Türk işletim sistemi

Sponsorlu Bağlantılar

quad4core

quad4core

Üye
PERFECT XP war onuda türk hacker yapmış.benim pcde yüklü fena deil

Perfect!

Üye
bu iş hadi yapalım demekle olmuyo ki pardus var ama microsoft un yaptıklarının yanında hiç kalıyo.bugün türk işletim sistemi pardus var kaçımız kullanıyor.yada kaçımızın haberi var.hem windows gibi kapsamlı bişey için bir sürü telif hakkı vb şeyleri almak gerekiyo.tamamıyla özgün bişey imkansız.

joombla

Üye
aslinda konusulan konu o kadar harıka keske bu konuda bnmde detaylı bılgı alabılecegım bırısı olsa evet turklerın yaptıgı bır ısletım sıstemı var ama linux tabanlı oldugu ıcın bnce ısın kolayı ve özeline kacılmıs suan hardısk yarısı pardus 2009 hanı ılk kez kullandıgım ıcın daha detaylara inemedım ama dos tan cok farklı yıllarca windows kullanıpta pardus ta sorun yasayamıyan yoktur farklı bı masaustu deneyımı var .exe doyalarını wine isimli bi emulator yapmıslar performansı oldukca dusuk sureklı hata verıyo exe lerde zaten bnce komık olacak ama dos tabanlı olsa daha guzel olurdu cunku butun dunya wındows ıcın calısıyo tum drıverlar onun için üretiliyor apple mac almıs unıx bn kendı bılgısayrımı kendım üretirim dıyo zaten hersey dos için olan bızım linux oluyor herseyı ıcınde barındırıyo extra driver gerkmıyor en gusel yanı o ama windowstakı oyun deneyımını veremıyor guzel bı yanı da hızlı ınternet sunuyo ftp uzerınden, herkesın kullanmasını istiyorum destegımız görmelı ve tıcarı bı marka olmalı dunya capında ama söyledıgınız gıbı bu konuda finansal destek cok zayıf...

crazyxxx

Üye
inşallah bir gün o günleride göreceğiz

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
O "Türklerin yaptığı linux tabanlı işletim sistemi" dediğiniz şeyi (yani Pardus) Türkler yapmadı.

Haberiniz var mı ama dünyada zilyon tane Linux dağıtımı var ve bunlar çeşitli ülkelerde geliştiriliyor. Japonya'da geliştirilen bir Linux dağıtımı Japon İşletim Sistemi mi olmuştur?

Herhangi bir KDE GUI kullanan sürümü alıp Türkçe yükleyip benzer görsel tema araçlarını yüklerseniz sizde aynı görüntüye kavuşursunuz.

Ek olarak, o WINE programı sadece basit seviyede programlar için windows ortamını simule eder. Tamam gerçi WINE ile Photohop CS2 çalıştırmayı başardım zor da olsa ama amaç bu.

DOS olsa daha iyi demenizi anlamıyorum açıkçası, bunlar tamamen farklı platformlar ve anladığınızı tahmin ettiğim üzere genelde kullanım alanları farklı.

Şu anda piyasada yaygın olan oyunları oynamak için Windows kullanmaya mahkumsunuz ancak OpenSource oyunlar içeren ve sadece oyun oynamaya yönelik bir Linux dağıtımı var!
Şu anda oyun oynamak ve Photoshop uygulamasını çalıştırmak hariç Windows ortamında hiç bir şekilde bağımlılığım yok. Bunlar dışında tüm işlemlerini GNOME arayüzüne sahip bir Linux sürümünde halledebilirim.

