Duyuru Turbobit link paylaşımı yasaklanmıştır

Sponsorlu Bağlantılar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Turbobit link paylaşımı yasaklanmıştır
Merhaba arkadaşlar uzun süredir yaşadığımız bir sorunu sizinle paylaşmak üzerinde durmak istiyorum ve sizinde bu konuda duyarlı olup yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Sitemizde paylaşımda bulunmayı seven katkıda bulunan bir çok arkadaşımız var, malum herkes belli server yükleme adresini kullanıyor, her paylaşım yapan üyenin linkini kontrol etme fırsatımız olmuyor dolayısıyla çabuk kırılan linkler yüzünden forum çöpe dönüyor, bahsettiğim kırık linklerin başında işe Turbobit var, iki hafta öncesinde açılmış olan konuları kontrol ettiğimde tamamı kırılmış olarak görüyorum bunun ne bize nede üyelere hiç bir getirisi katkısı olmuyor.

Kırık Link Nedir?
Kırık link adresine ulaşmayan linklerdir.Hedef sayfanın kaldırılmış olması, veya başka sebeplerden dolayı bazı linkler kırılmaya uğruyor.


Kırık Linkler Neden Sevilmez?
Ziyaretci sitede tam aradığını bulmuştur, hedefe ulaştığını zanneder ama link kırık olduğundan dolayı amacına ulaşamaz. Eğer bu ziyaretci sitenizi devamlı takip eden, devamlı okuyucunuz olan bir ziyaretciyse onu hayal kırıklığına uğratmış olursunuz.Sitenize olan güven sarsılır.Veya aradığınızı buldunuz bir indiriceksiniz, bakıyosunuz parçalar halınde; ilk iki bölümü indirdiniz, üçüncüsü kırık link!!
Yine siteyi ziyaretcisi için en kötü durumlardan biri. Siteyi ziyaret etiğine bin pişman olur.

Kırık Linkleri Seo Ya Etkisi?
Kırık Linkleri kullanıcı sevmez.Eğer kullanıcı aynı sitede bi kaç defa kırık linkle karşılaştığı zaman artık o siteyi olan güveni azalır. Çoğu ziyaretci böyle bilinen sitelere bi daha uğramaz ve bunun sonucunda kırıklinkleri olan sitelerin okuyucu sayısı azalır. Sitelerin okuyucu sayısı azalmazı zaten seo yu olumsuz etkileyen faktörlerden biri. Dolayısıyla sitede Turbobit paylaşımları yasaklanmıştır.

Bu gibi sorunlarda kurtulmak için gördüğünüz kırık linkleri şikayet etmenizi ve paylaşan üyeleri de bildirmenizi rica ediyorum.


Şuan forumda 2000 ne yakın Turbobit kırık link mevcut.
 
  • Beğen
Tepkiler: kezban yenge, Ozan, asigsasi ve 2 diğerleri


OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Abi kırık linkler sadece turbobitde olmuyor kırık linkleri kontol etmesi için bi moderatörde seçebilirsiniz ?
 

Karavelaa

Üye
Bilmiyorum ama benim paylaşımlarımda kırık link varsa bildirin.1 DK içinde değiştiriyorum. :tebessüm:
 

CsWqIve34

Üye
nolamaz :(
 
Jus7ice

Jus7ice

Üye
turbobitten nefret ediyorum benim için sıkıntı yok :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Turbobit linklerinin forumda yasaklanması iyi oldu böylece daha az karşıma çıkacak :sirit: :kıskıs:
 
  • Beğen
Tepkiler: cihanata_1, Jus7ice ve Karavelaa
xmustx

xmustx

Üye
Mail.ru ve mega iyidir
@sweetneco senin konular hep turbo..
 
Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
Turbobit linkleri kırık olmasada ordan birşey indirmek kolay değil iyi olmuş :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___, cihanata_1 ve asigsasi
mürteza16

mürteza16

Üye
Mobilde indirme yapmak zaten sikintili. Çok iyi oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___ ve cihanata_1
Türe

Türe

Üye
MEGA ve ZippyShare varken Turbobit de ne ? :hmmm Hız limitlemesi ölüm zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: İsoldeThrisTan, ___kaptan___ ve cihanata_1
NextWorld

NextWorld

Üye
Zaten para odaklı bir serverden başka bir şey değil ki! Yükleyenlerin çoğu da bu amaçla tercih ediyor.
Mega , drobbox,zippyshare , mail.ru idealdir . :oke:
 
ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
Süper olmuş , çözüm için :tşk:
 

gökhan_er

Üye
Yasaklanması kötü olmuş
Çünkü Turbobit arayüz olarak gayet hoş bir sistem ve ayriyetten Turbobit olmayınca Limit'te olmuyor haliyle kullanıcı önüne geleni indiriyor fakat Turbobit olunca En azından en gerekli gördüğünü indiriyor birdahakine bekletiyor. Şimdi istediğimi indiririm diyebilirsiniz ,
Fakat burada indirdiğiniz 1 mb'lar , telefonunuza yüklediğinizde Biraz daha yükleme yapıyor. Peki bu nasıl sizi ilgilendiriyor , 1 mb'lık uygulama size 50-100 mb olarak döner genel olarak hepsi yapmasada. Haliyle ülkemizde AKK mevcut. Bunlar ayın 10'larına doğru toplanınca AKK aşılmış oluyor. Ve Turbobit olmayınca kullanıcı önüne geleni indiriyor. Fakat Turbobit olunca insan ister istemez Limit Koymak zorunda kalıyor. bölelikle AKK çok daha uzun gidiyor.

Peki Bu Sadece AKK ile mi kalıyor TABİKİ HAYIR.
Kullanıcı Limit olmayınca önüne geleni indiriyor fakat bu AKK harici başka sorunlarada yol açıyor. Limit yok diye indirirken Kullanıcı hoşuna gidiyo diye önüne geleni indiriyor haliyle Bilmediği uygulamalarda olunca cihazına virüs bulaşıyo bölelikle cihazı bozuluyor yada bütün bilgilerini silmek (format atmak) zorunda kalıyor. Fakat Turbobit olunca Limit koymak zorunda kalıyor ve sadece gereklileri indiriyor.

Peki bu dediklerim Bunlarla mı kalıyor TABİKİ HAYIR
Çünkü unutmayın Kullanıcılar indirdiği çoğu uygulamayı sevmediği için kaldırıyor , Buda Ona zaman kaybı yaşatıyor. Bir sürü uygulama indirince ve sevmeyince kaldırıyorsa buda zaman kaybettirir ve kaybettiğiniz zamanla bir dizi veya film izleyebilirsiniz. Fakat Turbobit'e geçen kullanıcı Limit olduğu için Gerekli olanı indirip gereksizi bırakıyor buda Zaman Kaybını önlüyor.

Ve Turbobit'in bir yararı daha var tabiki En Önemlisi
Limit olmayan indirme sitelerinde kullanıcı istediği kadar indirir. Çünkü Sonuçta bedava ve limit yok , buda Korsanı tetikliyor , Kullanıcı Orjinal almak yerine para vermemeyi tercih ediyor sonuçta bedava indir gitsin. bu ilgilendirmez diceksiniz fakat buda yine bizi etkiliyor. Yayıncı Para kazanmadığı ülkenin haliyle dilini önemsemiyor bölelikle Türkçe oyunlar göremiyoruz. Fakat Turbobit yasak olmasa heryerde o kullanılsa Limit olacağı için kullanıcı sadece en gerekliyi ve pahalıyı indirir gerisini indirmek içinde beklemez , Orjinal almaya çalışır.
Turbobit'tede Premium var fakat kullanıcı 7 günlük Premium alacağına gider istediği uygulamayı parayla alır. Buda Ülkemizin Orjinal Kullanımını arttırır. Ve bunun sonucu yayıncı ülkeden para kazanıyorum der ve Türkçe dilimizi oyuna/uygulamaya koyar.

Turbobit'in yararları oldukça büyükken siz bu forumda yasaklamışsınız.

Kırık link olmasının sebebi ise Turbobit Link Kontrol yapmakta , haliyle eskiyen , hatalı uygulamaları/oyunları tespit ettiği zaman direk kaldırmakta ben kırılmış linki kırılmadan yükledim diyebilirsiniz fakat aslında istemeden cihazınıza virüs bulaştırıyorsunuz , bunlar pek görülmez hataları fakat siz kullandıkça sistem yavaşlamaya başlar , bunu yüklediğiniz uygulamalardan zannedersiniz ancak silseniz bile virüs sisteme girdiği için hala mevcut kalır. bu yüzden çoğunlukla format atarız , kullanıcı bunu bilmeyince tekrar indirir yine aynı şeyler olur bu yüzden Turbobit bu konuda çok daha güvenli kırık linkler genel olarak virüslü linklerdir. Ve bu Kırık Linkler Aslında hepimizde oldukça yararlı neden diye soracak olursanız Kullanıcı istediğini arar bulduğunu zanneder ancak kırık olunca Bulamıyacağını anlar bölelikle orjinal alır , buda Orjinal oyun/uygulamaları arttırır. Yani aslında sevmesekte bize oldukça yararı var.

Bu Yüzden Bu yasağın kaldırılmasını Rica Ediyorum. Teşekkürler.
@Reşwan admin bu yasak lütfen kalksın teşekkürler.
Lütfen Yasak kaldırılsın @Ozan
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Yasagin kalkmasini istemiyorum. Ayrica boyle durum icin bir anket duzenleyelim. Forumun kendi attachment var oraya sigmayanlarida mail.ru dropbox gibi sitelere koyabiliriz arkadaslar. Hem mobil girenler icin kolay hem reklam yok yani anlayacaginiz turbobit yasaklansin.
 
  • Beğen
Tepkiler: İsoldeThrisTan
KRİMİNOLOJİ

KRİMİNOLOJİ

Üye
Torrent te yasak mı
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
***** ****** ve full oyun paylasimi kesinlikle yasak ama demeolarin paylasilmasi uygundur
 

Benzer Konular



Üst Alt