TTnet Ne Yapıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
TTnet Ne Yapıyor?
1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni TTNET tarifelerine göre, 1,2,4,8 mbps limitsiz tarifelerin hepsi yeni müşteri alımına kapatılıyor. Artık 25,50,100 gb kotalar var, bu kotalar aşılınca hız 1 mbps'ye iniyor. Parası neyse vereyim, 3 katı, 4 katı vermeye razıyım deseniz bile, kesinlikle sınırsız tarife yok. Gelecek yıl da 1 mbps tesellisini kaldırırlar, tam kotalı oluruz. Bu kotalarla Türkiye'de internet, Facebook'da kız kovalamaktan öteye gidemez artık
Not: Şu an sınırsız interneti olanlar ne olacak, internet cafe'ler ne olacak, kesin bir açıklama yapılmış değil, yeni yıla birkaç gün kalmasına rağmen ttnet'in sitesinde hiçbir açıklama yok.

Alıntıdır..

Anlamak Zor birşeyleri düzeltrken illaki sacma sapan şeyler getirecek illaki

gaffarson

gaffarson

Üye
Benim merak ettiğim şey zaten anlaşmalı olduğumuz, sözleşmelerimizin devam ettiği kullanım koşullarımızın nasıl değişeceği ve bunların fiyatlara nasıl yansıtılacağı. Ancak ben kotaların 25,50,100GB olmasına karşı değilim. Sonuçta "adil kullanım" adı altında zaten 15GB den sonra hız düşüyor. Demek ki ben 25 ya da daha fazla GB lık bir kotalı tarifeyi seçtiğim takdirde bu benim avantajıma olacak bunun kötü bir yanı olmadığı gibi bilakis mükemmel bir durum.

Her ne kadar her ay işlem trafiğine göre değişse de ben en yoğun olduğum ve en fazla kota dolduran işlemler yaptığımda dahi henüz 50 GB ı bir ay içinde geçtiğimi hatırlamıyorum. En fazla 45 GB civarlarında kalmışımdır. E böyle olunca benim için çok güzel bir durum çünkü 50 GB lığı seçmiş olsam 15GB den sonra hızım düşmeyeceğinden 2 tane 15GB daha aynı hızla kullanabileceğim.

Ayrıca kota aşımındaki daha önce 512 ye düşen hızın 2 kat yüksek olmasına birşey demeyeceğim. Çünkü bu kez sınırsızlık söz konusu olmadığından zaten kota aşıldığı takdirde isterse hızı 4 olsun fatura katlayarak geleceğinden kota aşımına zaten fazlasıyla dikkat gerekecek.

Ancak henüz araştırmadım ve TTNET in fiyatlara ile ilgili her hangi bir açıklaması yok demişsiniz. Kalkıp da biz size bakın ne kadar büyük kotalı tarifler sunuyoruz e doğal olarak fiyatlar da buna göre en ucuz aylık tarifenin aylığı 100 TL den başlıyor dediklerinde anlamı kalmaz sanırım.

Umarım güzel sonuçlar doğuracaktır bu yenilik ve değişiklik.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi

Eğer tarifeler böyleyse cok iyi olur..

gaffarson

gaffarson

Üye
Bu şekilde olduğu takdirde benim için fiyatta 1-2 TL lik artış oluyor ve önemsiz ama asıl önemli olan 15 GB tan sonra her ne kadar illa ki geçecek değilsem de aynı hızım düşmeden 10 GB lık bir alan daha oluşması. Bunu bir kenara koyup diğer yeni tarfileri incelersek de sabit hız konulmamış hepsi ...ya kadar şeklinde. Ancak buna rağmen bu hızlara verilen fiyatlar açıkçası pahalı diyemem. Gerçekten güzel bir tablo umarım bu şekilde olacaktır.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
inş bu sekildedir.Ama vdsl2+ ler belirli yerlerde hizmete sunulacakmıs.Tabi ki icinde afyon yok:D Bu fiyatlar vergisiz fiyatlardır.

gaffarson

gaffarson

Üye
Vergi demek % 18 neredeyse 1/5 demek. Bu da en ucuz tarifede ek bir 5-6 TL daha demek ne yapalım canları sağolsun :D Buna da şükür :D

Anıl Umut

Emekli Yönetici
O kadar hızlı internete bu kadar kota ..Yazık diyorum yazık bu millete verdiğimiz paraya.. Tabi şöyle bir durum da var ki;hiç bir zaman öngörülen hızı da alamıyoruz o da ayrı mesele.Bundan Telekom yöneticileririn utanması gerekir.Vatandaşı, yüksek hız ümidi ile kandırıp fahiş fiyattan hesap çıkarıyorlar. Ben hakkımı helal etmiyorum!

gaffarson

gaffarson

Üye
Evet bu konuda haklısın. Zaten bu yüzden tarifenin bile standardı olmayıp adı da ucu açık şekilde veriliyor. "....ya kadar hani yüksek bir hıza ulaşırsanız öpüp başınıza koyun olmazsa yapacak bir şey yok, maksimum hızı zaten hiç düşünmeyin bile"

Pek utanacaklarını sanmıyorum. Her ne kadar yeni sistem yukarıdaki tablo gibi olacaksa da bu yine bugüe kadar yapılanların utancı değil de yeni yatırımlar yeni kazançların stratejik palnları sonucu ortaya çkan sonuçlar. Tabi firma artışı ve rekabetin de etkisi söz konusu. Yoksa ne utanması Anıl tabir-i caizse paramızla rezil olmak deyimini en iyi şekilde uyguluyoruz

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Başlarını yesin,sözde yüksek hızda internet satın alıyorsun kopuyor-kopuyor-kopuyor bağlantı.
Onu da kullanamıyorsun.Ben mevcut aboneliğimin iptali için başvurdum.Bugün yarın keserler hatta modemlerini de verecem soksunlar gözlerine!10 Liralık modeme kaç tane 10 lira ödedim..
Pc yi de topluyorum,27 Mart sendromunu üstümden atayım,o zaman farklı şeyler düşünürüm 3G gibi.

Necmati

Necmati

Üye
nasıl oluryaa :hmmm
saçmalıktan ötesi ..............

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
TTNET bu gidişle çok kalmaz, bir TTNET li olarak halimden hiç memnun değilim :kotu:

Diğer şubelerle arasındaki fark kalitesizliği diyorum başkada bir şey demiyorum : ?

gaffarson

gaffarson

Üye
Evet özellikle o modemli sözleşme çok can sıkıcı. Ben de alırken şans eseri dikkatimi çekti de almamıştım modemli şekilde. Çünkü 2 yıllık sözleşmeye göre modem söz konusu ise kapatılamıyor sözleşme ama benim modemsiz olduğundan modemi kendim temin edeceğim dediğimden dilediğim zaman kapatabilirim.

Bir süre önce TTNet sözde kampanya ürünü olan bilgisayarlardan Dell 15 R yi aldım. Tam tüm sözleşmeleri imzalarken bana kalkıp birden avea 3G sözleşmesi uzattılar "anlayamadım" dedim bu nedir ? Bunlara üst mevkilerinden emir verilmiş 3G sözleşmesini imzalamayan hiç kimseye bu kampanya bilgisayarları verilmeyecekmiş. Direkt gözlerinin önünde bütün sözleşmeleri yırtıp "bir tek şube siz değilsiniz başka TTnete de gidebilirim zaten benden haber bekleyen şubeler var ayrıca böyle bir yasal hakkınız da zaten yok, müşteriye en fazla 3G yi tavsiye edebilirsiniz bu kampanyaya dahil değil almıyorum sizi de genel müdürlüğünüze şikayet edeceğim" deyip ayrıldım.

10 dakika sonra beni bir bayan aradı ve özür dileyerek bir yanlışlık olduğunu dilersem 3G modemsiz de dilediğim bilgisayarı alabileceğimi söyledi.

Hepimiz hergün heryerde görüyoruz işte malesef. Türlü oyunlar dönüyor ve kim hakkını arayabiliyor o bile bir muamma ya da hangileri sonuçlanabiliyor. Bu yüzden gerçekten imzalamadan çok dikkat edilmeli sözleşmelere ve tüm alternatifler düşünülmeli.

Bir süre öncesine kadar ben de düşünüyordum TTnetten ayrılmayı ancak şu anki yeni sözleşmeme göre ayrıldığım, hattımı kapattığım anda almış olduğum bilgisayarın kalan tüm 2 yıllık taksidi tek faturaya yansımış olarak karşıma çıkacak :D ha gerekirse elbette çıkarım ama şu an için TTnetten memnun sayılırım en azından idare ediyorum ve açıkçası diğer alternatifleri kullanmadığımdan pek bir bilgi sahibi değilim ve kıyaslama yapamıyorum bakalım zaman ne gösterecek.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Zor zor..İnsanı mecbur kılıyorlar.Sözleşme elimizi kolumuzu bağlıyor.
Heleki bezı vatandaşlarımızı bunu da yaptıracaksın,bu paketi de alacaksın diye kandırıyorlar.
ve faturaya acayip yansıyor bu durum.En basitinden ben İnternet alırken Statik İp özelliği eklemiş bana haber vermeksizin.Faturaya ayda 2 Lira fazladan yansıyordu.ben 2 lirasında değilim ama kazıklandığım bariz şekilde açık.GÜzel bir dille anlatırsın olmaz,yapma etme dersin olmaz..En sonunda bağıra çağıra tehditle de olsa kapattırdım.Gerçekten neler dönüyor neler..

gaffarson

gaffarson

Üye
Evet bende var o statik IP bana sordular ama fiyata yansıyacağını belirtmediler kaldırtmadım hala öderim o farkı.
Az önce bahsettiğim durumda aynı anda yan tarafa da genç bir çocuk geldi. Giyim tarzı konuşması vs biraz cahil biri olduğunu belli ediyordu. O çocuk 3G nin ne olduğunu bile bilmiyordu ne olduğunu bile anlayamadan gözümün önünde imzalattılar ve ihtiyacı bile olmayan 3G modemini verdiler. Ben tartışırken gitmiş bulundu yoksa inan yetişip kardeş sen ne yaptın bu bak böyle böyle diyecektim. Acıdım çocuğa gerçekten yazık ya ayıptır, günahtır yani

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
ya dogru bu kadar hıza böle sacma bi uygulama.Ama kabul etmek lazım eskilerinden cok daha ii :ehe

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
gaffarson

gaffarson

Üye
şu an arkadaşla msnde uyduneti tartışıyoruz uydunete geçmişler ve aylık 9.90 ttneti kapatmışlar şu an için söylediği her özellik ttnetle kıyaslanamayacak kadar cazip geldi kanıma giriyor az daha başarılı olursa en kısa sürede uydunete geçerim :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
ocaktan sonra bide uydunet e bakalım bi:D ii olursa tahattüt ü öderiz geceriz:D

gaffarson

gaffarson

Üye
Ben onlara gittiğimde en iyi şekilde test edeceğim ama şu an söyledikleri bile gayet iyi kablo tv olduğundan telefon derdi de yok ben şahsen sadece net için eve hat çektim ve çok da ihtiyaç duymadığım ev telefonuna kullanmasam bile boş yere fatura ödeyip duruyorum. Kapatırım hiç umursamam. Gerçi artık ev telefonu da kapatabiliniyor ttnette kalsam dahi ama uydunet bana fazlasıyla cazip gelmeye başladı araştıracağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt