Telefonu ilk kez nasıl şarj etmeliyim?

Sponsorlu Bağlantılar

e-erdal

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu ilk kez nasıl şarj etmeliyim?
arkadaşlar bugün nokia c6-01 telefon aldım... yalnız benim kafamı kurcalayan bi sorun var... telefonun ilk şarjını nasıl yapmalıyım? kaç saat şarjda kalmalı? bataryanın ömrü açısından bu benim için çok önemli. bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen cevaplayın arkadaşlar

okitox

okitox

Üye
boşver kardeş düşünme tak şarja tam dolunca çıkar. nasılsa bi günden fazla gitmeyecek :D

u_cosar

u_cosar

Üye
kapalı olarak 12 saat olarak biliyorum

• Beğen
Tepkiler: haltie
uruno

uruno

Üye
Yok hocam . Önce içindekini tam bitir tel kapansın sonra Tak şarja dolunca çıkar yine tam bitir tak şarja içindekini tam bitir tel kapansın sonra Tak şarja dolunca çıkar yine tam bitir tak şarja içindekini tam bitir tel kapansın sonra Tak şarja dolunca çıkar yine tam bitir tak şarja içindekini tam bitir tel kapansın sonra Tak şarja dolunca çıkar yine tam bitir tak şarja...............Artık içindekini tam bitirmedende Tak şarja dolunca çıkar.

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
hep tam bitince 8 saat civarı şarjda kalıyor benim telefon

spy ghost

spy ghost

Üye
--------Eklendi @ 15:10:49 ---------- Yazıldı @ 15:10:08 ----------
binbaşım aynı benim kullanmam gibi gece tak sabah çıkar yaklaşık 7-8 saat doluyor :ehe

telefon ilk açıldığında olan şarj bitirilmeli sonra kapalı bir şekilde 8 saat dolsun

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
evet usta sabah kalkınca çıkarıyorum haftasonu 3 gün giden şarjım haftaiçi 1 gün zor dayanıyor. ;)

Re13eL

Re13eL

Üye
benim bildiğim yeni nesil pillerde eski pillerdeki gibi ilk şarj ederken 12 saat bekleme zorunluluğu yok ve zaten kendi kullanma kılavuzundada yazması lazım ordan bakabilirsiniz.
şahsen ben c7 yi ilk aldığımda hiç 12 saat felan bekletmedim ve şarj normal kullanımla 2 gün gidiyo zaten.
aşırı internete girip, video izleyip müzik dinlersem 1 gün ancak dayanıyor tabi :)

slant1111

slant1111

Üye
Pil dolunca akım gelmiyor zaten.8 saat tutmanın bi anlamı yok zaten

carbon_o7

carbon_o7

Üye
tam 1,5 saatte şarj oluyo c7 :)

betoner

betoner

Üye
Yeni pillerde uzun süre şarjda bırakılması önerilen birşey değildir.
İlk dolumu yapmak için batarya %5 kalana kadar kullanmalısın. Sonrasında telefonu kapatarak şarja tak telefon dolana kadar hiç elleme bırak dolsun. Telefon dolduktan sonra şarjda bırakmana gerek yoktur. İlk 4 veya 5 dolum önemlidir. İlk batarya kullanım süreleri azdır. 4 dolum sonrası gerçek performansı alırsınız.

AndroidOne

AndroidOne

Üye
telefonu ilk alınca şarj bitesiye kadar kullan diyolar sonra 12 saat şarjda dursun diyolar satanlar.

e-erdal

Üye
    Konu Sahibi
cevap için sağolun arkadaşlar. bana 12 saat şarj daha mantıklı geldi

Quaresma53

Quaresma53

Üye

En sağlıklısı budur.Kapalı olarak kalmasada olabilir

Metris’den mavi gözlü yakışıklı bir adam çıktı, adam gibi adam.
Yıkılsın dünya umrumda değil 108 yıllık
ŞEREF tablosu kaldığı yerden devam.

KRALSIN !

SuaT6027

SuaT6027

Üye
hep tam bitince 8 saat civarı şarjda kalıyor benim telefon

onda bır hata var kardes.. mumkun degıl gıbı yaa 8 saat????

----------Eklendi @ 20:40:48 ---------- Yazıldı @ 20:39:32 ----------

kardesım sımdıye telefonunu coktan sarj etmıssındır ama artık onun bır onemı yok.. eskı tıp bataryalardaydı o.. ben dolunca cektım.. arkadaasım 12 saat bırakmıs hıcbır farkı yok..

qsaw

qsaw

Üye

onda bır hata var kardes.. mumkun degıl gıbı yaa 8 saat????

----------Eklendi @ 20:40:48 ---------- Yazıldı @ 20:39:32 ----------

kardesım sımdıye telefonunu coktan sarj etmıssındır ama artık onun bır onemı yok.. eskı tıp bataryalardaydı o.. ben dolunca cektım.. arkadaasım 12 saat bırakmıs hıcbır farkı yok..
evet hem şimdi verilenler hızlı şarj en fazla bir saat

lolaman

lolaman

Üye
ilk önce bitir şarjı sonuna kadar ne kadar oyun varsa aç bitir şarjı sonra 8 saat şarjda tut.

kraldost

kraldost

Üye
fabrika şebeke elektiriği 24 woltta şarz ediyor evdeki şebekeler 220/240 wolt arasıdır bize teknikerler telefon şarzı bitmeden şarza sokmamaları yönde tavsiye vermişlerdir. batarya ilk etapta minimum 8 saat şarz edilirse kafidir

Kaya0362

Üye
bu lanet telefonu hergün şarja takıyorum günde sadece 30 mesaj 2dklıkda konuşma, internetten baktığımda 533saat bekleme süresine aldandım niye böyle yazıp insanı çileden çıkarıyorlar bütün dokunmatiklerin böyleymiş, yoksa asla almazdım dokunmatik telefon

Üst Alt