Son olarak: Linux, felsefesi gereği "özgür"dür. Finansal olamaz. İsterseniz kaynak kodları alıp sizde evinizde değişiklik yapıp derleyip kullanabilirsiniz ki ana mantık budur. İnsanlar istediği şekilde istediğini "özgür" bir şekilde yapsın.

joombla

Üye
emek edıp yazmıssın guzel ama bn linux tan pek anlamam windows becerılerıme gore kendımce yorumladım sen bu konuda bılgılıysen lafım yok bn turkler yaptı derken zaten hazır lunux alıpta yaptıkları ıcın ısın kolayına kacılmıs dedım dogru bıraz bılgılıysen sen de arayuzu kendınce ayarlar bır lınux tabanlı ısletım sıstemı yaparsın zaten, o kadrda hosma gıtmedı göze hıtaben guzel ama bnm kullanmıma gore iyi degil wine gelelım bnde bır kac oyun ve program denedım acmak sorun deıl sende acmıssın bnde actım ama performans olarak dusunursekkı bn öyle yorumladım hıc ıyı degıl vindows zaten xp yı durdurmakla gozumden dustu 2014 tamamen destegınıde cekecekmıs sımdı o boslugu neyle dolduracam onu dusunuyorum ama hem turk yapımı hemde dos tabanlı bı işletım sıstemı olsa xp kadar hızlı ve kullanılıslı olsa zuper olur bak tekrar soyluyorum haklısın ama bn burda hadı pardusu övelım degıl ıhtıyaclarımız en ıyı ne karsılar onu konusyorum yok sa lınux yada dos fark etmez. saygılarımla.....

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Merhaba,
Ben sizin dediklerinize muhalefet yapmadım yanlış anlamayın :)
Genel bilgi olsun diye bildiklerimi yazdım öğrenin sizde diye sadece. Pardusu övmek veya pardusu övenlere karşılık vermek değil niyetim. Hatta Pardus'un kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması, zorunlu olarak kullandırılması gerektiğini savunuyorum. En azından TÜBİTAK denetiminden geçmiş, onlar tarafından geliştirilmiş bir sisteme sahip olurlar.
Türk yapımı ve DOS tabanlı olabileceğini sanmıyorum. Evet DOS'a benzer FreeDOS vb. sistemler var ancak bunlar sadece DOS'a benzer ve çok eski donanımlarda çalıştırılabiliyorlar.

Kısacası Windows 7 ile devam:oke:

joombla

Üye
Merhaba,
Ben sizin dediklerinize muhalefet yapmadım yanlış anlamayın :)
Genel bilgi olsun diye bildiklerimi yazdım öğrenin sizde diye sadece. Pardusu övmek veya pardusu övenlere karşılık vermek değil niyetim. Hatta Pardus'un kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması, zorunlu olarak kullandırılması gerektiğini savunuyorum. En azından TÜBİTAK denetiminden geçmiş, onlar tarafından geliştirilmiş bir sisteme sahip olurlar.
Türk yapımı ve DOS tabanlı olabileceğini sanmıyorum. Evet DOS'a benzer FreeDOS vb. sistemler var ancak bunlar sadece DOS'a benzer ve çok eski donanımlarda çalıştırılabiliyorlar.

Kısacası Windows 7 ile devam:oke:
önerin için teskkr edrım....
yanlıs anlasılacak bısey yok yanlısım varsa tabıkı duzelteceksın...

TradeMark

Üye
Herkes birşeyler söylemiş, kimi Pardus'u yazanı kötülemiş kimi pardusu. Ancak Linux'u Türkler yazmadı işin kolayına kaçtılar diyenlere şunu söyliyim. Linux'u da kalkıp Linus Torvalds 0'dan yaratmadı. Linux dediğiniz kernelde bir UNIX türevidir. Ve birçoğunuzun aklına bile gelmeyecek birşeydir ya da değildir bilmem ama Macintosh'da UNIX tabanlı bir işletim sistemidir. O yüzden hacklenme yüzdesi Windows'tan azdır :) Ben ilk yazdığım mesajda da söyledim. Varolan olimpiyatta 1. gelmek dururken kendi başına olimpiyat düzenlemek mantığa sığar birşey değildir. Bi de yine Pardus'u Türkler yazamdı diyenlere; her Linux dağıtımı, bazı standartlar hariç kendi standartlarını yaratır. Misal Fedora, redhat, rpm paketler ve yum komutları kullanırken Pardus PISI paketleri ve pisi komutları kullanır. Debian DEB paketleri gibi.Masaüstü konusuna gelince Linuxun zaten güzel tarafı odur. ister KDE kulllanırım Windows Explorer'in yerini Konqueror ya da Dolphin alır, ister GNOME kullanırım nautlius alır. Burda amaç %100 Türk yazılımı olsun değil, Türklerin kullanımıa en yakın Türk yapımı olsun mantığıdır. Microsofta bir yılda aktarılan paranın haddi hesabı yapılamıo artık. Ücretsiz bir işletim sistemi ve hala altında birşeyler aranıo. Windows olayına gelince; oyunlar konusunda kesinlikle haklı olaiblirisniz ama artık onunda yolu var. cedega denen birşey var artık. Photoshop kuramayan arkadaşım, ben Dreamweaver da dahil ihtiyaç duyduğum tüm adobe sistemlerini çalıştırabiliorum. Duyurulur.

