Türkiyenin en kaliteli hattı satılıor TÜRKCELL :(:(

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eemir99

eemir99

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyenin en kaliteli hattı satılıor TÜRKCELL :(:(
Turkcell Sonera'ya satılıyor
Sonera Holding, Turkcell Holding'in yüzde 52 hissesine 3.1 milyar dolar teklif etti. Çukurova Holding, Sonera'nın teklifini uygun buldu.

İki şirket, nihai devir sözleşmesi için görüşecek. Turkcell’den İMKB’ye gönderilen açıklamada sözkonusu işlemin, nihai sözleşmelerin tamamlanması, hukuki incelemelerin tatmin edici şekilde sonuçlanması ve Sonera Holding’e Turkcell Holding ve Turkcell hisseleri için çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet tanınması da dahil olmak üzere, gerekli tüm resmi izinlerin alınması koşullarına bağlı olduğu bildirildi.

Hisse satışının gerçekleştirilmesi durumunda Çukurova Grubu şirketlerinin doğrudan veya dolaylı şekilde Turkcell’de sahip olduğu payın yaklaşık yüzde 13.5’e ineceği belirtildi.

Sonera Holding’den yapılan açıklamada ise hisselerin satışının ardından Sonera’nın doğrudan ve dolaylı olarak Turkcell İletişim’teki payının yaklaşık yüzde 64.3 olacağı kaydedildi. Sonera’nın TeliaSonera AB’nin tamamına sahip olduğu bir iştiraki olduğu bildirildi.

İşlemin bu yılın 2. çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği dile getirilen açıklamada, Turkcell'in halka açık bir şirket olarak kalacağı ve TeliaSonera'nın Turkcell hisseleri için çağrı yapmayacağı vurgulandı.

TeliaSonera'nın Turkcell'in halen yürürlükteki temettü dağıtım politikasını desteklemekte olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Çukurova yüzde 13,5 hissesiyle, Turkcell'in yerli ortağı olmayı sürdürecektir.

KOŞULLAR

Gelecekteki performans ve diğer beklentileri de içeren açıklamaların ileriye dönük olduğu, tabiatları itibariyle ileriye dönük açıklamaların gelecekte oluşacak olaylar ve koşullara bağlı oldukları için risk ve belirsizlik içerdikleri vurgulanan açıklamada, devamla şöyle denildi:

“Çoğu TeliaSonera'nın kontrolü dışındaki koşullara bağlı olarak gerçekleşecek sonuçların burada açık veya zımni olarak ifade edilen açıklamalarla örtüşeceğine dair herhangi bir garanti verilmesi mümkün değildir.

Özellikle bu basın açıklaması, iki tarafın şu anki anlaşmasının kesin bir anlaşma ile sonuçlanacağını ve de anlaşmada belirtilen işlemin tamamlanacağını varsaymaktadır. Bahsi geçen işlemin sonuçlandırılması, detaylı inceleme sürecine ve yasal ve üçüncü kişi onaylarının da dahil olduğu çeşitli koşulların sağlanabilmesine bağlıdır. Özellikle TeliaSonera'nın Sermaye Piyasası Kurulu'nca çağrıda bulunma zorunluluğundan muaf tutulması şartının yerine gelmesi gerekmektedir.”

TURKCELL'DE ÇOĞUNLUK HİSSELERİ TELIASONERA'YA GEÇİYOR

Fin şirketi Sonera ile İsveç şirketi Telia'nın birleşmesiyle kurulan TeliaSonera, 3.1 milyar dolarlık hisse alım operasyonu tamamlandığında, bölgesel bir GSM operatörü konumundaki Turkcell'de çoğunluk hisselerini ve yönetimi ele geçirmiş olacak.

Aralık 2004 itibariyle TeliaSonera'nın 15.4 milyon cep telefonu kullanıcısı (iştirakleri de dahil edildiğinde 51.4 milyon cep telefonu kullanıcısı), 8.3 milyon sabit hat telefon kullanıcısı (iştirakleri de dahil edildiğinde 8.9 milyon sabit hat kullanıcısı) ve 2 milyon internet kullanıcısı (iştirakleri de dahil edildiğinde 2.1 milyon internet kullanıcısı) bulunuyor.

