Teravih namazını kılıyor musunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Ramazan ayında Teravih namazını hangi sıklıkla kılarsınız?

• Kullanılan toplam oy
    17
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Bidat mı ve neden bidat?
Peygamber efendimizin kıldığı bir namaz nasıl bidat olur ki ? Sadece rekat sayısında ihtilaf vardır. Peygamber efendimiz bazen 8 bazen ise 20 rekat kılmıştır.

Hadislere inanmayanlar ancak teravih namazını inkar ederler. fıkıh yönünden teravih namazı müekked sünnettir. Yani peygamber efendimiz çok az terk etmiş, elinden geldiğince aksatmamaya çalışmıştır teravih namazını.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve İhtiyar007
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Peygamber efendimizin kıldığı bir namaz nasıl bidat olur ki ? Sadece rekat sayısında ihtilaf vardır. Peygamber efendimiz bazen 8 bazen ise 20 rekat kılmıştır.

Hadislere inanmayanlar ancak teravih namazını inkar ederler. fıkıh yönünden teravih namazı müekked sünnettir. Yani peygamber efendimiz çok az terk etmiş, elinden geldiğince aksatmamaya çalışmıştır teravih namazını.
Bidat demedim zaten arkadaşın düşüncesini öğrenmek için soru sordum.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
Anil-D

Anil-D

Üye
namazi kiliyorum dememeli kilmali bence insanin icinden gelmeli

kartal835

kartal835

Üye

Hz ömer zamanında kılınmayabaşlamış namaz ve hz muhammed kendine özel olarak kılıyor du

KayraBey

KayraBey

Üye
Bırakın uğraşmayın. Gavura kızıp dinden soğudum diyen zihniyet işte.

• Beğen
Tepkiler: mürteza16, TeknoÖmer, -India- ve 1 kişi daha
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Bizim milletimize ne oldu dini neresinden anlıyorlar bi çözemedim ülke okumuş cahille doldu.Olmayan namaz nedir ya.Olan namaz olmayan namaz mı var artık?

• Beğen
Tepkiler: mürteza16
-India-

-India-

Üye
Bırakın uğraşmayın. Gavura kızıp dinden soğudum diyen zihniyet işte.

orta doğu olaylarını bahane edip dinden soğudum diyenleri gördüm :D herşey ortada işte kimi kandırıyorsun kılmak istemiyorum de o kadar

• Beğen
Tepkiler: mürteza16, Dede, Silinen Üye 988579 ve 1 kişi daha
KayraBey

KayraBey

Üye
  • Beğen
Tepkiler: mürteza16 ve Emrgncy
kartal835

kartal835

Üye
Siz kafanıza göre takılın ahirette ne olacağını görücez. Ne dersem inkar ediceksiniz. Hoca ne derse o bir araştırsanız . Ama siz hadiscisiniz kuranda herşey tam eksik yok ozaman neden hadislere inanıyım . Din kimlerin elinde kalmış .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dede
TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
Teravih bu yıl 6-7 kere falan gidemedim. :(

ByKatre

ByKatre

Üye
Zorunlu Diyen Yok Ki Doğru Ahirette Doğru Yanlış Ortaya Çıkacak. Ama Sorumun Cevabını Hala Alamadım :)

• Beğen
Tepkiler: mürteza16 ve TeknoÖmer
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Siz kafanıza göre takılın ahirette ne olacağını görücez. Ne dersem inkar ediceksiniz. Hoca ne derse o bir araştırsanız . Ama siz hadiscisiniz kuranda herşey tam eksik yok ozaman neden hadislere inanıyım . Din kimlerin elinde kalmış .
Farz demedik zaten sünnet. :hmmm

• Beğen
Tepkiler: mürteza16
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...