selam orhan

selam orhan

Üye
sağol

--------------- Ekleme ---------------

süper ya

_enqin_

_enqin_

Üye
bizi bilgilendirmiş oldun tşkr

mehmet6318

Üye
arkadaşlar bizler zeki bir milletiz ama önce kendi menfeat ve çıkarlarımızı düşünen bir millet olmayı bırakmalıyız ki boyle bir sey gerçekleşssin kendi egolarımız yüzünden kendi milletimizi ellerimizle yok ediyoruz biz önce bunu aşmalıyız ki böyle bir işe kalkışılmalı bence böyle bir işletim sistemi yapılacaksa yaparkende başımızdakilerin kesinlikle türk olmasına dikkat edilmeli casuslara yer verilmemeli onlar her yerde bunun önlemini almak zorundasınız yoksa bunların hepsi hayalden ibaret olur ancak

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Türk İşletim Sistemi Olarak. Pardus Linux İşletim Sistemi Var Ve Bütün Askeriyede Nerdeyse Pardus Kullanılıyor.

p9661

Üye
önce konuya duyarlılık gösreten herkese teşekkür ederim,ama bizler ilim ,bilim ekonomi,hukuk istemezük,biz türklük,kürtlük,alevilik,sünnilik,cami,cemevi,aşiret,tarikat,cemaat isterük bize bu lazım bakın devletimizi milletimizi yönetenler veya yönetmeye aday olanlar bizleri bunlarla bölmenin biribirimize düşürmenin propagandasını yapıyorlar ne yazıkki bizlerde meydanlara koşup onları alkışlıyoruz.bu girdaptan insanlık onurumuzla silkinip çıkmadıkça bizi sömürenler sırtımızdan inmeyecektir,bu ülkeye bilim,ilim,teknoloji üretmesine müsade edilmeyecektir.teşekkürler

mevtoo

Üye
Evet arkadaşlar sizlere katılıyorum biz türk yazılımları geliştirme ekibinde görev yapmaktayız bizlerin hayallerinden biri de dosya,program uzantılarına kadar öz Türkçe olan bir İşletim sistemi ama aslın da oldukça basit bir konu bir kaç yazılımcının beraber çalışması sonucu yapılabilecek bir yazılım ama bir sorun var tutulacak mı?

Yanı bunun için yeni bir sistem gerekli windows dos linux unix sistemlerini kullanmakta bizde yeni bir sistem geliştimememiz gerek ama bu sistemde çalışacak program bulunabilirmi sizce çok zor bunun için çok para çok çalışan ve gönüllü gerek bu ükede.. . ilerde inşallah....

Biz daha linüx tabanlı olan türk yazılımı pardusmüze bile sahip çıkamadık bunumu yapacaz

Basit çocukça oyun oynanmıyor gibi laflarla pardusun ışlanması ila olak işler değil

Not Pardusta oyun oynanabilir,Wine adlı yazılımı sayesinde windows yazılımlarının bir çoğunu çalıştırabilmektedi. Bilginize Sunarım.
Teşekkürler...

Nissan 350 Z

Nissan 350 Z

Üye
Çok Doğru :oke:

djatahan

Üye
şuan zaten bir işletim sistemimiz var pardus diye bir göz atın gayet başarılı bir proje olmuş

Takipçi Satın Al

Üst Alt