Tansiyon Düşüklüğü Nasıl Normale Çevrilir ? - Tansiyon Düşüklüğüne Ne iyi Gelir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Tansiyon Düşüklüğü Nasıl Normale Çevrilir ? - Tansiyon Düşüklüğüne Ne iyi Gelir ?
Geçmişte ve günümüzde, tansiyon düşüklüğünde oldukça sık kullanılan bir yöntem olan sarımsak ve tuzlu ayran, bir çok profesör doktor tarafından doğru bulunmayarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Turgan Antalya Belek' te vermiş olduğu konferansda, insanların günlük tuz ihyatıcının 3 ile 4 gram arasında olduğunu ve bu oranın 8 ile 10 grama çıkıtğını belirtti.

Prof.Dr. Çetin Turgan gittiği konferansda ayıca şunları belirtti;

Ancak hipertansiyon tedavisinde bu kadar sıkı tuz kısıtlaması yapmıyoruz. Günde 6 gramın altındaki tuz kısıtlaması, hipertansiyon tedavisi için yeterlidir. Hipertansiyonu olan kişi, işlenmiş gıda tüketimini azaltarak, içeriğini bilmediği hazır gıdaları daha dikkatli tüketerek, sebze ve meyve tüketimini artırarak günlük 6 gramın altındaki tuz kısıtlamasını tek başına sağlayabilir. Hipertansiyonlu hastalarda, tuz tüketiminin azaltılmasının kan basıncını tek bir ilaç kadar düşürdüğü görülmüştür.'' İnsanların ihtiyaç duydukları tuzu besinlerden alabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Turgan, özellikle işlenmiş gıdalarda tuz oranının fazla olduğunu bildirdi. Turgan, evde yapılan tarhana, salça, turşu gibi gıdaların da yüksek oranda tuz içerdiğini anlattı.


Prof. Dr. Çetin Turgan, tansiyonun yükselmesi veya düşmesi anında halk arasında sıkça kullanılan tuzlu ayran içilmesi veya sarımsak yenilmesi gibi yöntemlerin yararlı olmadığını söyledi.

Tansiyonun düşmesi ve yükselmesinin ortak belirtiler gösterdiğini belirten Turgan, ''Tansiyon düşmesi halinde tuzlu ayran içme uygulamasını bir kere mutlaka kaldırmak lazım. Tansiyonu düşen kişi uzanıp dinlenirse sorunu çözülecektir'' dedi.

Aynı durumun sarımsak için de geçerli olduğunu ifade eden Turgan, şöyle devam etti:
''Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir çalışmada, acil servise gelen hastaların yarısına sarımsak verilmiş, yarısına ise verilmemiş. Yapılan kan basıncı ölçümlerinde her iki grup arasında fark olmadığı görülmüş. Tabii ki, sarımsak yararlı bir bitki ama tansiyonu düşürmek için sarımsak kullanmanın bir yararı yok. Tedavi amacıyla kullanmamak şartıyla limon suyunun kan basıncını düşürücü etkisi var. Tansiyonu düşürme adına, limon suyu içmek sarımsak yemekten daha faydalı dedi.
 


technoblue

technoblue

Üye
bu faydalı paylaşımla bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim..
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkür ederim sağlıklı bilgi için
 
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
evet sarimsak dengeler
tuzlu seylerin yaninda sok pozisyonu verilirse tam duzene girer
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
338
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
324
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
460
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
330
Haydar


Üst Alt