Telefonu her açtığımızda neden 'ALO' deriz?....Merak etmediniz mi....

Sponsorlu Bağlantılar

HaYkO_7

HaYkO_7

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu her açtığımızda neden 'ALO' deriz?....Merak etmediniz mi....
Telefonu açışımızda kullandığımız “Alo” sözcüğünün Allessandra Lolita Oswaldo isimli kişinin kısaltılmış adı olduğunu biliyor muydunuz?

Peki, neden bir başkasının değil de Allessandra Lolita Oswaldo'nun ismi?

Telefonu icat eden Graham Bell, ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz “Allessandra Lolita Oswaldo” diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu “Ale Lolos” diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu: “Alo!” Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka bir şey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla baş başa bırakıp onu terk etti. Yaşlı Bell, sevgilisinin bir gün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu “Alo” diyerek açıyor ve herkes “Alo” diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak “Alo” demeye başladı. Bugün hepimizin kullandığı “Alo” sözcüğü işte buradan geliyor.
:bigstar:
 
  • Beğen
Tepkiler: ErturkSahin, Bora ve TuRkiShCowboy


Mebuchadnezzar

Üye
Ben telefonum çalınca efendim diyorum :D
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
çok güzel .. teşekkürler bilgi için :oke:
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Bunu biliyordum. Oldukça ilginç.
 
Bora

Bora

Üye
Bin kere teşekkür et butonuna basmak isterdim ancak 1 tanesi çalıştı.
 
HaYkO_7

HaYkO_7

Üye
    Konu Sahibi
güzel yorumların için teşekkürler Bora....
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
ben bizim ''alo'' dedıgımız kelımenın ıngılızce hello' dan geldıgını sanıyodum yanı yuvarlanarak alo halını aldıgını dusunuodum. şurda kafam karıştı. fransızca harf veya kelime telavuzunda a, l, o, harflerı yanyana bızım türkcede alo dıye soylenır mı kı?
 

Benzer Konular

Tuna-TR
Cevap
23
Görüntüleme
1K
OttomaN TigeR
Legendary.
Cevap
22
Görüntüleme
1K
Legendary.
Cevap
1
Görüntüleme
865
milagros_zuzu
  • Kilitli
Cevap
3
Görüntüleme
628
Mustafa Furkan


Üst Alt