TURKCELL'İN 23.4 MİLYON KULLANICISI VAR

Turkcell 2004 Aralık sonu itibariyle 23,4 milyon kullanıcısı ile Türkiye'nin önde gelen cep telefonu operatörü konumunda bulunuyor. Turkcell'in aynı zamanda Avrasya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetleri ve Ukrayna cep telefonu piyasalarında operasyonları yer alıyor. Turkcell son olarak İran'da yatırım için Irancell'in çoğunluk hisselerine iştirak etti.

İstanbul ve New York borsalarında işlem gören Turkcell'in, 2004'ün ilk dokuz ay sonuçlarına göre net satış miktarı 2 milyar 550 milyar dolar. Şirketin 2003 sonu itibariyle 5 bin 62 çalışanı var. Turkcell hisselerinin Çukurova Grubu'na ait hisselerinin bir bölümü, Grubun borçlarına karşılık TMSF ve BDDK tarafından rehin tutuluyor.

CITIGROUP, TURKCELL OPERASYONUNDA DANIŞMANLIK YAPTI

Citigroup'un, TeliaSonera'nın Turkcell'deki ek hisse alma işleminde TeliaSonera'ya danışmanlık yaptığı bildirildi.
 


paradox1026

paradox1026

Üye
bu 2004 ne ayak:D üzüldüm yha
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Valla önüne gelen satıyor ama bakalım belki daha hayırlı olur...
 
lovestar

lovestar

Üye
keşke satılsa hatta toptan imha edilsede turkcel kurtulsak...yeter yıllardır milleti soydugu...
 
eemir99

eemir99

Üye
    Konu Sahibi
kardeş bu anlşama 2004 yıldan bu yana hala sürüor ve her satılabilir rehin :S

--------------- Ekleme ---------------

Vodafone Gibi olmasında:)
telsim in satıldıgı çook iyi oldu neden dersen kardeş cem uzan hırsızın tekiiiydi :S milleti soyuyordu ve çok çok iyi oldu dünyaca ünlü vodofone satın aldı ve herkez memnun ama türkcell gibi olmasada
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
iyi valla o zaman kesin satılır.. hayırlı u'urlu olsun
 
eemir99

eemir99

Üye
    Konu Sahibi
bu satış olayı 2004 den bugüne kadar askıda her an türkcell satıla bilir askıda rehin :S giderse çok üzülürüm
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Bende üzülürüm ama turkcelı aratmaz çünkü satın alacak şirket bunun farkında
 
eemir99

eemir99

Üye
    Konu Sahibi
biliorum ama türkcelle çok günlerim geçtii onunla, ilk hattımdı ilk telefonumun tek hattıydı çok kontör yedirdim ama bi açıgını buluncada yedimm türkcell çok kaybet semde çok kazandım hiç yolda bırakmadı kontörüm sıfırdı kimseyle konuşumaıorum die üzülüordum ama o bana -(eksi) hakkı verdi gene konuştum tabi bi yere kadar gene kazandım onun gibi güçlü bi şirket giderse çok çok üzülürüm MEHMET AHMET KARA MEHMET çok güzel bi şirket açmışş türkcell özlicem
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Kardeş bune turkcell aşkı böyle:ehe yav yarısı satılıyor daha..
 
eemir99

eemir99

Üye
    Konu Sahibi
evt çok seviorumm
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Allah daim etsin aşkınızı :ehe :ehe
 

Solamente

Üye
yazık yaa :(
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
herşey özelleşti herşey satıldı bir benligimiz kaldı satılmayan
 
morfrap

morfrap

Üye
Bi helvasını yeriz. Haberimiz olursa:)
 
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Arkadaş bi zahmet kaynak linkini koyarmısın?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
438
spy ghost
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
371
ozakin70
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
774
Doğuş Pertez


Üst Alt