Türkiye'de en çok o satıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'de en çok o satıldı!
Türkiye'de en çok satılan cep telefonu modeli; en çok tercih edilen markalar: Hepsi burada...

[SIZE=+0][/SIZE]Araştırma şirketi GfK, yayınladığı raporla Türkiye'nin cep telefonu pazarını gözler önüne serdi. Raporda yer alan sonuçlar arasında en dikkat çekici olan kısım, Nokia ve Samsung'un satış rakamları ile Türkiye pazarını tek kelime ile domine ediyor olması.
Nokia, Temmuz ayı çerisinde, Türkiye'de 457 bin adet telefon satarak pazarın yüzde 51.3'ünü elinde tutmayı başardı. Nokia'yı 250 bin adet telefon satışıyla Samsung izliyor. Bu rakam, pazarın yüzde 28.1'i anlamına geliyor. İki marka bir arada düşünüldüğünde, toplam pazar payları yüzde 79.4'e kadar çıkıyor.
Türkiye pazarının üçüncü ismi ise, özellkle çift hatlı ceplerle büyük çıkış yakalayan General Mobile. General Mobile'ın pazar payı, 23 binlik telefon satışıyla yüzde 2.6 seviyesinde. Dördüncü sıradaki LG'nin pazar payı yüzde 1.9 (16 bin satış), beşinci sıradaki Sony Ericsson'un payı ise yüzde 1.7 (15 bin satış).
Diğer markalar ise, toplam 130 bin telefon satışıyla, pazarın yüzde 14.4'lük kısmını paylaşıyor.

TÜRKİYE BİR YANA, DÜNYA DİĞER YANA...
Türkiye pazarını global pazarla karşılaştırırsak, ortada büyük bir uyumsuzluk olduğu söylenebilir. Nokia global pazarda yüzde 36'lık paya sahipken, Türkiye'de bu oran yüzde 51.3. Samsung ise global pazarda yüzde 19'luk paya sahip ancak Türkiye'deki payı yüzde 28.1.
Asıl ilgi çekici rakamlar ise; LG, Sony Ericsson ve Motorola cephesini işaret ediyor. LG dünyada yüzde 10 pazar payına sahipken, Türkiye'de sadece yüzde 1.9'luk paya sahip. Sony Ericsson ise global pazarda yüzde 6.2'lik oran yakalrken, Türkiye'de yüzde 1.7'de kalıyor.
Motorola içinse işler oldukça kötü. Dünya çapında yüzde 6.2'lik paya sahip olan Motorola, Türkiye'de ancak Diğer markalar kategorisinde kendine yer bulabiliyor.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATAN 3G DESTEKLİ TELEFONLAR
Yakın geçmişte hayatımıza giren 3G teknolojisi, hiç kuşkusuz cep telefonu üreticileri için büyük bir fırsat oldu. 3G destekli cep telefonu pazarında da Nokia liderliğini hiç kimseye bırakmadı. Nokia'nın bu alandaki pazar payı yüzde 65. İkinci sıradaki Samsung Nokia'yı yüzde 13 ile takip ediyor, üçüncü sırada ise, yüzde 11 ile Apple var.
Dördüncü sıranın sahibi, yüzde 5 ile Sony Ericsson. Diğer markalar ise, geriye kalan yüzde 6'lık dilimi paylaşıyor.
Peki ama görüntülü görüşme yapanların en çok tercih ettikleri modeller hangileri? İlk 5'te yer alan modellerin hepsi Nokia markasını taşıyor:
1. Nokia 3120
2. Nokia 6500
3. Nokia 6220
4. Nokia 5800
5. Nokia N73

TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATAN DOKUNMATİK CEPLER
Nokia'nın dokunmatik cep telefonu pazarına geç girmesi, kendisi adına, belki de en büyük bozgun anlamına geliyor. İlk 5'te Nokia imzasını taşıyan tek telefon 5800 XpressMusic. İşte en çok satan ilk 5 dokunmatik cep telefonu:

1. Samsung S5233
2. Nokia 5800
3. Apple iPhone 3G 8GB
4. Apple iPhone 3G 16GB
5. LG KP500 Cookie

TÜM TELEFONLAR: EN ÇOK SATAN İLK 10...
Tüm cep telefonları hesaba kapıldığında, en çok satanlar listesinin sadece Nokia ve Samsung'dan oluşması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Listede 6 Nokia modeli ve 4 Samsung modeli bulunuyor. 10 modelin de ortak özelliği, hiç birinin 500 TL'den daha pahalı olmaması.
İşte Türkiye'nin en çok satan ilk 10'u ve yaklaşık fiyatları:

1. Nokia 1203 90 TL
2. Nokia 6300 300 TL
3. Samsung E250 185 TL
4. Samsung M620 205 TL
5. Nokia 2630 180 TL
6. Samsung c260 95 TL
7. Nokia 5130 300 TL
8. Samsung S5233 480 TL
9. Nokia 3600 360 TL
10. Nokia 2680 190 TL

BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN.:oke:

• Beğen
Tepkiler: FİAT ALBEA, Esendağlı, sercan_54_54 ve 2 diğerleri

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
    Konu Sahibi
[SIZE=+0][/SIZE]Türkiye’de satılan her 10 telefondan 8’i Nokia veya Samsung. Endüstrinin diğer oyuncularının payı 1-2 puana işaret ediyor.

[SIZE=+0][/SIZE]
Türkiye’de cep telefonu pazarında oldukça ilginç bir durum var. Nokia ve Samsung’un toplam pazar payı yüzde 80. Bu iki üreticinin ardından gelen şirketlerin payı yüzde 2’lerin altında. Dünyada bu konuda söz sahibi olan global üreticiler (Motorola, LG ve Sony Ericsson) Türkiye’de bir türlü ayağa kalkamıyor.

Global pazarda da Nokia ve Samsung’un ağırlığı hissediliyor. Ama bir farkla. Diğer üreticiler de piyasada etkin oyuncu. Türkiye’de ise pazarın ilk ikisi hangi ürünü piyasaya çıkarırsa tüketici onu alıyor, hangi teknolojiye ağırlık verilirse onu kullanmaya başlıyor.
Bir tarafta Finlandiyalı üretici Nokia (pazarın yarısını kontrol ediyor), diğer yanda Güney Koreli Samsung. Temmuz 2009 verilerine göre bu ikiliyi izleyen ilk üretici ise yerli bir firma (General Mobile). Listenin dört ve beş numaralı oyuncuları LG ile
Sony Ericsson. Adından hiç söz edilmeyen üretici ise global ligin dördüncüsü olan Motorola.

Harca, kazan!
Rekabette iki oyuncunun pazarı domine etmesi, diğerlerinin adının hiç geçmiyor olmasının birçok sebebi var. Bunlar şu şekilde özetlenebilir...
- Nokia ve Samsung, EBITDA’sı (faiz, vergi ve amortisman öncesi kâr) yüksek firmalar. Hem ürünlerine hem de pazarlarına yatırım yapabiliyorlar. Türkiye’de Ar-
Ge ve insan kaynakları yatırımı olmasa da, büyük hacimli pazarlama yatırımından bahsedilebilir.
- Sony Ericsson ciddi finansal problem içerisinde. Urün gamı limitli. Her pazarda var olamıyor. Ölçek ekonomisini yakalayamıyor. Ucuz ürün çıkarmıyor, çıkarmayınca da pazarın genelini kaçırıyor. Üst kategorideki pahalı ürünlerde de rekabetten dolayı limitli bir pazar payı alabiliyor.
- İki Güney Koreli şirketin rekabetinde Samsung ağır basıyor. Adeta LG’yi eziyor. LG ve Samsung benzer ürün tiplerine sahip ama Samsung Ar-Ge ve yeni ürün atağıyla tüketiciyi yakaladı. LG de takipçi konumuna yerleşti.
- Sony Ericsson ve LG, iki güçlü rakibe göre Türkiye operasyonlarında oldukça zayıf kaldı. Pazarın hızına yetişemediler.
- Motorola, “Uzan-Telsim-borç, alacak ilişkileri” dolayısıyla Türkiye pazarına bir türlü ağırlık vermedi.

BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN. :)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
..escape..

..escape..

Üye
Güzel bilgi teşekkürler.ama gerçekten LG,Sony Ericson vb yani nokia samsung dışındaki markalar bizde tercih edilmiyor..

jackalx_06

jackalx_06

Üye
güzel araştırma teşekkürler.

jackalx_06

jackalx_06

Üye
bilgi için teşekkürler.

Laz¥

Laz¥

Üye
genel sıralama da 6300 ın en üstte olacağını düşünüyordum yanılmış sayılmam bilgi için teşekkürler :oke:

Laz¥

Laz¥

Üye
Teşekkürler :oke:

..escape..

..escape..

Üye
Teşekkürler

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Sağol

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Ülkemizin ekonomik durumunuda göz önünde bulundurursak bu oldukça normaldir.Elit kesimler telefon özelliği olmayan bazı çakma ıphone lara sırf dokunmak için 1100 tl verirken anadolu insanı iş görecek aletleri tercih etmiş.Ve tercihleride bana göre oldukça başarılı.Hem bütçesine uygun hem şık ve görsel.Kısacası Benim milletim işini bilir:ehe

merty24

merty24

Üye
Ülkemizin ekonomik durumunuda göz önünde bulundurursak bu oldukça normaldir.Elit kesimler telefon özelliği olmayan bazı çakma ıphone lara sırf dokunmak için 1100 tl verirken anadolu insanı iş görecek aletleri tercih etmiş.Ve tercihleride bana göre oldukça başarılı.Hem bütçesine uygun hem şık ve görsel.Kısacası Benim milletim işini bilir:ehe
katılıyorum

catalfleg

catalfleg

Üye
tşkler bilgilendirme içn..

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
    Konu Sahibi
Önemli değil arkadaşlar.

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
    Konu Sahibi

Bende katılıyorum :)

Ayrıca teşekkür eden arkadaşlara bende teşekkür ederim :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Güzel bilgiler,teşekkürler

Salihyet

Salihyet

Üye
En çok satan telefonların ortalama değeri 500 ü geçmiyor, ucuzlamadan alınmıyor cep telefonu..

Salihyet

Salihyet

Üye
iki konu birleştirilmiştir.

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
    Konu Sahibi
konular biraz farklı olduğu için ayrı ayrı açtım ama sorun değil :)

FİAT ALBEA

Üye
en çok satan 10 telefonun fiyatı 500 liradan aşağı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt