Konu hortladığı için meseleye bir aydınlık getirmek istiyorum:
Ben bu Telegram projesine başladım ve QT ile yaptığım projede ciddi aksaklıklar çıktı, çok denedim ama kütüphaneyi bir türlü derlenebilecek hale getiremedim... Sonra P.I.P.S. e geçtim ve aylarca uğraştım. TDLib ile bir şeyler yapmaya çalıştım amma P.I.P.S. ile bir türlü derleyemedim (dökümasyon iyi ama hep yeni sistemler üzerinde derleme yapıyor, Symbian-da da POSIX bir yere kadar destekli). Sonra Telegram TL dilini anlayıp bir şeyler yapayım dedim, kanser etti beni bu yapmacık dil... Sonda projenin çalışma mantığını değiştirerek MadelineProto (PHP-de Telegram kullanmak için bir kütüphane) üzerinden "Man In The Middle" gibi ara proxy server mantığı ile bir şeyler yapmak istedim. Ama rus asıllı, Ilya adlı bir geliştirici bu fikri kendileştirerek "Stella Mobile" adlında bir J2ME Telegram uygulaması yaptı. Ancak kendisinin psikolojik sorunları olduğu ve her kese karşı agresif, ukala ve saygısız davrandığı için "Symbian OS International" (şu an aktif olan 2 Symbian toplumundan biri) atıldı ve kendisinin VPS serverinde gönderilen mesajları log-layıp log-lamadığını bilmiyoruz şu an (kısaca mesajların onun tarafından okunması mümkün ama bilmiyoruz böyle bir şey yapma girişiminde bulunup-bulunmadığını). Çok isteyen varsa "Stella Mobile" kullana bilir (ingilizce, Telegram grupları da var), ama şunu belirteyim ki, Ilya beni ve diğer bir çok kişiyi "düşman" olarak görüyor.
Mesaj uzun oldu çünkü 2 yıllık hikayeyi özetlemek zorunda kaldım