telefonun şarjı kendi kendine artıyor?

Konu Sahibi
telefonun şarjı kendi kendine artıyor?
şarjı %10 falanken cebime koyup biyere gittiğimde vb eve döndüğümde baktığımda şarjı %80 falan buluyorum, sebebi nedir? (genelde kot pantolon giyince daha çok oluyo) (telefonu hiç ellemeden açık bi şekilde cebimde dururken)
örneğin bu konuyu yazarken 1 çizgiydi yazdım bitirdim bi baktım 2 çizgi olmuş şarjı, (telefon c3-00) (şarja takılı değil)

Ne guzel iste kendikendine sarj oluyor bende samsung bir telefonu pil kullanarak sarj edim dedim ogunden beri sarj oluyor diyor

Konu Sahibi
ama tam tersi oluncada kötü oluyor, mesela 4 çizgiyle yanımıza aldık sonra bi bakıyoz birden 1 e düşmüş o zaman kötü oluyor ama az cebimde taşıyınca tekrar 3e falan çıkıyo

Koradam

Üye
Kalibrasyon bozuktur ya da batarya olmuştur

Koradam

Üye
yok batarya iyi 1 günü falan rahat çıkarıyo ama arada öyle artıp azalmalar oluyo ve kalibrasyon ne demek bilmiyom açıklasan güzel olur
Sarjdan cektiniz telefonu batarya tamamen dolu diyelim.Telefon %100 diyor ve kullanırken %70 e kadar geldi diyelim oysa pilde %80 lık güç var iste bu şekilde hatalı göstermesine kalibrasyonu bozuk diyoruz.Batarya da problem vardır diye düşünüyorum farklı bi batarya ile dene bence

Kalibrasyon ekranla alakalı deilmi? A ya dokunuyorum B yi seçiyor mesela

Koradam

Üye
Batarya kalibrasyonu farklı dokunmatik kalibrasyonu farklı