Tanıdığınız Birinin Müslüman Olmadığını Öğrenseniz Ne Yaparsınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

arkadasa katiliyorum.gayrimuslimlerle fazla samimi olmamamiz konusunda pek cok ayet ve hadis vardir.

beni ilgilendirmez çok samimi bir arkadaşımsa dini konulara onun yanında pek girmem ama günün birinde ona Müslümanlığın doğru din olduğunu gösteririm

ümran

Üye

benim dinime inanmayan biriyle neden samimi olayım ki? hz.muhammed (sav) , gitmişte herhangi bir kafirle dost olmuş mudur? Hayır,o zaman bu iş benim için bitmiştir.

arkadaş noktayı koydu dağılın

- - - Eklendi - - -

ama şunuda söylim (kimse üstne alınmasın) böyle söylüyoz müslümanız fakat dinin emrettiği şeyleri tam olarak yapmıyoruz.arapçada bir laf var >telle mıs sıla şekkeyt ıl kıble ..türkçesi baksana namaz kılmaktan kıbleyi yardı (kıbleyı yarmak iyi anlamda)

Ben çok fazla konuşmamaya gayret gösteririm

Din Dil Irk ayrımı yok ,ama olurda yaşadığım yere bayrağıma ,kendi dinime laf ederse tabi bu kişiden uzak dururum,yoksa şu hristiyan şu böyle diye ayrım yok benim içinde

Konu Sahibi

Neden böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Siz Türkiye'de Müslüman olarak doğdunuz. Öteki taraflarda başka dinle doğanlar ne yapsın? Suçları ney ki direk cehenneme gidiyor?

Neden böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Siz Türkiye'de Müslüman olarak doğdunuz. Öteki taraflarda başka dinle doğanlar ne yapsın? Suçları ney ki direk cehenneme gidiyor?
Yorumlardan çıkardığım düşünceye göre müslüman değilsin ?

ümran

Üye

belli bi yaştan sonra neyin doğru olduğunu anlıyorlar ,müslüman olabilirler.

Tabiki de devam ettiririm ne kadar sacma.

Yok neymiş baska dinden dost olmazmış hehe

Cok iyi arkadasım var ateist olan iddaa ediyorum ki birçok Müslüman'dan daha insandır.
Durum böyleyken hangi dinden olduğu beni bağlamaz

Siz galiba her arkadas seçerken dinin ne diye soruyorsunuz .

Bu sizi büyütmez aksine küçültür.

Dinle doğmak mı buluğ çagı yanı ergenliye girmemiş olanlar için dinin gerekleri namaz kılmak oruz tutmak farz değil
işledikleri günahlardan mesül tutulmuyorlar. Güzel sorular soruyorsun bu soruları ilk soran sen değilsindir.
elbet bir cevabı vardır bazı arkadaşlar müslüman olmamakla elştirmişler bu konuyu açmayı gerek görmenden
zaten anlaşılıyor

- - - Eklendi - - -

Müslüman oldugun anlaşılıyor

Akıncı

Üye
arkadaşlık başka kardeşlik başka

hiç bişe yapmazdım sonuçta ben onun dini için onunla arkadaş olmuyorum

Byenimde bi suru ateist arkadasim vardi fakatt hic bu konular yuzunden uzak durmadim sadece dinime sayg i gostersin dusunceme karsi bi tutum sergilemrsin yeter isterse inege tapsin banane

Tepkiler: Oğuzhan
Hristiyan degil belki ama hic inanmayan arkadaslarim var beni pek ilgilendirmez istedigine inansin istemedigine inanmasin ben yine muhabbetime bakarim fakat kinusurken dini konulara girmemeye ozen gosteririm ki birbieimizi kirmayalim

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına islam hoşgörü dinidir diyoruz siz tutmuş yok konuşmam yok eskisi gibi samimi olmam diyorsunuz bu kadar yoz düşünmeyin gerici olmayın.. İslam hoşgörü dinidir saygı sevgi temelli bir dindir.

Tepkiler: Oğuzhan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...