Teravih namazını kılıyor musunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Ramazan ayında Teravih namazını hangi sıklıkla kılarsınız?

• Kullanılan toplam oy
    17
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Teravih namazını kılıyor musunuz ?
Özellikle bizim toplumumuz da yani Türkiye de geçmişten gelen sanki iş gelenek göreneğe binmiş bir teravih kılma olayı vardır.

Ben kendi çevremden biliyorum. Bir insan teravihe gitmediğin de çevresi tarafından dışlanır, ama ramazan dışında yatsı namazına veya herhangi bir namaza gitmediği zaman ise normal karşılanır.

Hatta oruç tutmayanlar azarlanır toplum tarafından kötü gözle bakılır. Ama aynı şeyler namaz kılmayanlar için geçerli değildir. Demek istediğim Oruç tutmakta farz, Namaz kılmakta... Orucun Türk insanı açısından büyük önemi vardır. Türk insanının diyorum çünkü bu durumu Türkiye dışında görmeniz pek nadirdir.

Teravih konusuna geleceksek. Teravihin dinimizde ki hükmü, sünnet-i müekkededir, yani peygamber efendimizin kolay kolay bırakmadığı sürekli kıldığı bir namaz. Yatsı namazı ise farz bir namazdır. Yani kesinlikle yapılması-kılınması- gereken bir namazdır. Hal böyle iken, insanların teravihe gitmemeleri az da olsa yan gözle bakılmalarına sebep olur. Aynı durum yatsı namazı için geçerli değildir..

Teravih ve Oruç kavramları Türk insanının yanın da daha bir değer kazanmıştır... Bu değer olumlumu, olumsuzmu bilinmez..

[ M emin Sevim -Deneme yazısı 2- ]

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer, ByKatre, Silinen Üye 2480407 ve 1 kişi daha

ByKatre

ByKatre

Üye
Doğru Söylüyorsunuz HOcam Toplumda Öyle İŞte İnsanlardaki Bilinç Azalmış Sanki Düşünmüyorlar :spr

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
Türe

Türe

Üye
Bu sene liseden mezun oldum. Malum sene içinde çok fazla aktivitede bulunamadığım arkadaşlarımla tatili değerlendirmek için arasıra buluşuyoruz. Buluştuğum zamanların dışında gidiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim ve ByKatre
mürteza16

mürteza16

Üye
Arasıra giderim. Bende göz ve kalp hastalığı olmasa hergün giderim ama işte durum el vermiyor. :)

• Beğen
ozakin70

ozakin70

Üye
Allah ıma şükerler olsun elimden geldigince vakit namazlarını kılıyorum teravihi de 5 yildir filan kacirmiyorum . ibadetle hava atilmaz ama Allah niyetlenen herkese bi kolaylik saglar. Yaziya gelecek olursak cok mantikli bizim milletimiz surekli istikrar degil firlayan istikrari sever yani ozel gunlerde camiler dolar tasar normal vakitlerde foss ;)

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
Hayır.

• Beğen
Tepkiler: Dede
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Müsait oldukça, fırsat buldukça giderim.

• Beğen
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Gidenlere Allah kabul etsin, gitmeyenler de bir an önce başlasın inşAllah.. :)

• Beğen
Tepkiler: ozakin70
Akıncı

Akıncı

Üye
Bence jet imamlık kalkmalı 15 dk daha geç gidin (gidelim ) eve

vedat1966

vedat1966

Üye
Maalesef Müslümanım diyoruz ancak gereklerini yerine getirmiyoruz. 3-4 senedir eksiksiz (belki 1 yada 2 kez kaçırmışımdır) tamamlamaya çalışıyorum.

Bu gün maç var diye cemaatten gelmeyenler vardı. Biz vakit namazlarını bile dizi aralarına, reklam aralarına sıkıştıran bir milletiz.

Rabbim tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları kabul etsin.

• Beğen
Tepkiler: mürteza16 ve mehsevim
mürteza16

mürteza16

Üye
Maalesef Müslümanım diyoruz ancak gereklerini yerine getirmiyoruz. 3-4 senedir eksiksiz (belki 1 yada 2 kez kaçırmışımdır) tamamlamaya çalışıyorum.

Bu gün maç var diye cemaatten gelmeyenler vardı. Biz vakit namazlarını bile dizi aralarına, reklam aralarına sıkıştıran bir milletiz.

Rabbim tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları kabul etsin.
Amin.

• Beğen
Tepkiler: vedat1966
Türe

Türe

Üye
Bizim burda ezan 22.15 civarlarinda 23.10 da cikarsin ortalama bir imam ile.

• Beğen
Tepkiler: -Akıncı ve mehsevim
vedat1966

vedat1966

Üye
Bu sene firesiz kıldım hamdolsun.

• Beğen
kartal835

kartal835

Üye
Olmayan namaza gitmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...