kum kзđiśi
Üye
Tavuklu Dumpling Çorbası
=Malzemeler=
(4 Kişilik)
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Adet Yumurta Akı
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Adet Yufka
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
Tuz Karabiber
=hazırlanışı=
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu ince doğranmış sarmısak ve maydanozu soya sosunu şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın
(4 Kişilik)
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Adet Yumurta Akı
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Adet Yufka
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
Tuz Karabiber
=hazırlanışı=
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu ince doğranmış sarmısak ve maydanozu soya sosunu şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın