Tasmayla Çocuk Yetiştiren Ebeveynler :( :(

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Çocuklar hiperaktif belki ?
Nerden biliyorsun ki öyle bile olsa hiçbir çocuk hatta insan böyle bir davranışı hak etmez !!!

Nasıl davranılıyor ki ? abartmayın. Konunun başlığında tasma yerine sırt kemeriyle yetiştirilen çocuklar yazsa, farklı tepkiler gösterirdiniz.
Düşünün farklı bir ülkeye gittiniz, Çocuğunuz yerinde durmayan şımarığın teki. Koşsa kaçsa gitse nasıl bulacaksın o çocuğu daha ? 24 saat tasmayla dolaştırmıyolarya kalabalık yerlerde kaybolmaması için icad edilmiş bişey.
5-10 sene sonra adım gibi eminim ülkemizdeki kadınlar bebek arabası alırken birde bu kemerden alacaklar.
Nasıl davranıldığı ortada...
İsmini değiştirdiğinde görüntü yine aynı kalıyor ama
tüm çare bitti sadece bu mu var annelerimiz babalarımız şimdiye kadar bizleri böyle mi yetiştirdi
kim hak ediyor böyle bi davranışı zihni yerinde olmayan birini bağladıklarında ne kadar üzülüp vahşice gördüğümüz bi durumu böyle bi şekilde görmek hiç güzel değil !!!
5-10 seneye gerek yok var bunlardan kullananlardan ülkemizde yok değil yani var...

:D neresine yazık yaaa :D yazıklık bir durum yok ortada
sen çocuk olsan senide bu şekilde gezdirseler ne kadar hoşuna gider....

peki bu görüntüyü sen beğendin mi? konunun başlığı ne olursa olsun bu görüntünün iticiliğni değiştirmez.tabi bu benim fikrim herkez farklı düşünebilir..
:oke::oke:

oha vallahi...
ben küçük çocuğumu boynuma alıyorum...
sorun kalmıyor...

hem iletişimim kopmuyor, hem tehlike ortadan kalkıyor...
büyük çocuğumun da elinden tutuyorum. zaten aklı eriyor...

bunların bu kadar da mı insanlık hisleri zayıf...
haklısın...
bi çocuğa nasıl sahip çıkacağın senin elinde bi çocuğu nasıl hareket edeceğide annne babanın elinde ama adına ne derseniz deyin farketmez ama resimdeki görüntülerle değil...
düşünsenize çocuğun psikolojisini :(
köylerde tarlalarda insanlar çocuklarını hiç bir yere bağlamıyor sırtında taşıyor koca tarla düşünsenize orda çocuğu bıraktığını ama ne yapıyorlar sırtlarına bağlıyorlar...

--------------- Ekleme ---------------

Söylediklerine katılıyorum dostum ama birde şöyle düşünsen görülüyor ki resimlerin hepsi dış mekanda yakalanmış ve özellikle trafik yoğun metropollerde çocuk kazaları genellikle anne ve babalarının ani dikkatsizliği sonucu ellerinden kaçırdıkları yada başıboş ortalıkta koşuşturan minikler yüzünden oluyor. sonuçta çocuğun eli oldukça aşağıda ve bir eliniz dolu iken haşarı çocuğunuzun elini bazı durumlarda mecburen sokakta bırakmak zorunda kalabiliyorsunuz. bunun sonucunda oluşan kazaları bileğe bağlanarak çocuğunuzun (ki çocukların çoğu o yaşlarda hiper aktiftir) haşarı koşuşturmacasını sınırlayarak onu korumuş oluyorsunuz. bence bu açıdan gayet faydalı ve sağa sola çekiştirilmemesi gereken bir konu... önemli olan asli amaç...:oke:
senin fikirlerin herkesin düşüncesi farklı olabilir ama ben katılmıyorum ve kızıyorum elinden tutmayacaksan sırtına al Kolaj06 arkadaşımızın dediği gibi şahsen babamda bizi öyle taşımış çocuğunu kucağına almak bu kadar ağır mı geliyor ?
çocuğun kaçırılması aradaki kemerin mesafesine bi bakın çocuk arkanızda kalıyor zaten şu devirde adamın kolundaki çantayı kapıp kaçan adam arkanızda kalan çocuğun kemerini kesemez mi yani ? ? ?
sırtından veya kucağındaki çocuğu kaçırmaktan daha kolay kemeri kes ve kaç !!!

