Tavsiye Telefonun Bir Arızası

Sponsorlu Bağlantılar

H0lligan

Üye
evet bu işte acemiyim ama goril kardeş sende bir yandan haklısın ikinizde haklısınız ama bende acemiyim ne yapıcam rom ney bilmiyorum yani telefoncuya götürücez bu akşamüstü yaparmış adam ok
en azindan holigan deseydin be :D neyse artik vermissinde yapacak bise kalmamis ama rom nedir nasil atilir vs yada baska bir konuda her zaman aklina takilan bise olursa konuya etiketleyebilir yada ozel mesaj atabilir sin istersen burdan da aciklayabilirim yani kusura bakma dier arkadas yuzunden konu uzadi gerek siz yere ama dun bugune anlasmasaydiniz ben aksam hemen aydinlatirdim bu konularda seni. bu arada insallah dolandiriciya denk gelmemissindir :) ne kadar fiyat verdi bide.

Z3Rostfx

Z3Rostfx

Üye
    Konu Sahibi
Fiyat vermesine gerek kalmadı sd cart hasarlıydı yeni sd cart aldım birde yeni çözümümde cihaz belleğindekileri sd carta taşımak oldu 10 gb ve 8 gb oldu öbür kalanlar sisteme yükleniyor yani kısacası özetle şöyle

yeni sd cart ram olarak çalışıyor (sistem hariç oyunların arklaplanı olarak çalışıyor. birde siz ayarlamıyorsunuz kendi oluyor)
bellek'de sistemin kendi sd cartı yani 10gb'ı böylelikle çözüldü

H0lligan

Üye
Fiyat vermesine gerek kalmadı sd cart hasarlıydı yeni sd cart aldım birde yeni çözümümde cihaz belleğindekileri sd carta taşımak oldu 10 gb ve 8 gb oldu öbür kalanlar sisteme yükleniyor yani kısacası özetle şöyle

yeni sd cart ram olarak çalışıyor (sistem hariç oyunların arklaplanı olarak çalışıyor. birde siz ayarlamıyorsunuz kendi oluyor)
bellek'de sistemin kendi sd cartı yani 10gb'ı böylelikle çözüldü
Hayirli olsun bu arada custom rom kurmak istersen yardim edebilirim :)

Z3Rostfx

Z3Rostfx

Üye
    Konu Sahibi
Yanlış yaptığım birşey yüzünden telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm geri yapıcağım bilgilendiririm sizi
Cihazın kendi Yükleme Yerinden SD Cart'a taşıma yaptığımda bazı uygulamalar çalışamaz hale geldi yeniden yapsam sorun çıkarırmı ?

H0lligan

Üye
Yanlış yaptığım birşey yüzünden telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm geri yapıcağım bilgilendiririm sizi
Cihazın kendi Yükleme Yerinden SD Cart'a taşıma yaptığımda bazı uygulamalar çalışamaz hale geldi yeniden yapsam sorun çıkarırmı ?
Valla nedesem elimde patlicakmis gibi geliyor :) dene bi sorun olursa cekersin bi format

Z3Rostfx

Z3Rostfx

Üye
    Konu Sahibi
çektim zatende oyunları taşıma programı indirdim oyunları taşıyor ama bazı dosyaları taşımıyor yani oyunu açıyorum ve hata verdi diyor kapıyor bazı dosyaları taşımıyor oyun 10 mb hafıza kartında 6 cihazda 4 mb yüklü gözüküyor neden olabilir
benim telde 3 kısım var sistem rami cihaz belleği ve harici bellek cihaz belleğinden harici belleğe taşıyacağım çünkü harici bellek'de 10 gb yer var

H0lligan

Üye
çektim zatende oyunları taşıma programı indirdim oyunları taşıyor ama bazı dosyaları taşımıyor yani oyunu açıyorum ve hata verdi diyor kapıyor bazı dosyaları taşımıyor oyun 10 mb hafıza kartında 6 cihazda 4 mb yüklü gözüküyor neden olabilir
benim telde 3 kısım var sistem rami cihaz belleği ve harici bellek cihaz belleğinden harici belleğe taşıyacağım çünkü harici bellek'de 10 gb yer var
yanlisin var her telefonda 2 kisim vardir fakat biri 2ye ayrilir bknz;
1-takdigin harici disk
2-dahili hafiza

dahili hafizanin bir kismi sisteme verilir burda sistem uygulamalari sistem dosyalari bknz:boot logo,boot animation vs. bu sisteme ayrilan kisim mesela simdi senin telefonun sistem dosyalari 2gb tutyorsa orda 3-5gb var cunku bu zamanla artabilir bu yuzden onceden veriyolar alani bknz: benim tel 16gb ama bana stock rom da 10.5 gb veriyor sistem in nekadar yedigine bakmadim ama orda bos bir alanda var yani 5.5 gb sisteme vermis sende de olay biraz baska sanirim mesela gmd lerin bazi larinda hafiza sorunu oluyor sd card takmadan bise yukleyemiyorsun anca 100-200 mb lik felan uygulama yukleyebiliyorsun obb li oyunlar icin de ayni sorun var birde o sorun olan gmd lerde sd card0 takdigin kart, sd card1 de telefon ama bu normal cihazlarda tam tersi oluyor sendeki sorunda bu tarz birseymi ? yada sd karta tasidiginda acilmiyor telefonda kaldiginda aciliyormu nedir tam olarak birde bir program indirdim demissin bu programin sorunu olabilir istersen bende bir bakayim o programa yada root yapdiysan lucky patcher ile tasimaya calis

Z3Rostfx

Z3Rostfx

Üye
    Konu Sahibi
Dediklerinden hiçbir şey anlamadım okadar telefon hakkında şeyler bilmiyorum nerdeyse %30 biliyorum tel hakkında şeyleri

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Telefon Kore Malımı ? Orjinalmı

H0lligan

Üye
Dediklerinden hiçbir şey anlamadım okadar telefon hakkında şeyler bilmiyorum nerdeyse %30 biliyorum tel hakkında şeyleri
diyorumki tel de 3degil 2yer var ama biri 2ye ayriliyor;
1-telefonun hafizasi
2-takdigin sd cart

telefonun hafizasi 2ye ayriliyor birini sistem e veriyor birini senin icin birakiyor icine oyun muzik foto felan atman icin isde o sistem e ayirdigi alanda sistem dosyalari var ama mesela sistem dosyalar 2gb tutyorsa o sistem icin olan 3.5-5 gb felan gorunur yani orda bos kisim da var sistem dosyalarinda zamanla artis olacagi icin. sende ama biraz farkli belkide sistem 2gb tutyorsa 2gb ayirmisdir oraya buyuzden bise calistiramiyor olabilirsin yada daha farkli bir durum soruda sormusdum yukarda ona bi cevap verde halledelim sorunu.

Z3Rostfx

Z3Rostfx

Üye
    Konu Sahibi
neyi anlatıcağımı hangi özelliklere nerden bakıcağımı ve nasıl yapıcağımı anlatırsanız sevinirim ve telefon orjinal olmadı ss çeker atarım no panic

H0lligan

Üye
neyi anlatıcağımı hangi özelliklere nerden bakıcağımı ve nasıl yapıcağımı anlatırsanız sevinirim ve telefon orjinal olmadı ss çeker atarım no panic
Ya simdi bise dicem en kolay anlamani saglicak yol inan bu :)
Once play store a gir zarchiver uygulamasini indir sonra telden sd card i cikart ardindan zarchiver a gir ana dizinde olacaksin bi ust dizine gitmek icin en ustte uc nokta var klasor gibu gorunuyor ona bas orda sdcard 0 a basinca telin hafiza aciliyorsa tamamdir buna bir netlik getirelim once.

Z3Rostfx

Z3Rostfx

Üye
    Konu Sahibi
Birde başka birşey daha söylüyeceğim sd cart 8 gb ve onu çıkarınca yine 10 gb usb bellek olarak gözüküyor takılıykende öyle gözüküyor yanlış yapmıyım yani

Üst Alt