önerin için teskkr edrım....Merhaba,
Ben sizin dediklerinize muhalefet yapmadım yanlış anlamayın
Genel bilgi olsun diye bildiklerimi yazdım öğrenin sizde diye sadece. Pardusu övmek veya pardusu övenlere karşılık vermek değil niyetim. Hatta Pardus'un kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması, zorunlu olarak kullandırılması gerektiğini savunuyorum. En azından TÜBİTAK denetiminden geçmiş, onlar tarafından geliştirilmiş bir sisteme sahip olurlar.
Türk yapımı ve DOS tabanlı olabileceğini sanmıyorum. Evet DOS'a benzer FreeDOS vb. sistemler var ancak bunlar sadece DOS'a benzer ve çok eski donanımlarda çalıştırılabiliyorlar.
Kısacası Windows 7 ile devam![]()
Ben ilk yazdığım mesajda da söyledim. Varolan olimpiyatta 1. gelmek dururken kendi başına olimpiyat düzenlemek mantığa sığar birşey değildir. Bi de yine Pardus'u Türkler yazamdı diyenlere; her Linux dağıtımı, bazı standartlar hariç kendi standartlarını yaratır. Misal Fedora, redhat, rpm paketler ve yum komutları kullanırken Pardus PISI paketleri ve pisi komutları kullanır. Debian DEB paketleri gibi.Masaüstü konusuna gelince Linuxun zaten güzel tarafı odur. ister KDE kulllanırım Windows Explorer'in yerini Konqueror ya da Dolphin alır, ister GNOME kullanırım nautlius alır. Burda amaç %100 Türk yazılımı olsun değil, Türklerin kullanımıa en yakın Türk yapımı olsun mantığıdır. Microsofta bir yılda aktarılan paranın haddi hesabı yapılamıo artık. Ücretsiz bir işletim sistemi ve hala altında birşeyler aranıo. Windows olayına gelince; oyunlar konusunda kesinlikle haklı olaiblirisniz ama artık onunda yolu var. cedega denen birşey var artık. Photoshop kuramayan arkadaşım, ben Dreamweaver da dahil ihtiyaç duyduğum tüm adobe sistemlerini çalıştırabiliorum. Duyurulur.