nitroux

nitroux

Üye
senin fikirlerin herkesin düşüncesi farklı olabilir ama ben katılmıyorum ve kızıyorum elinden tutmayacaksan sırtına al Kolaj06 arkadaşımızın dediği gibi şahsen babamda bizi öyle taşımış çocuğunu kucağına almak bu kadar ağır mı geliyor ?
çocuğun kaçırılması aradaki kemerin mesafesine bi bakın çocuk arkanızda kalıyor zaten şu devirde adamın kolundaki çantayı kapıp kaçan adam arkanızda kalan çocuğun kemerini kesemez mi yani ? ? ?
sırtından veya kucağındaki çocuğu kaçırmaktan daha kolay kemeri kes ve kaç !!!

iyi hoş ta o yaştaki çocuğu nasıl sırtında taşıyacaksın ki onu anlamadım biraz büyük değillermi o iş için ? :islik

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Ben kemerlere güvenmiyorum ve çocuk psikolojisi olarak güzel bulmuyorum...
Tabiki öngörü meselesi herkes istediğini yapabilir...
bunlar benim görüşüm elinden tutarım kucağıma alırım ama o kemeri çocukda kullanmam...:)

nitroux

nitroux

Üye
ya bakma ben destekliyor gibi görünüyorum ama zaten bu bizim kültürümüze çok aykırı birşey. yurt dışında çocuklara dur yapma dedinmi neden diye soruyor yada dinlemiyor ama bizde öylemi bazen bir höd demen hatta bir sert bakış bile yetiyor.. bizim kültürümüz zaten bukadarına ihtiyaç duymuyor ama öyle bile olsa bende böyle birşeye kıyamam aslında bakma. benim anlatmaya çalıştığım şey sadece bununda kendine göre bir mantığı olduğu idi... yoksa sana sonuna kadar katılıyorum deyip dayak yemeden aradan sıyrılayım :ehe

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
ya bakma ben destekliyor gibi görünüyorum ama zaten bu bizim kültürümüze çok aykırı birşey. yurt dışında çocuklara dur yapma dedinmi neden diye soruyor yada dinlemiyor ama bizde öylemi bazen bir höd demen hatta bir sert bakış bile yetiyor.. bizim kültürümüz zaten bukadarına ihtiyaç duymuyor ama öyle bile olsa bende böyle birşeye kıyamam aslında bakma. benim anlatmaya çalıştığım şey sadece bununda kendine göre bir mantığı olduğu idi... yoksa sana sonuna kadar katılıyorum deyip dayak yemeden aradan sıyrılayım :ehe
Merak etme dövmem :d: :d:
Ama gerçekten iyi değil görünüş açısından bile o çocuğun hissettiklerini düşünemiyorum bile :( :(

nitroux

nitroux

Üye
düşünüyorumda büyüyünce babam/annem bizi tasmayla dolaştırıyordu... :hmmm vahim...

Utku

Utku

Üye
bodrumda tatilde gördüm böyle çocuklar..... köpekler hepsi büyüyünce aynı günde 10 lt bira içip gezen .......ohhhh içim rahatladı hiç kızmayın hepsi.....

--------------- Ekleme ---------------

Merak etme dövmem :d: :d:
Ama gerçekten iyi değil görünüş açısından bile o çocuğun hissettiklerini düşünemiyorum bile :( :(
:box:box:boxhepsi ......peezzzz........istediğin kadarrrr döv gitsinn:naughty::naughty::off::off::off: bugün çok sinirliyim ban yiyeceğim galibaaaaaaaaa:off::off::off::off:

omerynd

omerynd

Üye
:D yuh be. birde çip taksalarmış falan aksiyon olurmuş bırak kaybolsun bul. tövbe tövbe

burhanasık

burhanasık

Üye
:nono:

konyarapp

Üye
çocuklarına bi köpek kadar değer veriyorlar demekki :( kötü bir durum ...

Dafny

Dafny

Üye
Allahım yaa :S

minoo

minoo

Üye
bu ne ya :s adamlara bak töbe töbe

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Nasıl davranılıyor ki ? abartmayın. Konunun başlığında tasma yerine sırt kemeriyle yetiştirilen çocuklar yazsa, farklı tepkiler gösterirdiniz.
Düşünün farklı bir ülkeye gittiniz, Çocuğunuz yerinde durmayan şımarığın teki. Koşsa kaçsa gitse nasıl bulacaksın o çocuğu daha ? 24 saat tasmayla dolaştırmıyolarya kalabalık yerlerde kaybolmaması için icad edilmiş bişey.
5-10 sene sonra adım gibi eminim ülkemizdeki kadınlar bebek arabası alırken birde bu kemerden alacaklar.
Katılıyorum :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt