5800 xpressmusic im çalindi polise mi savciliğami veriyim ?
3 ay önce eskişehirden tatil için hataya gittiğimde 5800 telefonumu aracımın içinden çaldılar.hafta sonu olduğu için birşey yapamadım.eskişehire döndüğümde karakola gidip ne yapmam gerektiğini öğrendim. karakolda cep telefonu kayıp yada çalıntı ihbarı için bir numara verdiler.aradım telefonumu kullanıma kapattırdım.sonra savcılığa dilekçe ile müracat ettim. (telefonun faturası yada kutusunun fotokopisi ile) bugün postacı hatay adliyesinden belge getirdi.telefonumu hatayda bulmuşlar ve eskişehir cumhuriyet başsavcılığına yollamışlar.bende bugün savcılığa gidip telefonuma kavuştum. ümidimi kesmiştim ama bulundu çok şükür.8 gb hafıza kartım içinde olmasada helal mal işte geri geldi. inşallah sende telefonuna kavuşursun. şimdi kullanıma kapattırdığım numarayı tekrar kullanıma açtırmak için arıyorum.internette bulamazsam karakola gidip numarayı alacağım.
Kayıp/
Çalıntı ihbarı yapabilmek için hat sahibinin, Bilgi
İhbar Merkezi'nin Türkiye' nin her yerinden 444 9 777 ve 0312 232 23 23 numaralı hatları arayarak yapabilirsiniz.
yukarıda verdiğim numarayı aradım: hatay adliyesi tarafından telefonum kullanıma kapatılmış. yarın adliyeye dilekçe verip hatay adliyesine faxlattıktan sonra telefonumun kullanıma açılacağını öğrendim.
kayıp çalıntı telefonlar bulunduğunda adliyedeki emanet muhabere bürosundan alındığınıda belirteyim.