Tüm GSM Operatörlerinde Gizli Numaraları Engelleme

Sponsorlu Bağlantılar

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
Tüm GSM Operatörlerinde Gizli Numaraları Engelleme

İşte cep telefonunuzdan yapacağınız çok basit işlem..
Artık cep telefonlarından yapılabilen yönlendirmeyle gizli numara çağrıları engellenebiliyor.

1 Ocak 2008 tarihi itibariyle GSM operatörleri üzerinden gizli numarayla arama dönemi sona erdi. Ancak, GSM abonelerinin bu konudaki şikayetleri bitmedi. Çünkü, yine gizli numarayla arama yapılabiliyor. Günümüzde numara gizlenerek yapılan aramalar hoş karşılanmıyor. Ayrıca, gizli numara yöntemiyle kişiler rahatsız edilebiliyor. İşte bu sorundan kurtulmak çok basit bir işlemle mümkün olabiliyor. Ancak, cep telefonlarından yapılabilen basit bir işlemle gizli numaralar deşifre edilebiliyor.

Hangi GSM numarasını kullanıyor olursanız olun telefonunuzla (yıldız 253 kare) tuşlarına basıp arama yapın. Bağlı olduğunuz GSM operatörü size sesli cevap vererek gizli numaradan aranamayacağınızı bildirecek. Böylece, gizli numarayla sizi aramak isteyenler engellenmiş olacak. Yapılan bu işlemden sonra numarasını gizleyerek sizi arayan abonelere bağlı oldukları GSM operatöründen (Numaranızı gizlediğiniz için arama yapamıyorsunuz) mesajı iletilecek. İlgili abone gizleme işlemini iptal etmediği sürece de sizi arayamayacak. :sn:

elmyra

Üye
bütün operatörlerde böyle olduğuna eminmisin ben sadece türkcellin o sekilde diye biliyorum

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
bütün operatörlerde böyle olduğuna eminmisin ben sadece türkcellin o sekilde diye biliyorum
evet araştırdım tüm operatörler destekliyor zaten özel numarada hazırlamışlar ama benim verdiğim numara ise sadece tek bir numaradan tüm hatlar için geçerli :sn:

asi_muslumcu

asi_muslumcu

Üye
telsım olmuyo turcelıde ben yaptım zaten yaniş ılgı verıyosun

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
telsım olmuyo turcelıde ben yaptım zaten yaniş ılgı verıyosun
VODAFONE hattımı şimdi taktım baktım arkadaş dogru söylüyor. (BU YANLIŞ BİR BİLGİ DEĞİLDİR SADECE SERVİSİN ŞUAN ETKİLİ OLMAMASIYLA İLGİLİDİR. NORMALDE 1 OCAK 2008 DE SERVİS ZATEN GİZLİ NUMARAYI KALDIRMASI GEREKİYORDU DAHA OLMADI. :nono:
vodafone için:
"GIZLI" YAZ BİR BOSLUK BIRAK "AC" YAZ "7048" E GÖNDER. KAPALI YAZDIGINIZ TAKDİRDE SERVİS DEVRE DIŞI KALIP GİZLİ NUMARALAR TEKRARDAN SİZİ ARAYABİLİR.

Avea: Epey denemeniz gerekiyor ama oluyor. Bİ KAÇ KEZ BENDE OLMADI AMA SONRA YANIT VERİYOR. :sn:

elmyra

Üye
yada internetteki vodafonun sitesinden kendi sifrenizle girip servisler bölümünden gizli numara kapalı bölümünü aktiflemeniz gerekiyor

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
yada internetteki vodafonun sitesinden kendi sifrenizle girip servisler bölümünden gizli numara kapalı bölümünü aktiflemeniz gerekiyor
arkadaşın dediği yöntemi bende denedim ama nedense tel. numaramı kabul etmedi bu tel. no için müşteri servislerinden yapcakmışım. Eski numaraları kabul etmeyebiliyor. :oke:

4ertenok

Üye
Arkadaslar
Numarayla

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaslar
Numarasını Kıullanarak
Omnu Kım Oldugnu Tespıt Edebılırmıyız?

Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
bende sadece turkcell diye biliyordum teşekkürler.

mcfouaka

Üye
paylaşım için teşekkürler

I5M4IL

Üye
Hakkaten haa .. olmuo bu vodafonda .. kapatamadım bitürlüüü ..

musa76

Üye
EMEYİNE SAGLIK GUZEL OLMUŞ PEKİ NASIL CIKAR TILIYOR:hmmm:hmmm:aman2::aman2::aman2::aman2::aman2:

gürsulu

Üye
arkadaslar 7046 yı arayayıp 1 e basın 30 dakıka ıcersınde aktıf hale gelıyo yanı sızı kımse ozelden arayamıyo

okanakca08

Üye
Bu yazımızda sizlerle gizli numara engelleme kodlarını verceğiz. Birçok kişi gizli numaralardan rahatsız olmakta ve bunları engellemek istemekte. Bizde size bu engelleme kodlarını vereceğiz.

Eğer sizde telefonunuzu gizli numaralara kapatmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Size aşağıda verceğimiz kodlarla gayet kolay bir şekilde bunu yapacaksınız.

Vodafone Gizli Numara Engelleme Kodu

Vodafone kullanıyor ve hattınızı gizli numaralara engellemek istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit: My Vodafone bir boşluk ve GIZLI AC yazıp 7048 e göndermeniz yeterli. Bu şekilde işlem gerçekleşmiş olacak. Eğer hattınızı tekrar gizli numaralara açmak istiyorsanız aynı işlemi GIZLI KAPAT olarak yapmalısınız. Tabi bu işlemi My Vodafone den de yapabilirsiniz. My Vodafone ye üye olmak için My Vodafone Kayıt.

Turkcell Gizli Numara Engelleme Kodu

Turkcell hattınızı gizli numaralara engellemek için *253# tuşlamanız yeterli. Eğer hattınızı tekrar gizli numaraya açmak istiyorsanız #253# i aramanız yeterli. Bu işlemide Turkcell Online İşlem Merkezi’nden yapma şansınız var. Ancak şunuda söylemeliyizki bu işlemler tek seferlik yapılabilir.

Avea Gizli Numara Engelleme Kodu

Eğer Avea hattınızı gizli numaralara engellemek istiyorsanız yapmanız gereken şey yine aynı. Yapmanız gereken şey: *253# aramak. İşte bukadar. Tabi eğer hattınızı tekrar gizli numaralara açmak istiyorsanız yapanız gereken şey: #253# i aramak. Yine hatırlatnakta fayda var: bu işlemi Avea Gizli Numara Engelle dende gerçekleştirbilirsiniz.

KAYNAK:

ecmnrcmc

Üye
teşekkürler.

Üst Alt