TDK Büyük Türkçe Sözlük

Sponsorlu Bağlantılar

xDEADx

Üye
    Konu Sahibi
TDK Büyük Türkçe Sözlük
Mobil Türkçe Sözlük
Eksikliği farkedilmiş ve önce kişisel sonra genel amaçlar için kullanmak istenerek yapılmıştır.
Yaparken birkaç kaynaktan yararlanılmıştır. 4000′den fazla sayfası bulunan devavasa bir sözlükten çeviri yapılmıştır. Küçük kusurları gözardı etmenizi rica ederim =)
Katkısı olmayanlardanda kullandıkları için teşekkür ederim =)
TDK’nun Büyük Türkçe Sözlük’ünden telefon versiyonuna çevirilmiştir.
Kullanımı için yardım dosyasına bakınız…

Test edilmiştir. Hiçbir zararlı yazılım içermemektedir.
Test edilen telefonlar
Sony Ericsson: W810i, K750i, K700i
Nokia: N95, N73, 6630, 6600,6670

Program boyutunun büyük olması nedeniyle fazla hafıza ve geçici bellek kullanmaktadır. Bu yüzden (Genelde Nokia telefonlarda daha uzun sürüyor.) açılış süresi biraz uzun sürebilir.
Kullanımı:

1-Bu programı kullanabilmek için telefonunuzun Java destekli olması gerekmektedir. Zaten bu yazıyı telefonunuzdan okuyorsanız bu desteğin sağlanmış olduğunu anlamış oluyorsunuz.
2-Sözlükte Bir kelime aramak için harf listesinde kelimenin ilk harfinin olduğu bölüme giriniz.
3-Anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi, isterseniz aşağı yukarı yön tuşları ile arayıp bulabilir ya da kolay yöntem için 4. seçeneğe bakabilirsiniz.
4-Bir önceki seçenekteki işlem size çok zor ve uzun geliyorsa; anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi menüye gelip Ara seçeneği ile başına - yazarak aratabilirsiniz.
Örneğin: karpuz kelimesi için -karpuz yazarak aratabilir ve anlamını okuyabilirsiniz.
NOT!: Başına - koymazsanız içinde karpuz geçen tüm cümle ve kelimeler aranacaktır. Kolaylık olması açısından her kelimenin başına - işareti eklenmiş ve anlamlarada * eki konmuştur.
İNDİR

Link4 (Siteden-Mesajın ekinde mevcut)
Link4 için teşekkürler NoLife.

NOT!: Bu sözlük TAMAMEN ÜCRETSİZDİR. Kesinlikle para talep edilemez ettirilemez. Üzerinde istenilen değişiklik yapılabilecek şekilde açık kodlu olarak bırakılmıştır.

Bizzat tarafımdan yapılmıştır. Alıntı çalıntı düzenlenmiş durumda değildir.

Ne mutlu türküm diyene…

Linkler yenilendi...

• Beğen
Tepkiler: schumi10, edikli46, sinyorömer ve 22 diğerleri

mihman

mihman

Üye
emeğine sağlık

commmmm

commmmm

Üye
hangi dosya

xDEADx

Üye
    Konu Sahibi

commmmm

commmmm

Üye
içinde hangi dosya

xDEADx

Üye
    Konu Sahibi
Bunu rar'da açmayın direk indirdiğiniz dosyayı telefonunuza gönderip kurmanız yeterlidir.

3rhan336

3rhan336

Üye
k750i de çalışmadı zaten bu dosyayı çalıştırmaski telefon..

fom59

fom59

Üye
Arkadaşım bu .jar değil .zip!Bunu telefona nasıl kurmayı düşünüyorsun?

--------------- Ekleme ---------------

Bir cevap gelmedi ama ben yapamayan arkadaşlar için söyliyim.Programı koyan arkadaşımız .zip olarak koymuş.Telefonunuza kurmak için dosya uzantısını .jar olarak değiştirin.Yani "MobilTRSozlukByDEAD.zip" dosyasını "MobilTRSozlukByDEAD.jar" yapın.Sonra telefonunuza kurabilirsiniz.Dosya uzantılarını görmek için araçlar/klasör seçenekleri kısmına bakın.

Programa gelince, eline sağlık uğraşmışsın ama bir çok kelime yok.Şu an için gayet iyi bir program.Bu tür birşey gerekliydi.Paylaşım için sağol...

xDEADx

Üye
    Konu Sahibi
Ben önce kişisel amaç için yapmıştım yapmışken dağıtmak istedim. 4000 sayfalık bir dev sözlükten çevirdim bunu aradığım tüm kelimeleri buluyorum çok saçma olmadıkça. Ayrıca zip değil jar'dır dosya. İndirirken uzantısını değiştirmeyin.
Gördüğünüz gibi jar.
Kullandığınız içinde hepinize teşekkürler arkadaşlar. Kendi sitemdeki yoğunluktan ve okulumdan dolayı ilgilenemedim kusura bakmayın.

K750i ile denenmiştir program gayet sağlıklı çalışmaktadır.

3rhan336

3rhan336

Üye
arkadaşım linkte jar yazıo ama tıklayınca Name:
MobilTRSozlukByDEAD.zip aynen böle yazıo..

xDEADx

Üye
    Konu Sahibi
Link düzeltilmiştir arkadaşlar. Firefox kullananlarda böyle bir problem olmuyor fakat Internet Explorer jar dosyasını direk zip e çeviriyor. Rar dosyası içine atıp tekrar yükledim. Tekrar indirebilirsiniz..

ilyas056

Üye
emeğine sağlık

velvet

Üye
ÜZGUNÜM TDK SÖZLÜGÜN DOSYA BULUNAMADI İNDİREMEDİM P1İ de ÇALIŞIRMI LÜTFEN YARDIM

berazi

Üye
bu sözlük sony ericsson s500i'de sağlam çalışıyor, kendim kullanıyorum, emeğinize teşekkürler.

merkus

merkus

Üye
tesekkurler paylasım için sagollllllll

-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Pardon ama ben lınk e tıkladıgımda gıdıyor ama bulunamadı dıo?

SiirSEN

Üye

Rar şifresi:
NOT!: Bu sözlük TAMAMEN ÜCRETSİZDİR. Kesinlikle para talep edilemez ettirilemez. Üzerinde istenilen değişiklik yapılabilecek şekilde açık kodlu olarak bırakılmıştır.

saviola021

Üye
adam gibi link koyun yav

Musty_38

Musty_38

Üye
link pert

xDEADx

Üye
    Konu Sahibi
Linki tekrar yeniledim. Rapidshare'a da upload ettim. Jar dosyasını zip olarak indirenler için bir upload daha yaptım oda zip halinde. Zip arşivini çıkarttığınızda içinden jar (java) hali çıkacaktır. Bundan sonra sorunlar sürmez herhalde. Kolay gelsin arkadaşlar.

Linkler ilk sayfada ilk mesajdadır.

Üst Alt