Toshiba G500 Nasıldır ?

Sponsorlu Bağlantılar

CooL'n'Quiet

Üye
    Konu Sahibi
Toshiba G500 Nasıldır ?

Toshiba G500 Portégé (Made in Japan)

Parmak iziyle ekstra güvenlik, kullanımda Windows kolaylığı, 3G’nin de ötesinde HSDPA desteğine sahip olan Toshiba G500, VoIP ve WiFi desteğiyle de benzersiz bir cep telefonu
Toshiba’nın piyasaya sürdüğü ilk Windows Mobile tabanlı cep telefonu olma özelliğini taşıyan G500 sürgülü kapak tasarımıyla daha önce Windows tabanlı cep telefonlarında görmeye alışık olmadığınız bir şıklığa sahip. Dış görünüm ve işçilik kalitesi göz önüne alındığında Toshiba G500 rakiplerine göre bir adım önde. Dünyanın her yerinde kabul gören Made in Japan - Japon malı kalitesi, kendisi de lider bir Japon markası olan Toshiba’nın G500 serisiyle bir kez daha bu gerçeği kanıtlıyor
Toshiba G500, Windows Mobile tabanlı cep telefonları bir kenara, iş dünyasının en gelişmiş telefonlarında dahi bulunmayan bir güvenlik özelliğine sahip. Günümüz dizüstü bilgisayarlarında nadiren, avuç içi bilgisayarlarda ise neredeyse hiç bulunmayan parmak izi okuma teknolojisi, G500’de mevcut. Sürgülü kapağın arka kısmına kusursuz konumlandırılmış parmak izi okuyucusu ile G500 e-postalardan dokümanlara tüm değerli bilgilerinizin güvenliğini parmaklarınızın ucuna taşıyor. Verilerinizin güvenliğinden hala endişe ediyorsanız veri şifreleme desteğinden de yararlanabilirsiniz

3G VE ÖTESİ İÇİN TAM DESTEK

G500 ile nerede olursanız olun ofisinizdeymiş gibi çalışabilirsiniz. Sunduğu geniş bağlantı imkânlarını kullanarak veriminizi artırmanız mümkün. Şu günlerde lisansını beklediğimiz 3G’nin de ötesinde olan HSDPA (High Speed Download Packet Access) bir diğer deyişle 3.5G desteği bulunan Toshiba G500 bu özelliği ile aynı zamanda geleceğe uyumlu bir cep telefonu… Günümüzün bağlantı imkânları söz konusu olduğunda ise EDGE ve GPRS gibi en hızlı seçenekler de G500 ile emrinizde

İNTERNETE KOLAY ERİŞİM

İnternete girmek ve bağlı kalmak için illa WAP, GPRS veya EDGE bağlantısına mahkûm değilsiniz. G500, WiFi desteği sayesinde kablosuz internet bulunan herhangi bir mekânda internete saniyeler içinde bağlanabilir. İş amaçlı olsun olmasın, Windows Live Messenger’a bağlanıp arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz. Ayrıca G500 size başka bir cep telefonunun sunmadığı WiFi üzerinden VoIP imkânını da sunuyor

YARINA HAZIR

2.3 inç boyutundaki QVGA ekranında yapabileceğiniz işlerin yanı sıra Windows Mobile’ın zengin uygulamalarından faydalanarak geniş ekran DivX keyfi bile yaşayabilirsiniz. H.263/MPEG4, WMV video dosyalarını ve MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, AMRNB formatındaki müzik albümlerini cihaz ile birlikte hediye olarak verilen 2GB hafıza kartına yükleyerek görüntü ve müzikalitesi bozulmadan Windows Media Player ile izleyebilir ve dinleyebilirsiniz
290 saat bekleme ve 190 dakika konuşma süresine sahip olan G500’de yer alan Opera internet tarayıcısı ile web sayfalarını XHTML, HTML4.01 desteği ile çok rahat bir şekilde dolaşabilirsiniz
Cihazın arka kapağına yerleştirilmiş olan 2 megapiksel kamerası ile baskı alabileceğiniz kareleri yakalayabileceğiniz gibi, 3G aktif olduğunda ekranın üst kısmında gizlenmiş VGA kamera ile video görüşmeleri de yapabilirsiniz
Bluetooth 2.0 + EDR desteği daha hızlı veri transferlerine izin verirken A2DP/AVRCP ile yüksek kalitede kablosuz stereo müzik keyfi sağlıyor
416 MHz’lik işlemcisi sayesinde performans sıkıntısı olmadan Windows Mobile keyfini yaşamanızı sağlayacak Toshiba G500, sunduğu benzersiz özellikler göz önüne alındığında gerek iş gerekse özel yaşamınızda boyutlarıyla küçük teknolojisiyle büyük yardımcınız olmaya aday
Windows XP veya Vista ile eşsiz şekilde kolay ve hızlı senkronize olan Toshiba G500 gelişmiş adres defteri ve takvim özellikleri ile hayatınızı kolaylaştıracak

Özellikler:
3G Hazır
2MP Kamera, 3G için VGA kamera
Windows Mobile Türkçe 5.0 İşletim sistemi
Kablosuz internet(WiFi 802.11b/g)
Parmak izi okuyucu ile güvenli bir şekilde verilere ulaşım
Outlook ile e-maillerinize kolay ulaşım
Windows Live Messenger Kullanabilme, VOIP desteği
HSDPA, 3G, EDGE, Bluetooth 2.0 + EDR
İş uygulamaları (Excel,word, PowerPoint) görüntüleyebilme
Sesle Arama/Ses Kayıt/Ahizesiz Görüşme
Ebat: 49mmx96mmx22.9mm <110 cc
Bekleme/Konuşma süresi 290 saat/190 dakika
64 MB Dâhili hafıza
2GB Hafıza kartı hediye..
Ağırlık 110 gr

özellikler bu..ne dersiniz alınırmı bu? + ve - leri nelerdir veya yerine ne bakılabilir falan filan (:

D3N1Z

D3N1Z

Üye
parmak izniyle guvenlik cigir acar

CooL'n'Quiet

Üye
    Konu Sahibi
wm5.0 mıs galiba..
bu smartphone lar için içerik destegi nasıldır pekim

mservank

mservank

Üye
keşke kamerası daha da iyi olsaydı en az 3.2 ama onlarında nokia gibi malesef kötü bir satış stratejisi var

CooL'n'Quiet

Üye
    Konu Sahibi
kamerayı acıkcası pek sallamıom hoca cünkü anlık cekimlerde arkadas arasında falan tel.den cekiom sadece baska zaman dijitiali alıom yanıma
2mp bana yeter o yuzden (:

tufanuyaroglu

tufanuyaroglu

Üye
ben de bu cihaz üzerinde duruyodum bi süredir benim de çok hoşuma gitti özellikleri

yalnız fiyatına göre özellikleri süper ama 2 eksisi var

* Biraz kalın (22,9 mm)
* Touch screen değil yani kalem olayı yok

Ozan

Ozan

Admin
Ben eksigini göremedim, markası dısında güzel bir cihaz. Aslında markası da Dünya da adını en çok duyuran markalardan biri ancak cep telefonu sektöründe degil ..

Birkaç yorum ekleyeyim nette gördüğüm

Windows tabanlı işletim sistemini benimseyenler için Mükemmel ötesi bir telefon,Bilmeyenler için söyleyeyim Bu tip telefon markaları arasında en yüksek (400 Mhz) işlemci hızına sahip olanı,bu ne demek,aynı zamanda skype yükleyerek bedava telefon görüşmeleri de yapabileceğiniz anlamı taşır,ben 2 yıldır,i-mate SP5M kullanıyorum,ve Windows tabanlı telefon dan vazgeçemem,örneğin bu telefonu aldım ve usb kablosunu takıp PC ye bağlandım,hiç bir tuşa dokunmadan otomatik senkronize ile 250 civarı kayıtlı rehberim olsun,diğer tüm bilgilerim 30 saniyede yeni telefona yerli yerine kaydoldu,daha ne isterimki.
Daha önce I-mate smartflip kullanıyor idim ve oldukça memmundum.Ancak TOSHIBA G500 PORTEGEnin ben dahil birçok kişiyi cezbedecek artıları olduğu için satın aldım. Cihaz birçok yönden mükemmel Bluetooth 2.0 + EDR desteği, 416 MHz&#8217;lik işlemcisi, Parmak izi okuyucu, HSDPA, 3G, EDGE bu cihazı diğer smartphonelardan farklı kılıyor. Menülerde gezinmek oldukça hızlı, word, excel, power point dosyalarını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açıyor, kamerası bu tarz birçok cihaza göre çok çok iyi diyebilirim, ayrıca gsm görüşme kaliteside çok iyi, yankılanma eko yapma gibi problemler hiç yok. Batarya ömrüne gelirsek normal kullanımda 2,5-3 gün kadar gidiyor. Son olarak cihazın en önemli eksisi Microsoft Windows Mobile 5.0 Smartphone işletim sistemi olması, WM 6.0 olsaydı sanırım cihazdan maksimum verim elde edilebilirdi. Umarım yeni aldığım bu cihazı ilerde WM 6.0 a upgrade edebilme şansım olur. Böylece bu harika cihazda html e-postalarıda WM 6.0 sayesinde görüntüleme şansınıda elde etmiş olurum. Ayrıca keşke biraz daha ince tasarlanmış olsaydı...
Ayrıca aşağıdaki linkte 18 Şubat Tarihinde tanıtım yapmıstık detaylı resimler var

Toshiba G900 ve G500

CooL'n'Quiet

Üye
    Konu Sahibi
peki wm5.0 olmasının wm6.0 a göre dezavantajı nelerdir

birde symbian kadar kolay yazılım bulabiliyormuyuz?

CooL'n'Quiet

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar valla almayı düşünüom hani biraz daha yardımcı olsak (:
dicem sudur ki eksi yönlerine wm5 yazmıslar 5.0 olması eksimi?neden?
fiyatı 680 ytl..degermi bu fiyata?
önerceğiniz baska bişi varmı?
windows mobile lı ilk telim olcak symbiana kıyasla + ve - leri nelerdir
bide 3250 yi kaca satarım

Ozan

Ozan

Admin
Bence windows mobile symbiandan kat kat üstün bir sistem, 5 olmasına aldanma zaten onun da firmware leri çıkar belki de çıkmıstır windows mobile 6 rom u falan, yani smartphone lar çok kolay özellestirilebiliyor aynı pc gibi sistemi format at kur mantıgı var + microsoft un kendi uygulamaları var arkasında dahili ve hepsi bilindik kullanıcı arabrimde. Ben motorola nın mpx400 ünü falan bekliyorum şöyle windows mobile 7 li falan olcak o zaman rakibi olmaz gibi :)

emircelikk

Üye
yaa arkadaşlar bu g500 de youtube videolarını falan tam ekran sorunsuz izleyebiliyormuyuz:) bi bileniniz göreniniz var mı wireless da sorunsuz mu

man99

Üye
telefon deil pda deil arkadaşlar arasında bişey bn kullanıorum gzel ama bilmiorum i phone da gzel bide bnde mesaj sorunu var avea hattı takılı g500de gönderirken 2 defa aynı anda gönderiyor yau nasıl oluyo diorum müşteri hizmtlerini arıyorum hava gazı telefondan galiba,,:aman2:başka simkartta taktım aynı boş mesaj gönderdim ayni kafayı yicem bilmiorum kullananlar biliorsa yardım????:@

metavt

Üye
arkadaşım bende yeni aldım msj atıyorum hiç bir sorun yok telsim kullanıyorum.avea denemedim.
kullanımı çok ii ve kolay.hız olarakda üzerindeki işletim sistemine göre iyi hiç takılmadan bütün uygulamaları anında açabiliyorum.

polat_ketur_76

Üye
Güzel Telefona Benziyor Kullanmadan Bilinmez Di Mi Ama

kumasci

Üye
merhaba telefonum G500 ve oldukça memnunum daha önce toshiba e800 pocet pc vardı,bunun ile kıyaslanamaz bile,herkese tavsiye ederim özellikle wireless özelliği çok iyi , kötü olan yanları ses fazla çıkmıyor müzik dinlemek için bir de resim için iyi değil genel olarak güzel telefon fakat g900 de aklım kaldı telefonun bir arızası yüzünden toshiba merkezine götürdüm geçen hafta telefonu komple yenilediler problem şarz almamasıydı 1 gün gidiyordu şimdi wireless i lazım oldğu zaman açarsam 3 gün gidiyor,teleofnu değiştirdikleri gün 4 tır g900 gelmişti :((

yxL

yxL

Üye
sağLam bi makinaya benzio..hiç kuLLanmadım toshiba bakaLm ne zamana kısmet oLr :)

nightblue0631

nightblue0631

Üye
paylasım için tesekkürler

wuc

wuc

Üye
benim sana önerim wriless li cihaz alman

halilibo_42

Üye
arkadaşlar daha yeni g500 aldım ama ilk windows tabanlı tlfnum olduğu için hiçbir ayarını yapamıyorum. Yardım edermisiniz? wireless ve diğer ayarlarını nasıl yapabilirim.

schumici

schumici

Üye
tek kelimeyle first class bi telefondur almamamın tek sebebi servia ağının düşüklüğü

Üst Alt