Türkiyede bir ilk lg optimus black 2.3.7 rom yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyede bir ilk lg optimus black 2.3.7 rom yükleme
Evet arkadaşlar şaka değil gerçek. Lg nin aylardır türkiyeye çıkartıp duramadığı 2.3 romu yabancı bir sitede 2.3.7 olarak buldum yükledim. Bu rom orjinal romun modifiye edilmiş halidir. Haliyle orjinal romdan daha hızlı ve performanslıdır.

Telefon açılış hızı müthiş derecede hızlanmış (10 sn)
Aşağı yukarı kaydırmaları müthiş hızlı
Titreşim seviyesi, ses seviyesi arttırılmış
Profil oluşturma (nokialardaki gibi)
Klavyede yanlış yazı silme kolaylaştırılmış. Tıkladığınız yere aşağı ok işareti çıkıyor ve sürükleyerek istediğiniz yeri kolayca görebiliyorsunuz. (Büyük eksikliğini yaşıyordum.)
Yeni efekli tuş kilidi
Kamerayı sessiz moda alma.
İnternet bağlantısını (wifi, yada data) usb üzerinden tek tıkla programsız ayarsız pc ye aktarma
Power tuşuna basılı tutulduğunda seçeneklerden ekran resmi çekme (screen shot)
Extra bass özellikleri
Gelişmiş menü seçenekleri
Tema seçenekleri
Rom manager
Cpu overclock
Sensör geçişleri hızlanmış (ekranı çevirdiğin gibi değişiyor, 720p video'yu bile resimmiş gibi takılmadan geçiş yapıyor.)
2 kat fazla zil sesi
Fabrika ayarlarına geri döndürürken, sd kartı da formatla seçeneği eklenmiş

Not: Radyo yoktur..

KURULUM

Bilgisayarınızda usbler kurulu telefonunuz rootlanmışsa devam edebiliriz.

1- ClockwordMo indir http://www.multiupload.com/R3IMVSZE7P

2- efonu Usb hata ayıklama modu açılıyken pc'ye bağla.

3- install.bat a tıkla. 3-4 sn. sonra telefondan superuser yetki isteyecek. Allow a tıkla.

CM7 ROM'U İNDİR

http://cyanogenmod.googlecode.com/f s/update-cm-7.1.0-SelfKANG7-2-OptimusBlack-signed.zip

4. İnen zipli rom dosyasını extract (zipten çıkartmadan) etmeden SD karta kopyala.

5. Telefonu "Recovery Mode"da başlatmak için marketten "an reboot" "azz boot" veya "quick boot" gibi uygulamalardan birisini kurup-çalıştırıp recovery'e tıklay k restart yapıyoruz ve telefon recovery modunda açılıyor.

6. Recovery Mode menüsüne gelince sırası ile "wipe data" ve "wipe cache" işlemlerini yapın. Böylece eski romdan kalan artık bilgilerin hepsi silinecektir. (Burası çok ö mli ilk önce bunları uygulayın yoksa cihaz kurulumdan sonra çalışmıyor boot ekranında kalıyor.)

7. Sonra, Install zip from sd card - Choose zip from sdcard - diyerek (SD karta attığınız zipli dosyayı seçiyoruz ve flash işlemi başlıyor.

İşlem bittikten sonra restart diyerek cihazı yeniden başlatın, yeni romunuz hayırlı olsun.

Rom içinde market yüklü değildir, rom kurulduktan sonra market romdan sonra kurulabilir. Aşağıdaki linkten market rom indirip, aynı CM7 rom kurar gibi işlemleri yapıyoruz. Bu işlem telefonumuza herhangi bir sorun vermeyecektir formatlamayacaktır, sadece eksik olan market yükleyip aktif hale getiricektir.

http://199.167.132.102/goofiles/e2227f7647a22f1bde9d6287d63b4ba6/4e9edf92/gapps/gapps-gb-20110828-signed.zip

• Beğen
Tepkiler: MURAT1425

saruman_me

saruman_me

Üye
tşkler kardeş sormak istediğim acaba video çekimi hala 3gp mi yoksa mp4 formatıylamı çekim yapıyor değişiklikten sonra..?

Lenneth

Üye
Cyanogenmod gerçekten çok kaliteli.

xpity

Üye
    Konu Sahibi
saruman_me

saruman_me

Üye
kötü olan benim tlf root lu değil ve bi türlüde rootlu olmuyor nasıl edicez şimdi kardeş bi akıl ve gözünü seveyim her yolu denedim:(

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Ben GingerBreak v.1.2.apk ile yapıyorum. Kurduktan sonra usb hata ayıklama modunu açıp programı çalıştırıcaksın, çıkan uyarıya OK diyip geçiceksin, yine gelen ekranda Root yazısına tıklayacaksın işlemler başlayacak, bitince telefon kendini resetleyip açıcak ve açılınca root olucaksın. Orjinal v10b v11a v11b romlarda bu işlemi yapıyordum.. Programı googleden bulup bir dene olmazsa başka şeyler deneriz.

saruman_me

saruman_me

Üye
ben yeni aldım bi ara kendini güncelledi v10c oldu sanırım olmamasının nedeni bu kardeş..

Jetlak

Üye
yok ya bu orijinal değil cyanogenmod bu

----------Eklendi @ 21:35:06 ---------- Yazıldı @ 21:34:02 ----------

bence lg android 4 ü bekliyor direk onu sunacak yoksa şimdiye orijinal 2.3 çıkardı

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Çakma rom diye birşey yok zaten. Bütün custom romlar orjinalin modifiyeli halleridir daha gelişmiş seçenekler sunarlar ve orjinalden 2 kat hızlıdır.

yok ya bu orijinal değil cyanogenmod bu

----------Eklendi @ 21:35:06 ---------- Yazıldı @ 21:34:02 ----------

bence lg android 4 ü bekliyor direk onu sunacak yoksa şimdiye orijinal 2.3 çıkardı

MURAT1425

MURAT1425

Üye
kardeş bunda uygulamarın yerlerini değişterebiliyoruzmu??

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Yeni bir launcher yüklersen değiştirebilirsin. Orjinali ile gelende otomatik yapmışlar ve değiştirilmesi yok. Sadece klasör açıp içine oyun ve programlar vs. gibi düzenleyebilirsin. Şuan için çıkan en hızlı rom. Varsın uygulamaların yeri değişmesin hızı yeter.

Jetlak

Üye
Çakma rom diye birşey yok zaten. Bütün custom romlar orjinalin modifiyeli halleridir daha gelişmiş seçenekler sunarlar ve orjinalden 2 kat hızlıdır.

Ben zaten çakma rom diye bir şey söylemedim, ayrıca kurduğun cümle de çok anlamsız ilk çakma rom diye bir şey yok demişsin ikinci kurduğun cümlede de orijinalden 2 kat hızlıdır demişsin nasıl bir çelişkidir bu?, ayrıca cyanogenmod da lg çıkışlı romun modifiyesi değil direk olarak google ın sunduğu androidin geliştirilmiş bir sürümü ayrıca tam olarak cyanogenmod çıkışlı da değil optimusa port edilmiş bir cyanogenmod

Masha

Masha

Üye
Optimus Black için diyorsanız ben bir yerde okudum. Eksikleri olduğu hakkında doğrumu ? Google market sorunlu falan :S

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Google market rom kurulduktan sonra ekteki dosya ile rom kurar gibi marketide kurabiliyorsunuz.

Jetlak

Üye
bu ayın sonunda orijinal rom gelecekmiş

webgezgin

Üye
slm arkadaşlar bir kaç sorum olacak benim teldeki rom 2.2.2 ben şimdi bu modifiyeli rom u yüklesem beğenmediğim takdirde 2.2.2 ye geri dönebiliyormuyum ben bu zamana kadar symbin kullanıcısıydım bilenler bilir symbianda bir önceki versiyona dönüş kesinlikle imkansızdır denerseniz tel açılmaz çöp olur bu android de durum nasıldır geri dönüş mümkünmüdür .?
ve son olarak yeni rom yükleme aşamasında cıhaz hafıza kartını formatlıyormu.?

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Android symbian gibi basit eve sıradan bir işletim sistemi değildir. Açık kaynak kodludur. Yani sorunun cevabı 2.2.2 den 2.3 e geçebilir, beğenmezsen 2.2 ye dönebilirsin. Ama geriye döneceğini sanmıyorum çünki çok hızlı ve hafıza kartını formatlamıyor.

webgezgin

Üye
Android symbian gibi basit eve sıradan bir işletim sistemi değildir. Açık kaynak kodludur. Yani sorunun cevabı 2.2.2 den 2.3 e geçebilir, beğenmezsen 2.2 ye dönebilirsin. Ama geriye döneceğini sanmıyorum çünki çok hızlı ve hafıza kartını formatlamıyor.

teşekkürler.:)

sercikan

Üye
ya ben telefonu 8-10 gün önce aldım sizce bu rom olaylarına bulaşayımmı garantiden çkıyor felan (gerçi garantilik bir durumda her türlü sorun genelde bizde oluyor)diyolar napsam menüde biraz takılmalar var uygulama oyun fln yükledim baya ama insanoğlu işte hep daha falza hız ve daha fazla güzellik istiyo napım sizce bu kadar yeni bir telefona rom atayımmı?????

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Telefona rom atmadan telefonundan bir tat alamazsın zaten. Ayrıca servislik bir sorun olduğunda eski orjinal romunu yükleyip dönderebilirsin. Cihaz hiç açılmasa ekrana götündü gelmese hatta ekranı kırılsa bile bile yinede rom (yada eski rom) yükleyebilirsin.

Üst Alt