Çelebi'nin yarısı Hollandalı şirkete satıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Çelebi'nin yarısı Hollandalı şirkete satıldı
Çelebi Hava Servisi'nin yüzde 50'sinin Hollandalı Actera'ya devri ile ilgili sözleşme imzalandı.



Çelebi Ailesi'nin, Çelebi Havacılık Holding'deki yüzde 50 hissesinin 82.1 milyon TL ve 96.8 milyon dolar bedel üzerinden Actera Group kontrolündeki Hollanda'da yerleşik Zeus Aviation Services Investments BV'ye devredilmesine ilişkin hisse alım satım sözleşmesi dün imzalandı.

Yer hizmetleri şirketi Çelebi Hava Servisi'nden dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, aynı zamanda Çelebi Hava Servisi AŞ'ndeki (ÇHS) yüzde 22.63 hissesinin toplam 90 milyon lira bedelle borsa dışında Çelebi Havacılık Holding'e devredildi.

Açıklamada, Çelebi Ailesi'ne ait Çelebi Hava Servisi hisselerine ilişkin devir bedelinin Çelebi Holding tarafından, aileye ait holding hisselerine ilişkin devir bedelinin Zeus tarafından, kapanış tarihinde nakden ve peşin olarak ödeneceği kaydedildi.

"Kapanış işleminin tamamlanması sonrası holding sermayesini oluşturan hisseler, bunlara ilişkin oy hakları ve holdingin yönetim kontrolü Zeus ve Aile tarafından eşit bir şekilde paylaşılacaktır. Kapanış sonrası holdingin ÇHS'nin ödenmiş sermayesindeki iştirak oranı yüzde 77.36'ya yükselecektir" denilen açıklamada, işlemlerin tamamlanmasının gerekli izinlerin alınmasına bağlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada Zeus'un, Türkiye ve çevresindeki coğrafyalarda büyüme hedefli yatırımlara odaklanmış bağımsız bir özel sermaye fonu yönetim şirketi olan Actera'nın fonlarının bir iştiraki olduğu ve Çelebi Havacılık Holding'e yatırım yapmak amacıyla Hollanda'da kurulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

1.6 MİLYAR DOLARI AŞAN FON

"Actera, yönettiği 1.6 milyar doları aşan iki fonu ile beraber Türkiye'ye odaklı en büyük özel sermaye fonu yönetim şirketidir. Actera fonlarının yatırımcıları, Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu merkezli emeklilik fonları, kalkınma bankaları ve devlet yatırım kurumları da dahil olmak üzere, dünyanın önde gelen kurumsal yatırımcılardır."

Açıklamada söz konusu kararların, grubun havacılık sektörüne ilişkin yurtiçinde ve yurtdışında büyümeye yönelik stratejik planı çerçevesinde alındığı belirtildi.
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Çok yazık olmuş sabancı ortakları Pegasus vb şirket acacagina böyle eski bi şirketi alması daha iyi olurdu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt