akrep81
Üye
-
Konu Sahibi
-
30 iş günü genelde 42 normal gün olarak kabul edilir.cumartesiler iş gününden sayılmaz yani.YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.Fakat 30 iş günü derken cumartesiyi sayıyormuyuz.
Henüz daha 1 ay olmamış. Yani iş günü toplamı bir ay olmamış..
Eğer 30 İş Günü içinde tamir edilmesse yenisini yollamalarını talep edin.
Sorunu neydi ?
Büyük ihtimalle kapanıp açılmama sorunu, 1. part... Bana da oldu, anakart değişcek dediler; 20 iş günü sonra 0 telefon geldi her şeyi değişmiş haldeHeralde açamadılar, direk verdiler
,yazmıyım diyorum da dayanamıyorum arkadaş. zamanında almayın hatalı dediğimizde bir sürü tepki almıştık. işe bak sıfır telefon garantilerde sürünüyor yazık günah. ne diye veriyorsun servise tüketici haklarına verip paranı alsaydın ya arkadaşım...
benim n95 vardı aynı durumda hakem heyetine verdim haklı çıktım yasal parasal sınırın üstünde diye adam ödemedi . sonra tüketici hakları mahkemesine verdim kazandım adam yine ödemedi. en son icraya verdim yasal faiziyle beraber parayı söke söke aldım. ama 3-4 ay sürdü. sakın peşini bırakma bence. kimse uğraşmıyor diye adamlar ciddiye almıyorlar. birde faturayı kim kesmişse parayı ondan alabiliyorsun o yüzden 30 iş günü dolunca servisle hiç muhatap olma boşuna. ödediğin paraya göre ya hakem heyetine ya da tüketici hakları mahkemesine git direk olarak.
Emin ol yapmadıkları şey değil, 30 iş gününün bitmesine 2 gün kala cihazınızınız hazır diye mesaj çekebilirler, burdaki arkadaşın başna gelmişti, yollamasalar da paramı alsam, başka cihaz alsam diye hayaller kuruyorduben cihazı izmir alsancak nokia shop tan aldım.Ve şuan cihaz kvk da. ben 30 iş günü dolunca telefonu almadan direk nokia shop a gitsem ilgilenirmi diyorsun.Yoksa ilk önce tüketici haklarına mı gitsem.(martın 4 de 30 işi günü doluyor bakarsın bunlar son gün cihazı teslim ederler)
kimse yasal prosedürle uğraşmadığı için genelde iş günü olayına pek özen göstermiyorlar bence. özellikle yurt dışından parça geleceği zaman genelde yetiştiremiyorlar bende öyle olmuştu. araya 29 ekim ve kurban bayramı girmişti 30 iş günü ancak 2 ayda falan tamamlanmıştı bence hiç servise ya da nokia shop a gitme bırak süre dolsun sonra direk hakem heyetine ya da mahkemeye başvur. ben önce hakem heyetine gittim ama o zaman hakem heyetinin kararları 1000 tl ye kadar bağlayıcı idi(2 sene önce) ben tlf 1500 tl aldığım için haklı olmama rağmen adam parayı ödemedi. fazla sıkıştırma ki adamlar zorlayıp telefonu yetiştirmesinler parayı almak istiyorsan sabırla bekle.
bencede en mantıklısı biraz daha sabır göstermek ve malum mevkilere baş vurup para iadesini almak.(tabi n8 i 30 iş günü dolmadan iade etmezler ise)
babam zaten gazeteci bir çok avukat vs. arkadaşları var.Bİr şekilde durumu onlara devredip prösüdürü uygulatmak olacaktır.Neyse hayırlısı olsun.
Yorumlarınız için gereçkten çok teşekkür ediyoru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?