telefon suya düşerse ne yapmalı??

Sponsorlu Bağlantılar

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
Arkadaşlar suya düşen alete kimse bişey yapmasın. Öncelikle derhal pilini çıkarın. Pil takılı iken açmaya çalışmayın zira pili ve kart üzerindeki bazı kısımlara kısa devre yaptırmış olursunuz ki bu da dönülmeyecek zararlara yol açabilir. Pirinç içine yatırma olayı eğer saf su teması ise kısmen işe yarıyor. Ama diğer sıvı temaslarında mutlaka tamirciye götürmelisiniz. Telefon tamircisi bir arkadaşım var ordan biliyorum. Sıvı temaslarında mutlaka telefonun içinin açılıp kartın özel bir sıvı ile temizlenmesi gerekiyor. Özellikle şarj soketi gibi bağlantı noktalarının detaylı temizlenmesi gerekiyor. Ama şunu da söylemeliyim ki telefon bir kere suya düşmeye göre. Suya düşen hiçbir telefon bir daha eskisi gibi çalışmıyor malesef. Tamir olsa bile uzun vadede problemlere yol açabiliyor. Dolayısıyla mümkün olduunca suya düşürmemeye çalışın, düştüyse de tamir ettirip o aleti en kısa zamanda elinizden çıkartın derim. Deneyimler ile garantilidir.

Adamsın :oke:

brgburak

brgburak

Üye
ben samsung monte aldm alalı 2 hafta olmadı suya düsürmsler ve dsrdklerni farketmemsler bile telefon saatlerce suda kalms simdi acılıyo ama 5 dk sonra donup kalıyo .s

Captain

Üye
Bütün söylenenlere rağmen en garantili yöntem.

Sökebildiğiniz kadarını söküp(telefonu açmamak kaydıyla) havlu vb şeylerle kurutabildğinz kadarını kurutun Saç kurutma makinesi asla kullanmayın. Arından o söktüğünüz haliyle Bir kavanoza koyun, kavanozun kalanını pirinçle doldurup kapağı sıkıca kapatın. 1-2 gün içinde prinç bütün nemi emecektir. Telefonu kullanmaya dvm edebilrsnz :oke:
pirinç olayını bende denedim işe yarıyor :oke:

new member

Üye
benim de bugun dustu. sansliyim mi demeliyim bilmiyorum ama "galaxy"nin arka kapagi her dusmede ciktigi icin tuvalet suyunda bir kirk dakika kadar kaldi telefon. kirk dakika ugrastiktan sonra cikardik. ne sarza taktim, ne de bataryasini geri taktim. bataryasini mendille kuruttum, telefonu da mendille sildim tabii, sim kartiyla bellek kartini cikardim, bekliyorum. telefon bayagi su almis, sac kurutma makinesiyle suyunu buharlastirmaya calisiyorum. buyuk olcude gitti, onumuzdeki gunlerde calisip calismadigini kontrol edecem ben de. umarim calisir. calismazsa garantiye verecegim. buradaki yazilanlari okuyunca dogru yaptigimi anliyorum :) sevindim

----------Eklendi @ 21:07:14 ---------- Yazıldı @ 21:04:45 ----------

ha tabii sac kurutma makinesini yazmissiniz ama ayni olay 2. kez basima geldiginden ben korkmadan uyguladim. telefonun ekrani beyazlasti sadece, sonradan gecti. bir sorun olacagini zannetmiyorum. pirinc olayini da denesem mi ki acep?

loaloa

Üye
bende bir animi anlatiyim. telefonum kanalizasyon benzeri bir su yoluna dustu. bir kac dk sonra cikartip baktim ekran flan ucmustu.bu arada telefon sony ericsson s700i ydi. once bi kac tusa bastim baktim tik yok kapattim. sonra sarja taktim sarj dahi olmuyordu. arada bir titriyordu. daha sonra telefonun pil ve hafiza kartini ayirip sabaha kadar sabunlu suda beklettik daha sonra yaklasik 4 gun guneste butun parcalar ayrilmis bir sekilde bekledi. hadi hayirlisi deyip telefonu sarja taktim acildi ve takir takir calisiyordu. tek sorun mikrofonunun sesi kisilmisti sesim karsiya az gidiyordu. bunun haricinde tek sorun yoktu ve o haliyle beni1.5 sene daha idare etti varin gerisini siz dusunun.&nbsp;<br><br>

Üst Alt