muhtemek bir tınıdır...
2)Akrabaya,eşe,dosta,ziyarete gidildiğinde çocuk önüne koyulan gıdalara,ilk defa görmüş gibi saldırırsa,iştahının açıldığı anne tarafında iade edilir ve özellikle ''evde olsa yemez''sözü vurgulanır...
3)Evin ekmek ihtiyacı hep seyreden en güzel filmlerde belirir...Çocuk ekmek almayı redderse''sen dururken ekmek almaya annenmi gidiecek ?''demagojisiyle köşeye sıkıştırılır,ikna edilir...

Sokak ve türkler...
1)Belediyenin yaptığı kazı çalışmalarında kullanılan iş makineleri etrafında kalabalığın toplanmasını sağlar...İş makinesini temposuna hayran olan fertler,saatlerce kazı çalışmakarını seyredebilirler...Bazılarının çalışmaya katılıp''topla gel,indir,kaldır,hoppp dur...''demesine az kalmıştır...
2)Dükkanın önüne araç park edilmesinden usanan esnaflar;park edilmesi muhtemel yerlere''bidon,yağ tenekesi,sandalye,koltuk,taş,terazi...koyarak bu sorunu çözerler...:

Komşuluk ilişkileri ve türkler...
1)Apartman girişinde halını,yünün yıkanması bir şölen havasında gerçekleşir...Birbirleriyle iyi anlaşan komşu kadınlar,topluca halı yıkama kararı alırlarsa o gün apartmana girmek güçleşir...Her yer kurmaya bırakılmış halılarla,yünlerle doludur...
2)Gürültü yapan komşu kalorifer peteğine sert bir ****yla vurularak ikaz edilir...Gürültücü komşu üst kattaysa,fırça sapıyla tavana vurarak paylama da diğer bir yöntemdir...komşu bundan anlar mı ?...anlamaz

İşte size bir kaç türk davranışı derlemesi,umarım beğenmişsinizdir,yorumlar benim için çok değerlidir...

Alıntıdır !

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
:oke::ehe

dreamgirls

dreamgirls

Üye
ahhh şu çılgın türkler... yani bizler...:oke:
bize has davranışlar... eşimiz benzerimiz yok...:oke::bigstar:
teşekkürler... :sn:

POWER

POWER

Üye
Çok komikler yaw çoğu gerçekten bize has davranışlardır. :D

c3r3n

c3r3n

Üye
:kop: harfi harfine doğru.özellikle annem eve bi misafir geldimi misafir az olsun desede 3 kişilik yemek koyar.. :D

SelmanTE

SelmanTE

Üye
:alkis: eline sağlık

mservank

mservank

Üye
özellikle evdeols yemez çok doğru gerçekten çoğu çocuk öyle küçükken ben de yemezdim ama misafirliğe gittiğim yerlerde yerdim bi de müdürün pazartesi ve cuma törenlerinde demesi çok oğru

keremerson

keremerson

Üye
heeeepside tekeer tekeerrr doğru we hepside yaşadığımız şeyler :ehe:ehe:ehe çok güzeliz yaaa :D:D:ehe

__Midas__

__Midas__

Üye
Biz Türkler,,,,
cok güzel yazı ,teşekkürler

researcher

Üye
3)Her pazartesi sabahı ve cuma okul çıkışı,bayrak töreni öncesindeiokul müdürü ''evladım konuşmayı kes,arkadaki oğlum önüne dön,öndeki arkana dön,bak hala konuşuyor,kime söylüyorum vs...''bağırışlarıyla müdür olduğunu hisseder,hissettirir...

Bizim hocamızda playback yapmak yok derdi.....yani solermis gibi yampmayın.....Neden bilmem bu sozunden dolayı okul dergisinde kendisiyle ilgili igneleyici!!!!! yazılar cıktı.....

elmyra

Üye
evet kesinlikle hoş bir paylaşım bununlaa iligili Vedat ÖZDEMİROĞLU isimli bir yazarımız kitap yazmış belki duyanınız okuyanınız vardır "Selam Dünyalı Ben Türküm" Bu kitapda türklere özgü davranışlar anlatılmaktadır eğer okumadıysanız tavsiye ederim .

Walla ben kitabın yalancısıyım bu kitabın arka kapagında yazan türklere özgü davranışlar siz karar verinnn

Yürüyüş yaparken zıplayıp tabelalara vuranların, evde gömlek, kravat ve süveterini çıkarmayıp sadece altına pijama giyenlerin, gazetelerdeki insan fotoğraflarına türlü çeşitli bıyıklar çizenlerin hikâyesi...
"Kopya kişinin kıldığı namaz geçerli midir?" diye soranların, uzaylı görünce taş atanların, işkembe-kokoreç yasaklanır diye AB'den soğuyanların, yeni dökülmüş betona imza atanların hikâyesi...
Haftasonu ödevini pazar akşamına sıkıştıranların, bi arkadaşa bakıp çıkanların, duvarlarına geyikli halılar asanların, cep mesajından destan düzenlerin hikâyesi...
Adaleti mafya tezgâhlarında arayanların, Susurluk'tan sadece ayran çağrışımı çıkaranların, mermi manyağı yapanların/yapılanların, her şeye ülkücü ad bulanların hikâyesi...
Otobüste cam kenarında oturan, akşamüstü hüzne dalan, Aziz Nesin'e rakı kadehiyle rahmet okuyanların hikâyesi...
Her şeye ama her şeye alaturka bir tını verenlerin hikâyesi...
Tebessümden öte bir şey var bu kitapta... Belki muzip bir kahkaha, belki de derin bir iç çekme...
Hâl-i pür melalimiz işte...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
:) :) :)

sercan arıkan

sercan arıkan

Üye
ilkini okur okumaz farkettim bz türküz:D:D:D

qurbuz

qurbuz

Üye
:yuru

--------------- Ekleme ---------------

:D :pro:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt