Utkii
Üye
-
Konu Sahibi
-
bence en yakın tüketici mahkemesine gidip net bilgiler al.
Aynen, iade almıyoruz deme şansları yok, eğer TC de ticaret yapıyorlarsa tüketici Kanunları onlarıda bağlar, sadece internetten değil herhangi bir mağazadan aldığınız ürünü de iade edebilirsiniz, tezgahtarlar çirkeflik yapar genelde ama o zaman direk fiş veya faturanızla edevletten tüketici hakem heyetine başvurun ve başvuru formunu bastırıp imzalayın fiş fatura fotokopileri ile ilçe kaymakamlığındaki tüketici hakem heyetine teslim edin ve haber bekleyin. 1 gün giyilmiş ve mağaza tarafından üzerinde iyileştirilme yapılmış CAT botu bile iadesi için karar çıktı yani, tüketici iseniz haklısınız herdaim, korkmayın hakkınızı arayın, bu çakallara meydanı bırakmayın.aynı olay benimde başıma geldi. telefonu internetten aldım. sim kart taktım. wifiye bağlandım. bir gün kullandım. iade etmeye karar verdim gönderdim. telefonu kişiselleştirdiğimi gerekçe göstererek iadeyi kabul etmediler. geri gönderdiler. müşteri ilişkilerini telefonla aradım. servis raporu ile iade alabileceklerini söylediler. iade alınması için servis raporu lazımmış diye servise gönderdim. servis yazılım güncellendi deyip geri gönderdi. ben de bu formu okuyup iade almazlar dedim önce. sonra tüketici hakları hakem heyetini aradım. oradaki memur sim kart taktıysan ikinci el olur alınmaz dedi. böyle uğraşırken 1- 1,5 ay geçti. tüketici hakları hakem heyetine başvurma kararı aldım. e devletten başvurumu yaptım. internet sitesindeki ilk iade edip kabul edilmediği sürece ait yazışmaların ekran görüntüsü, telefon faturasını ekledim. telefonu bir gün sonra iade etmek istedim ama kişiselleştirdiğimi gerekçe göstererek kabul etmediler dedim. sonra bekledim. 5 ay sonra yanıt geldi. telefonu 14 gün içinde iade edebilir, bu süre içinde yapılan kullanımdan dolayı oluşabilecek arızadan alıcı sorumlu değildir dediler. daha önce başıma gelmişti hemen arayıp iade talebinde bulunsam mahkemeye vermeye kalkıyorlar. bir ay daha bekledim. onların itiraz süreleri bitti. bende satıcı siteyi arayıp paramı talep ettim. ödediler.
yalnız yasal faizi istemeyi unutmuşum. fazini alamadım. önemlide değil zaten.
sonuçta sim kart taktın, kullandın, internete bağlandın diye iade alamayız diyemezler. derlerse doğru tüketici hakları hakem heyetine.
süreç uzun onlarda bunu biliyor. ondan böyle zorluyorlar. geneldede kimse benim gibi uğraşmaz.
Izlememiz gereken yolu gösterdiğinz için teşekkürlerAynen, iade almıyoruz deme şansları yok, eğer TC de ticaret yapıyorlarsa tüketici Kanunları onlarıda bağlar, sadece internetten değil herhangi bir mağazadan aldığınız ürünü de iade edebilirsiniz, tezgahtarlar çirkeflik yapar genelde ama o zaman direk fiş veya faturanızla edevletten tüketici hakem heyetine başvurun ve başvuru formunu bastırıp imzalayın fiş fatura fotokopileri ile ilçe kaymakamlığındaki tüketici hakem heyetine teslim edin ve haber bekleyin. 1 gün giyilmiş ve mağaza tarafından üzerinde iyileştirilme yapılmış CAT botu bile iadesi için karar çıktı yani, tüketici iseniz haklısınız herdaim, korkmayın hakkınızı arayın, bu çakallara meydanı bırakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?