Taşınılarbilir disk acil yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
Taşınılarbilir disk acil yardım
arkadaşlar ben geçen gün harddiski yakktım teknosada 1 tb tasınılabilir disk vardı.üzerinde ****** ata falan yazıyordu onu alsam 60 tl diyorlar sata girişiyle anakarta baglayıp format cdsini takıp windowsu kurup sabit kullanabilirmiyim usb + ****** ata girişi falan yazıyordu.Acil Yardım Ederseniz Sevinirim...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hic birsey anlamadım

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
yani diyorm ki simdi media markt da bi taşınılabilir disk gördüm 1 tb yada 500 gb idi 60 yada 70 tl fiyat etiketi vardı ben bunu alsam pcye taksam bunun üzerine windowsu yazıp yani format cdsi ile onu harddiskim gibi kullanabilirmiyim ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
60-70 lıraya tasınabılır harddıskmı satılıyor bende alayım hemde 500gb....

Usb olarak kullanamasın..
SATA olarak kasanın ıcıne takmalısın ayrıca tasınabılır oldugu ıcın yavas olacaktır sanıyede 60 mb cıvarı

----------Eklendi @ 18:42:53 ---------- Yazıldı @ 18:41:58 ----------

kasa ıcıne takarsan sata olarak 60mb.
Usb olarak usb 2.0 ıse 30mb

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
Yani ne kadar cok sıkıntı yaşarım ? oyunlarda donma ve kopmaya günlük işlemlerde yavaşlamaya yol açar mı standart bir harddisk saniyede ne kadar işliyor ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bak sımdı....
egerkı 60 lıraya tasınabılır harddısk satılıyorsa 500gb felan...
5400rpm dısktır ıcındekı...

Sen o tasınabılır harddıskı aldıktan sonra sokerek ıcınde bulunan harddıskı kasanın ıcıne takabılırsın oyle kullanımda 60mb felan olur kopyalama hızı.. Normal bır 7200rpm harddıskın hızı sanıyede 100mb cıvarındadır...

Ancak usb olarak wındows ykleyıp kullanamazsın.....
Tek cozum aldıgın tasınabılırı sokup parcalamak ve ıcındekını kasaya sata olarak takmak.

Yınede sen arastır bu mevzuyu....

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
tamam 100 tlye yaptırdım yeni harddiski teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...